• Aktuellt bud
  • 6.500.000:-

Nacka strand Fabrikörvägen 10 A 4rok 116 Kvm


Exklusivt familjeboende


6.675.000 kr

Suveränt ljus och välplanerad 4 rok - kan enkelt bli 5 rok - med sjöutsikt och härliga ytor för såväl familjeliv som mingel! Härligt stort vardagsrum i öppen planlösning med stort kök - allt vid rummets två hela fönsterväggar i soligt sydvästläge och dessutom finns här en stor fransk balkong med skjutdörr (sannolikt goda möjligheter att bygga balkong). Tre bra sovrum - master bed room med sjöutsikt och de övriga två sovrummen här ett härligt läge mot vacker skogsbacke. Master bed room har redan idag två ingångar och kan enkelt göras om till två sovrum. Exklusivt bad- resp. duschrum. Stramt och stilrent formspråk med mycket påkostade materialval som tillsammans med fönsternas - från närapå golv till tak - lätta industri-touch skänker en unik karaktär och känsla! Härligt grönt läge intill såväl skogsbacke i söder som mot vacker ljungklädd hällmark norrut mot Saltsjön och Stockholm inlopp - här njuter du av båtlivet och stans vackraste solnedgångar!

  • DSC 0088

Beskrivning

HALL
Hall med mycket goda förvaringsmöjligheter i högskåp samt i förråd.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Härligt stort och ljust vardagsrum och kök i öppen planlösning - här kan såväl alla vardagsbestyr samsas som rymma alla gäster på den stora festen!
Köket är stort och inbjuder till barhäng vid den snygga köksön. Kökets formspråk präglas av elegant enkelhet med sina ljusgrå, lackade köksnickerier - unika och framtagna specifikt för lägenheterna i denna föreningen - som stilsäkert kontrasteras mot bänkskiva av ljus kalksten med underlimmad ho i rostfritt stål. Goda arbetsytor och extra djupa bänkar. I köket finns: blandare från Dornbracht, vitvaror från Siemens: Helintegrerad kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, varmluftsugn och infälld induktionshäll.

MASTER BEDROOM nås via skjutdörrar från vardagsrummet och är inrett med en walk-in-closet. Stort fönsterparti i västerläge.

TVÅ LJUSA  SOVRUM i söderläge med utsikt mot den vackra skogsbacken - i det större ev dem finns en hel garderobvägg och god plats för dubbelsäng. Det mindre sovrummet rymmer enkelsäng och garderob/skrivplats. 

 BADRUM
Lägenheten har två badrum där det större badrummets väggar är täckta i vacker natursten och på golvet ligger stora klinkerplattor i granitkeramik i en mörk nyans (elburen komfortvärme), det mindre duschrummet har målade väggar. Tvättställ från Duravit och en stor infälld spegel med möjlig förvaring bakom och specialdesignade väggarmaturer i polerat stål från Rubn lighting. Inbyggt badkar med blandare i krom från Dornbracht. Bakom ett tungt draperi döljs tvättpelaren.

Vattenburen golvvärme (elburen) i alla rum, komfortvärme i bad- och duschrum.

- - -

PARKERING
Garage under huset nås direkt med husets hissar, garaget är gemensamt för flera fastigheter i kvarteret - föreningen förfgar över ca 70 garageplatser (separat turordning). Kostnad 1 000 kr/månad.

KOMMUNIKATIONER
Mycket goda kommunikationer med snabb motorvägsbuss till Slussen eller direktbuss till Centralstationen, lokalbussar via Forum Nacka mot Saltsjöbaden resp Sickla och Tvärbanan och – inte minst – båtpendeln ”Sjövägen” (Linje 80, SL-kort gäller) ger dig bästa tänkbara start (och gratis kaffe!) på dagen där du efter en halvtimmes rogivande båtfärd ankommer Nybroplan.
T-banans förlängning av blåa linjen från Kungsträdgården beräknas vara klar år 2025, där slutstationen Nacka C planeras få en uppgång söder om tunneln in till Nacka strand.

Fakta

Adress:
Fabrikörvägen 10 A
131 52 Nacka strand
Område:
Nacka strand
Rum:
4 rum och kök3
Boarea:
116 Kvm
Pris:
6.675.000 kr
Avgift:
6.131 kr inkl. Värme, Vatten,, Digital TV, IP-telefoni samt Internet (grundutbud)
Våning
5
Byggnadsår:
2017-18
Lägenhetsnr:
01.1106
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
FTX-system med lägenhetsaggregat
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.36430923 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf No 4
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
350 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
600 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäknad.

Föreningen

FÖRENINGEN
Brf No. 4 i Nacka omfattar 94 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1- 5 rok fördelade över fem trapphus.

Föreningen erbjuder bekväm vardagslyx som biorum, leveransrum för matkassar och hobbyrum. I föreningen finns även en tvättstuga och en gästlägenhet.

I föreningen finns barnvagns- och rullstolsrum, cykelrum, soprum och en tvättstuga.  
Lägeneten disponerar ett källarförråd (nås med hiss) om ca 4.5 kvm.

BREDBAND, TELEFONI OCH TV
Bredband, digital Tv och IP-telefoni ingår i månadsavgiften och distribueras i gemensamt stjärnnät (Ownit).
Multimediauttag finns i samtliga rum (ej badrum).

Budgivning

11 Apr
Budgivare 1
6.500.000 kr

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Biträdande

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.