• Ring för
  • visning

Gröndal Storsegelvägen 6 4rok 100 Kvm


Exklusivt boende vid Mälaren


5.195.000 kr

Välkommen hem till denna välplanerade och stilfulla fyra med härlig uteplats i soligt sydvästläge. Detta är ett boende som genomsyras av förstklassiga materialval, generös takhöjd samt stora fönsterpartier med fint ljusinsläpp. Planlösningen är modern med öppna rymliga sällskapsytor och ett specialritat påkostat kök som inspirerar till kreativ matlagning och umgänge. Här finns också ett badrum med lyxig hotellkänsla samt tre rogivande sovrum med förvaringsutrymmen. Förutom garage och kylrum till matvaruleveranser stoltserar Brf Balneum med ett eget spa med pool, bastu och soldäck. Förskola och gym finns i grannfastigheten. Ett stenkast bort ligger badbryggor, egna båtplatser samt en fritidsbåt som ägs av föreningen. Detta är ett unikt livsstilsboende i maritim miljö!

  • DSC 7651

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva denna eleganta fyra i populära Brf Balneum, Gröndal strand. Ritad av den välrenommerade arkitekten Andreas Martin-Löf och är därmed i en klass för sig. Detta är ett väldisponerat boende som karaktäriseras av mjuka ljusa färgtoner, generös takhöjd (ca 2,7 m), stora glaspartier samt rustika plankgolv i svagt vitpigmenterad ek. 

 

HALL - Hallen är ljus och välkomnande. Här finns utrymme för avhängning och förvaring av ytterkläder med garderob, hatthylla samt plats för skoställ.

KÖK  -  Ett innovativt och specialritat kök för Balneum som bjuder in till både kreativ matlagning och umgänge. Gott om förvaringsutrymmen samt rejäla arbetsytor.  Köksluckor i supermatt laminat med antifingerprint-yta. Bänkskiva och stänkskydd i kvartskomposit. Underlimmad diskho och blandare i borstad rostfritt. Högkvalitativa vitvaror med integrerad kyl/frys, diskmaskin från Siemens samt induktionshäll och ugn från Bertazzoni. Integrerad fläktkåpa av märket LGG. Öppen köksö på stålben med en toppskiva av massivt naturträ. Ett drömkök för alla kockar, både stora som små! 

SÄLLSKAPSRUM - Stor social yta i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med gott om plats för stor matgrupp samt loungedel. Här finns utrymme för soffgrupp och bord samt tv-bänk. 

UTEPLATS - I anslutning till sällskapsrummet ligger den härliga uteplatsen på 9 kvm i soligt sydvästläge med utrymme för utemöbler, grill och egna odlingar.

BADRUM - Badrum med mysig hotellkänsla. Väggarna är klädda i granitkeramik Travertine matt från golv till tak. Infälld belysning som ger ett behagligt ljus. Komfortvärme i golvet. Blandare av rostfritt stål. I badrummet finns utöver dusch också handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. 

SOVRUM - Boendet har tre rogivande sovrum med förvaringsutrymmen. I master bedroom finns dessutom en lyxig klädkammare som utrustats extra med ELFA-system.  

KÄLLARFÖRRÅD - Till lägenheten hör ett källarförråd. 

 

OM FÖRENINGEN

Brf Balneum består av 135 bostadsrättslägenheter samt 105 parkeringsplatser som färdigställdes 2018. Föreningen äger marken. Lägenheter har en takhöjd på 2,7-3 meter, generösa glaspartier och balkong eller terrass vilket ger ett rikligt ljusflöde och magisk utsikt mot Mälarens glittrande vatten med båtliv och solnedgång. Materialvalen är givetvis påkostade såväl i lägenheterna som i trapphus och entréer och tillvalen andas lyx och finess. 

Föreningen stoltserar med ett eget spa. Här finns bastu, inomhuspool och soldäck. Medlemmarna erbjuds också fri tillgång till en fritidsbåt (!) som ligger förtöjd nedanför huset samt möjlighet till egen båtplats. I varje entré finns ett kylrum för förvaring av ex. matvaror. Här finns det också barnvagn/rullstolsrum. Förskola och gym finns i grannfastigheten. 

 

TV- och internetanslutning

Anslutning för internet, IP-telefoni och TV sker via fast anslutning (fiber). Uppkopplingen är 100/100 Mbit/s och i TV-utbudet ingår baskanalerna.

Gemensamhetsutrymmen

 Spa med stor inomhuspool, bastu samt soldäck på terrassen. 
- Fritidsbåt samt båtplatser som ägs av föreningen.

- Kylrum för matleveranser i anslutning till entréerna.

- Barnvagn/rullstolsrum (på entréplan). 

- Cykelförråd i källaren

- Sopsug med utvändiga nedkast för hushållssopor och matavfall. Miljöstation finns på Bryggarvägen. 

- Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd.

Bilplats

- 63 st garageplatser. 1700 kr/mån 
- 26 st parkeringsplatser. 1100 kr/mån 
Separat kö.

 

Fakta

Adress:
Storsegelvägen 6
117 71 Stockholm
Område:
Gröndal
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
100 Kvm
Pris:
5.195.000 kr
Avgift:
5.417 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Våning
Entréplan
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
C1001
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
FTX
Tv- internetutbud:
Internet, IP-telefoni och TV sker via fast anslutning
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.9241 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Balneum
Org.nr:
769629-9515
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
550 kr/mån
Försäkring:
300 kr/mån
Summa:
850 kr/mån

Övrigt

 

Gröndal är en levande stadsdel med ett fantastiskt läge strax utanför tullarna vackert beläget vid Mälaren. Området präglas av en skön 50-tals känsla. Här finns många populära caféer och restauranger såsom Vintervikens trädgårdscafé, café Winterviken, Lundbergs konditori, Thelins och Café Cul-de-sac.  Här finns också småbutiker, närservice, bibliotek, florist och annat gott. Härliga naturområden runt knuten med promenadstråk till exempelvis mysiga Vinterviken samt badmöjligheter vid såväl Mälaren som Trekanten.

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta och förutom busshållplatser finns det hållplats för tvärbanan mot Liljeholmen/Sickla och Alvik/Solna. För den som reser mycket finns perfekt förbindelse till både Bromma flygplats, via buss från Gröndal, och Arlanda via flygbuss från Liljeholmen. Båt kan man ta från närliggande Ekensberg för färd till .bl.a. Mälarhöjdsbadet, Stadshuset och Drottningholm. Från samma kaj går även pendlarbåten som går mellan Ekerö och stan, som du kan åka med ditt SL-kort.

 

Ansvarig mäklare

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.