• Ring för
  • visning

Gärdet Sandhamnsgatan 79, vån 4 2rok 48 Kvm


Exklusivt boende för den kräsne


4.595.000 kr

Fantastisk lägenhet med panoramafönster och magnifik vy över Gärdesfältet. Nu erbjuds en synnerligen väldisponerad tvåa med påkostade materialval, stilfulla lösningar och en härlig utsikt från balkong i soligt sydväst läge. Social planlösning med kök, matsal och vardagsrum i öppen lösning. Den generösa takhöjden tillsammans med panoramafönster och stor balkong bidrar till känslan av att detta verkligen är ett hem att trivas i! Underbart läge invid Ladugårdsgärdet. Perfekt för den som vill ut och röra på sig med löpar- och skidspår, utomhusgym och Kampementsbadet utanför dörren. Runt hörnet ligger dessutom både Friskis Svettis och SATS. I området ligger även en trevlig ICA butik och flera restauranger och caféer. Vill man ta sig ner på stan så går buss 1 på Sandhamnsgatan eller T-bana på Värtavägen eller varför inte ta en kort promenad över Gärdet till Östermalm. Lägenheten säljs på ritning med tillträde preliminärt 30 September 2018!

  • aW1hZ2VzMDIuZmFzYWQuZXUvMzEzLzQwMDIxNS85ODA0NjMvaGlnaHJlcy84MDEyNzc3LmpwZ3cxOTIwaDBtcmVzaXplcjBzMGIwdA==

Beskrivning

Med läge på framsidan av huset har denna lägenhet magnifik vy över gärdetsfältet med unikt läge utan insyn. Nu erbjuds en synnerligen väldisponerad tvåa med påkostade materialval, stilfulla lösningar och en härlig utsikt från solig i sydväst balkong. Social planlösning med kök, matsal och vardagsrum i öppen lösning. Den generösa takhöjden tillsammans med panoramafönster och stor balkong i soligt läge bidrar till känslan av att detta verkligen är ett hem att trivas i!

Interiört håller bostäderna en mycket hög nivå. Lägenheterna är omsorgsfullt ritade med fokus på naturmaterial med vitpigmenterade, mattlackade ekplankor i enstav, stora fönsterpartier med ekramar samt många glaspartier som sträcker sig från golv till tak. Även dörrarna är specialdesignade och går från golv till tak. Takhöjden är generös och omfattar minst 2.75 m, vilket ytterligare bidrar till en känsla av rymd och ett stort ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och det finns genomgående vattenburen golvvärme i hela bostaden samt vattenburen komfortvärme i badrummen. Köket håller en hög stilmässig nivå och erbjuder bänkskiva och stänkskydd i natursten. Badrummet är lyxigt med stora, ljusa (60x60 cm) granitkeramikplattor samt detaljer i trä och marmor.

Underbart läge invid Ladugårdsgärdet. Perfekt för den som vill ut och röra på sig med löpar- och skidspår, utomhusgym och Kampementsbadet utanför dörren. Runt hörnet ligger dessutom både Friskis Svettis och SATS. I området ligger även en trevlig ICA butik och flera restauranger och caféer. Vill man ta sig ner på stan så går buss 1 på Sandhamnsgatan eller T-bana på Värtavägen eller varför inte ta en kort promenad över Gärdet till Östermalm.

 

Gemensamhetsutrymmen 
3 Gemensamma takterrasser, barnvagnsförråd, cykelförråd. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Området
På Gärdet bor invånarna mitt i och alldeles i närheten av några av Stockholms vackraste miljöer. Gärdesfältet är områdets gröna lunga och perfekt för promenader och tidiga löprundor. Runt hörnet ligger Djurgården med sina mysiga gångstigar, Rosendahls trädgårdar och välkända besöksmål som Gröna Lund och Vasamuseet. Husen runt Gärdet är fina exempel på exklusiv funkis med stor detaljrikedom och området fångar den finaste av småstadskänslor. Kvarter där många grönytor och ett bekvämt boende blandas med goda kommunikationer och närheten till storstaden Stockholm.

 

Fakta

Adress:
Sandhamnsgatan 79, vån 4
115 28 Stockholm
Område:
Gärdet
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
48 Kvm
Pris:
4.595.000 kr
Avgift:
3.054 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband via fiber och IP-TV basutbud
Våning
4
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
04.1401
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
FTX
Tv- internetutbud:
Fiberinternet via Ownit
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0,4131 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Behövs ej
Förening:
Brf Stettin 7
Org.nr:
769629-5869
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Brf Stettin 7 är en äkta bostadsrättsföreningen vilken bildades 2015 och omfattar fastigheten Stockholm Stettin 7. Marken är friköpt. Föreningen omfattar 169 bostadsrättslägenheter, en (1) förskola (vilken till övervägande del upplåts med bostadsrätt) och åtta (8) lokaler (hyresrätter) fördelade på 12 trapphus. Därutöver finns parkering i form av cirka 133 bilplatser samt åtta (8) MG-platser. Adressen omfattar Sandhamnsgatan 75-83, 75 A-G. Bostadsarean (BOA) omfattar 13 139 kvm.

Fasaden består av cederträ och i trapphus 1, 2 och 3 finns gemensamma takterrasser belagda med trädäck. Balkongernas fronter är byggda med glasräcken. Samtliga fönster är av isolerglas med fönsterpartier av ek. Golvvärme i bostäderna samt uppvärmning med fjärrvärme till fastigheten. Ventilationen består av ett FX-system. Samtliga lägenheter tilldelas förråd i källaren, till vilka tillgång ges via hiss. Uppställningsyta och förvaring av cyklar anordnas i garaget, även detta nås via hiss. Ytterliga plats för cykeluppställning finns på gatan. Sopsugsanläggning samt återvinningsrum finns i fastigheten. Barnvagns- och rullstolsförråd finns garaget. Möjlighet att nyttja förskolans lekplats finns för de boende på tider utanför förskolans verksamhetstid.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.