• Aktuellt bud
  • 4.600.000:-

Södermalm Rosenlundsgatan 18 2rok 45 Kvm


Exceptionellt hem med balkong


3.795.000 kr

Få lägenheter kan mäta sig med den kombination av elegans, smakfullhet och hemkänsla som möter dig här. Ett genomtänkt och stilrent hem med ypperlig planlösning. Balkong mot en lummig gård och ett lugnt samt insynsskyddat läge, nära allt på Söder. Mycket välskött fastighet, vilket du slås av så snart du går in i porten och en underbar gård. Här får du ett exceptionellt hem få förunnat att ha. Välkomna!

  • 15-Vardagsrum

Beskrivning

Hela lägenheten går i en vilsam och sober lindblomsgrön nyans. Vackra snickerier, dörrar med dörrspeglar och fönster, bra takhöjd om ca 2,75 m. och pardörrar till balkongen. Stilrent renoverat kök och badrum, gott om förvaring, i plats- och inbyggda garderober, målat trägolv samt vacker oljad parkett i klassiskt fiskbensmönster. Hela lägenheten är lugnt och tyst belägen mot gård.

Väl utnyttjad hall som erbjuder avhängning och förvaring i tre stycken, garderober varav två med överskåp, bokhylla, hyllor, arbetsplats samt plats med sittmöbel.

Här återfinns lägenhetens helkaklade badrum med svart klinkergolv utrustat med golvvärme. Stor infälld väggspegel, infällda takspotlights med dimmerfunktion, spegelskåp, vägghängd WC, vattenburen handdukstork, handfat samt duschhörn.

Hallens andra dörr tar dig till sovrummet där det målade trägolvet går i samma nyans som väggarna. De oräta vinklarna ger rummet en egen charm och de vägginbyggda garderoberna ger god förvaring. Rummets andra dörr tar dig in till vardagsrummet som ligger i öppen plan mot köket.

Vardagsrummet är utrustat med både umgängesdel och en mindre matplats invid köket. Tack vare den stora väggspegeln vid kökets inre vägg ges en fantastisk illusion av betydligt större ytor och det fina ljusinsläppet från balkongen återspeglas i spegeln och förstärker på så sätt känslan av rymd och djup i rummet.

Köket går i vitt med belysta och goda arbetsytor samt förvaring i släta vita skåp. Utrustat med fullhöjds kyl/frys i rostfritt, varmluftsugn, hällspis, kolfilterfläkt samt diskmaskin. Ett kök i mycket smakfullt utförande samt infälld och dimrad spotbelysning i taket. Väggarna är helkaklade i vitt mosaikkakel.

Balkongen är underbart inbäddad i grönska från det närliggande trädet som ger behaglig och delvis skugga under de varmaste soltimmarna. Balkongen är möblerbar, utrustad med ett trallgolv och vetter mot den lummiga innergården som är en fröjd för ögat, för att var belägen mitt i stan. Full av grönska, växtlighet och träd samt sittmöbler och grillplats. En underbar plats för kontemplation och umgänge, att njuta av varma dagar och ljumma sommarkvällar.

Till lägenheten följer nyttjanderätten av ett källarförråd.

Här har du verkligen allt utanför dörren, bussar, T-bana, pendeltåg, bra mataffärer, systembolag, restauranger, caféer mm. I närheten hittar du Bysis Torg, Mariatorget, Mariabergets kulturkvarter med Monteliusvägen och Skinnarviksparken som bägge erbjuder en fantastisk vy över Stockholm. Tantolunden med vackra strandpromenader utmed Årstaviken och möjlighet till både bad-och båtliv, når du på ett par minuter.

Återigen välkomna till Rosenlundsgatan 18!

Fakta

Adress:
Rosenlundsgatan 18
118 53 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
21
Boarea:
45 Kvm
Pris:
3.795.000 kr
Avgift:
2.942 kr inkl. Va/Vä/Bredband/Kabel-TV grundutbud, tillägg gemensamt el-abonnemang
Våning
2
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnr:
1009
Tv- internetutbud:
Digital Canal / Ownit ingår i avgift
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.23210 %
Andelstal, avgift:
2.14814 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
147 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Diligensen 7
Org.nr:
769614-880
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
221 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Summa:
388 kr/mån

Föreningen

BRF Diligensen 7 är en äkta bostadsrättsförening som år 2007 förvärvade fastigheten med byggår 1932. Föreningen består av 42 bostadsrätter, samt 1 hyresrätt och 2 HR-lokaler. De större renoveringarna har gjorts såsom stambyte, tak, fönster och fasad. BOA ca 2 196 kvm, LOA ca 281 kvm. Föreningen är belånad med ca 23,7 Mkr samt har goda intäkter från sina lokaler på ca 710 Tkr/år. Resultat 2016 + 202 Tkr. Föreningen förvaltas tekniskt av Adamsbergs Förvaltning AB och ekonomiskt av SBC. Fastigheten bedöms vara i mycket gott skick och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Juridisk person tillåts ej. Överlåtelseavgift om 1 120 kr betalas av Köpare. Pantsättningsavgift 448 kr per registrerat lån. Föreningen har tecknat ett gemensamt el-abonnemang avseende hushålls-el och debiterar samtliga innehavare 160 kr/månaden (inkl. i avgift) och sedan görs en årlig avräkning  av den personliga förbrukningeni januari. Detta är en bra besparing för föreningens medlemmar både vad gäller nätavgift samt elpris.

Renoveringar:
2007 – Stambyte, OVK
2007 - Nybygge av balkonger
2007 - Renovering av tvättstuga, källare och trapphus
2007 - Byte av elstigar, Ny central elmätare
2007 - Total renovering av flera lägenheter
2010 - Dränering av gårdsfasaden
2010 - Byggdes 3 nya vindslägenheter. yttertakets plåt. Hiss till plan 6.
2011 - Ett nytt cykelskjul byggdes
2013 - Renovering av entréplan
2014 - Stamspolning, elslingor i dagvattenrör
2014 - Fasadförbättring mot gata
2014 – Radonmätning 30 bq/m3, Långtidsmätning enligt SSM
2015 - Fönsterrenovering
2016 – OVK

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en modern tvättstuga, cykelförråd/barnvagnsrum och till bostaden följer nyttjande till ett källarförråd. Föreningens medlemmar har även tillgång till en lummig innergård med sittplatser och grillmöjlighet.

Budgivning

16 Aug
Budgivare 1
4.600.000 kr
16 Aug
Budgivare 2
4.375.000 kr
16 Aug
Budgivare 3
4.350.000 kr
16 Aug
Budgivare 2
4.300.000 kr
16 Aug
Budgivare 3
4.250.000 kr
16 Aug
Budgivare 2
4.200.000 kr
16 Aug
Budgivare 3
4.150.000 kr
16 Aug
Budgivare 2
4.100.000 kr
14 Aug
Budgivare 1
4.000.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.