• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Kolvik Kolviksterrassen 2 5rok 151 Kvm


Ett hem för finsmakaren


8.495.000 kr

VISNING SÖNDAG 16/6. Välkommen till ett av Kolviksterrassens bästa boenden. På en hörntomt i vacker skärgårdsmiljö ligger denna moderna treplansvilla ritad av Sandell & Sandström. Med en magnifik havsutsikt, flera terrasser, utomhusjacuzzi samt grillplats kan du här tillsammans med nära och kära njuta av livets goda. I garaget finns plats för golfbilen och båten kan du enkelt parkera i den närliggande marinan. Enjoy!

Visas Söndag 16 Jun 11:00 - 12:00

  • fotokvällssol

Beskrivning

Denna moderna och stilrent arkitektritade villa med fem rum och kök är ett fantastiskt boende både för barnfamiljen och det kräsna paret. Ett ytterst välplanerat och funktionellt hem på tre plan med en stor sällskapsdel och ett fullrustat exklusivt kök i öppen planlösning. Till detta kan du addera fyra utmärkta sovrum, tre badrum, bastu, allrum, tvätt- och teknikrum samt en balkong och flera terrasser med makalös utsikt över Torsbyfjärden. 

På baksidan av huset finns terrasser med stora umgängesytor samt grillplats och utomhusjacuzzi. Passar utmärkt för exempelvis regattamiddagar, barnkalas eller den årliga kräftskivan.

Tomten är dessutom väldigt lättskött. Med stenlagd framsida och trädäckade terrasser på husets baksida kan man enkelt resa bort en längre tid utan att behöva bekymra sig över vildvuxna gräsmattor och slokande planteringar.  

ENTRÈ PLAN

HALL -  Stora fönsterpartier vid husets entré bidrar till ljus och rymd. Här finns gott om avhängningsyta för både ytterrockar och kånken ryggsäckar.

KÖK - Köket är stiligt och funktionellt. Köksinredningen i vitt med släta luckor från Marbodal. Vackra bänkskivor i carrarramarmor samt kran och nedsänkt diskho från Tapwell i mässing. Vitvaror av högsta kvalitet från Siemens med kyl- och frys i fullhöjd, ugn, microvågsugn, fläkt, induktionshäll samt vinkyl. Rejäla arbetsytor, gott om förvaring samt plats för barhäng. Här trivs både kockar och gourmeter, från första morgonkaffet till sista nattmackan.

SÄLLSKAPSRUM & BALKONG - Från köket kommer man vidare in till den inbjudande och öppna sällskapsdelen med underbar utsikt mot skog och hav. Här finns utrymme för både matsalsgrupp och loungedel med anslutning till balkong.  

SOVRUM - På entréplanet finns ett mysigt sovrum med plats för säng, leksaker och klädförvaring. 

BADRUM - Ett ljust och fräscht badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv samt utrustat med badkar, kommod, spegel och wc.

ÖVRE VÅNINGSPLAN 

MASTER BEDROOM - Ett rogivande master bedroom med plats för dubbelsäng samt garderobsvägg med gott om utrymme för såväl vardagskostymen som cocktailklänningen.  

TERRASS - Från master bedroom kliver man rakt ut på en rymlig terass med bedårande utsikt över arkipelagen. Här kan man njuta av magiska solnedgångar och båtar som sakta glider förbi.

BADRUM & BASTU - I anslutning till master bedroom finns ett lyxigt badrum med intilliggande härlig bastu. Perfekt för en stunds avkoppling och välbefinnande. Badrummet är färgsatt med vitt kakel och grått klinker samt är utrustat med dubbla handfat, spegel, dusch med glasvägg och wc.  

NEDRE VÅNINGSPLAN 

ALLRUM - Trappan ned leder till ett ljust allrum med utrymme för en mysig läshörna. Här finns också utgång till husets baksida med generösa trädäckade terrasser, utomhusjacuzzi samt grillplats. 

SOVRUM/KONTOR - Fungerar som kontor alternativt som sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaring. 

SOVRUM - Används idag som ett gästrum med två enkelsängar och sängbord. Alternativ möblering kan vara säng, skrivbord samt garderob. 

TVÄTTSTUGA & TEKNIKRUM - Praktisk vikbänk, tvättmaskin och torktumlare. Här finns också husets uppvärmninganläggning i form av en frånlufts värmepump.

BADRUM - I nära anslutning till sovrummen ett badrum med vita kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv. Dusch med glasvägg, kommod, spegel och wc.

ÖVRIGT

Genomgående vitmålade väggar och parkettgolv. Klinkergolv i hall och badrum. Gott om förvaringsutrymme både inom- och utomhus. Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme i samtliga rum. Garage och parkeringsplats. 

 

 

 

Fakta

Adress:
Kolviksterrassen 2
139 33 Värmdö
Område:
Kolvik
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
151 Kvm
Tomtarea:
685 Kvm
Pris:
8.495.000 kr
Byggnadsår:
2016
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Papp
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Platta på mark
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Frånluft med värmeåtervinning
Tv- internetutbud:
Telia öppen fiber
Uppvärmning:
Frånlufts värmepump, vattenburen golvvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 5.000.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.291.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

3.543.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.748.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
49kWh/år kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Värmdö HEMMESTA GA:3
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Värmdö HEMMESTA GA:16
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
18000 kr/år
Vatten/Avlopp:
6000 kr/år
Samfällighet:
6222 kr/år
Renhållning:
2500 kr/år
Försäkring:
8130 kr/år
Summa:
40852 kr/år
Kommentar:
Uppvärmning är total elkostnad inklusive hushållsel. Kommunal fastighetsavgift/fastighetsskatt (8049 kr/år 2019) tillkommer. Dock ej aktuellt för detta hus då nybyggda småhus med värdeår 2012 eller senare helt befriade från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Övrigt

 

ALLMÄNT

Kolvik är ett attraktivt och barnvänligt villaområde beläget på Värmdö. Här bor du i natur och skärgårdsmiljö men med närhet till Stockholm. Vid Kolviks brygga finns sandstrand och marina med båtplatser. För dig med båt är möjligheterna oändliga. Inom kort avstånd finns Mörtnäsviken, Västerviken och Grisslingefjärden.

För den hästintresserade finns ett antal stall i närheten liksom det finns banor för den golfintresserade. Närmaste golfklubb är den anrika och välbesökta klubben Wermdö Golf & Country Club.

OMRÅDET

På kort promenadavstånd finns Hemmestaskolan årskurs F-9, Viks skola (F-6) och Grantomta Montessori F-6. Flera förskolor finns också i närområdet. 

Här finns även flera centrum med stort, varierat och kompletterande utbud. Närmast är Hemmesta Centrum med affärer och restauranger. Värmdö Köpcentrum i Mölnvik med affärer som ICA Maxi, Willys, Apotek och Systembolag samt SATS. Några kilometer närmare Slussen finns Värmdömarknad med Coop, Jysk, Europa Möbler, Biltema, Plantagen och mycket mer. I Gustavsbergs Centrum och i Hamnen finns ytterligare service och utbud, bla äventyrsbad med gym, vårdcentral och banker.

KOMMUNIKATION

Mycket goda kommunikationer. Med direktbuss från Hemmesta tar du dig snabbt och enkelt till Slussen på ca 30 minuter. Vid bushållplatsen passerar nästan alla Värmdöbussar så under rusningstrafik går bussarna var 10 minut. Det går även en direktbuss till Cityterminalen under rusningstrafiken, buss 480 C.

 

Ansvarig mäklare

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Biträdande

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.