• Aktuellt bud
  • 6.500.000:-

Östermalm/Vasastan Birger Jarlsgatan 99B 3rok 74 Kvm


ETT HEM ATT ÄLSKA


6.950.000 kr

Underbar trea i absolut toppskick belägen med ett attraktivt läge precis på gränsen mellan Östermalm och Vasastan. Lägenheten är genomgående och har varsamt renoverats. I lägenheten samspelar stilsäkra design- och materialval med bevarade detaljer anno 1913. Social planlösning där köket ligger med halvöppen planlösning mot vardagsrummet som tillsammans bildar en generös sällskapsdel. Denna lägenhet är perfekt för både paret och den lilla familjen genom sina två utmärkta sovrum och mycket goda förvaringslösningar. Perfekt belägen mellan Brunnsviken och Stureplan med promenadavstånd ner till Citys shopping och nöjen eller till Odenplan. I närområdet finner du ett stort antal trevliga restauranger. Utmärkta kommunikationer inkluderande både bussar och tunnelbana ligger på bekvämt avstånd. Helgpromenaden tas med fördel i Hagaparken eller längs med omtyckta Brunnsviken.

  • DSC 2846

Beskrivning

Underbar trea i absolut toppskick belägen med ett attraktivt läge precis på gränsen mellan Östermalm och Vasastan. Lägenheten är genomgående och har varsamt renoverats. I lägenheten samspelar stilsäkra design- och materialval med bevarade detaljer anno 1913. Njut av en väl tilltagen takhöjd, vackra fönster med spröjs, takstuckaturer, fina väggutsmyckningar och spegeldörrar. Social planlösning där köket ligger med halvöppen planlösning mot vardagsrummet som tillsammans bildar en generös sällskapsdel. Märk särskilt vardagsrummets fantastiska burspråk med stora fönster som ger ett härligt ljus. Denna lägenhet är perfekt för både paret och den lilla familjen genom sina två utmärkta sovrum och mycket goda förvaringslösningar med både stor garderobsvägg och rymlig klädkammare. Addera till detta ett badrum med tvättmaskin. I vardagsrummet och det mindre sovrummet finner du vacker oljad fiskbensparkett och i det större sovrummet är det trägolv i original. I kök och hall finner du snyggt och praktiskt klinkergolv. Perfekt belägen mellan Brunnsviken och Stureplan med promenadavstånd ner till Citys shopping och nöjen eller till Odenplan. I närområdet finner du ett stort antal trevliga restauranger. Utmärkta kommunikationer inkluderande både bussar och tunnelbana ligger på bekvämt avstånd. Helgpromenaden tas med fördel i Hagaparken eller längs med omtyckta Brunnsviken.


HALL | Trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finner du två garderober. Belysning från infällda spotlights. Klinkergolv. Märk den fina innerdörren i original med glasinfattningar.

VARDAGSRUM | Generöst vardagsrum med halvöppen anslutning mot köket. Burspråk med tre stora fönster ger ett härligt ljus. I vardagsrummet ryms med fördel både soffgrupp och matsalsbord. Vackra detaljer från byggåret ger vardagsrummet en alldeles särskild karaktär.

KÖK | Stilsäkert kök med vita handtagslösa luckor. Dessa inramas av goda arbetsytor och stänkskydd i carraramarmor. Modern maskinell utrustning inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro, integrerad kyl/frys och fläkt gömd i överskåp. Därtill kan du addera det lilla extra i form av vinkyl. Klinkergolv.

SOVRUM 1 | Behagligt sovrum beläget med ett helt ostört gårdsläge. Stort fönster ger ett fint ljus. God förvaring tillförsäkras av garderobsvägg med skjutdörrar. I anslutning till sovrummet finner du dessutom rymlig klädkammare med plats för allt och lite till. Klädkammaren är inredd med hängare och hyllplan.

SOVRUM 2 | Utmärkt sovrum med fint ljus från stort fönster med spröjs. Lättmöblerat rum med plats för både säng och förvaringsmöbler.

BADRUM | Snyggt badrum med väl tilltagen duschplats bakom skjutdörrar i glas. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv. Vägghängd toalett samt handfat med kommod. Tvättmaskin finns och ingår självklart i köpet. Tvättmaskinen är inbyggd och bänkskivan fungerar utmärkt som avställningsyta eller skötbord. Belysning från infällda spotlights.

Fakta

Adress:
Birger Jarlsgatan 99B
113 56 Stockholm
Område:
Östermalm/Vasastan
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
74 Kvm
Pris:
6.950.000 kr
Avgift:
3.231 kr inkl. värme, VA och kabel-tv
Våning
3 av 5
Byggnadsår:
1913-18
Lägenhetsnr:
15
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.14 %
Andelstal, avgift:
1.76 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
132 kWh/Kvm och år
Förening:
Birgersgården
Org.nr:
702000-1736
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
500 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
650 kr/mån

Föreningen

Föreningen bildades 1921, som bostadsförening men är en bostadsrättsförening sedan 1995. I föreningen finns 43 lägenheter samt en lokal som upplåts med bostadsrätt. Därtill två lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen är äkta.

Renoveringar i urval: Fasaderna mot gården är renoverade 2005. Fönster är ursprungliga, kopplade träfönster med spröjs. De underhålls löpande. Trapphusen, entréer och hissar är totalrenoverade under 2009-2010. Gathusets plåttak målades om sommaren 2011. VA-stammarna har bytts successivt. Senast ett större ingrepp gjordes var 1993. För några år sedan spolades alla stammar. Inget byte är planerat i nuläget. Om 1-2 år är det dags för en spolning och kontroll av stammarna. 3-fas till alla lägenheter installerades 1993. Stamspolning gjordes 2014. Nya maskiner till tvättstugan installerades 2018.

Föreningen ska renovera flera av föreningens fönster 2020. Denna renovering ska i huvudsak finansieras av dom 1.2 Mkr som föreningen har i kassan. Föreningen har precis gjort en OVK där några lägenheter har fått nedslag. Föreningen utreder just nu om det är lägenhetsägarna (troligen) eller föreningen som det åligger att åtgärda nedslagen. För den aktuella lägenheten finns det inga anmärkningar.

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga, cykelställ på gården. På föreningens fina gård finns det utemöbler och grill.

Kabel-tv från ComHem. Ingår ej i avgiften.

Bredband via fiber. Fastigheten har ett egenägt nät. Ingår ej i avgiften.

För mer information se föreningens hemsida: https://birgersgarden.se

Övrigt

Till lägenheten finns ett källarförråd.

Budgivning

10 Jun
Budgivare 1
6.500.000 kr

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.