• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Kungsholmen Igeldammsgatan 38A 3rok 80 Kvm


ETAGELÄGENHET MED EGEN INGÅNG


5.490.000 kr

Välkommen till en suverän etagelägenhet om 80 kvm med stilren trappa mellan de två våningsplanen. Många genomtänkta och smarta lösningar med stora sällskapsytor, 2 möjliga sovrum och två badrum. Tillgång till egen uteplats i anslutning till köket.

Visas Söndag 20 Aug 12:30 - 13:15 Måndag 21 Aug 18:45 - 19:15

  • A7A5133-HDR

Beskrivning

Denna unika lägenhet om 80 kvm har en egen ingång och ligger med bästa tänkbara läge på Kungsholmen med Kungsholmsstrand och Fridhemsplan runt knuten.Här får man radhuskänsla mitt i stan.

HALL - Med egen entrédörr direkt från gatan. Plats för avhängning av ytterkläder. Larm och kameror finns installerat och kan diskuteras med blivande köpare om det är intressant att behålla.

VARDAGSRUM - Stort inbjudande fönster ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord och förvaring. Golvet är ekparkettv och i taket finns infälld belysning via spotlights.

WALK IN CLOSET/ SOVRUM - I fil med vardagsrummet finns en härlig platsbyggd garderob som rymmer det mesta. Detta rum är även ett perfekt sovrum eller kontor. Gott om plats för dubbelsäng.

BADRUM  - Helkaklat badrum med ljusgrått kakel och mörkgrått klinkergolv i anslutning till sovrum 1. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handdukstork och badrumsmöbel.

NEDRE ETAGE

KÖK - Smakfullt och snyggt kök i vitt med skåp upp till tak. Svart bänkskiva med gott om arbetsytor. Köket är utrustat med varmluftsugn och infälld induktionshäll. Helintregrerad kyl/frys samt ny diskmaskin (ny front till diskmaskinen kommer vara på plats till visning). Matplats för upp till 10 personer som inbjuder till stora middagar. Här finns även utgång till en härlig och grönskande innergård.

SOVRUM 2 - Rymligt sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng

BADRUM 2  - Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med jacuzzi, handfat, handdukstork wc och tvättmaskin. Infälld belysning via spotlights. Vattenburen golvvärme i samtliga utrymmen på nedreplan.

Tillhörande lägenheten finns ett vindsförråd. Denna lägenhet måste upplevas och ses på plats så varmt välkomna på visning.

Ett stenkast bort finner du Fridhemsplan med shopping, service och butiker i Västermalmsgallerian och bra kommunikation genom t-banans gröna och blå linje samt bussar. Ca 6 min till T-centralen. Går du istället ner mot vattnet når man Kungsholms Strand med fina promenadstråk, båtar och vacker utsikt mot Karlbergs Slott. Det finns även en mängd restauranger och cafe att välja på i området.

Fakta

Adress:
Igeldammsgatan 38A
112 49 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
3
Boarea:
80 Kvm
Pris:
5.490.000 kr
Avgift:
3.292 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
0 av 5
Byggnadsår:
1930 oå 2011
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
5.0131 %
Andelstal, avgift:
2.55 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Igeldammen 38
Org.nr:
769610-1679
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Brf Igeldammen 38 består av 37 lägenheter varav 1 är upplåtna med hyresrätt.
Fastighet i gott skick med fem våningar plus två våningar i souterräng. Föreningen äger marken. Fastigheten uppfördes år 1930 och fastigheten är belägen på Igeldammsgatan 38. Föreningens medlemmar har tillgång till en mysig innergård som under sommartid möbleras med utemöbler samt cykelrum och tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, mangel och torktumlare. Tillhörande lägenheten finns ett vindsförråd. Fiber är indraget och bredband 100 mbit ingår i månadsavgiften.


GJORDA RENOVERINGAR I FASTIGHETEN:
2014/15 Målning takplåt, fönstermålning
2010/2011 Hissrenovering, målning av entré
2010 Fönster och takrenovering
2009 Renovering av trapphus
2007 VA-stammar, nya elstigar
2004 Tvättstuga, nya maskiner och ytskiktsrenovering
2002 Fasadrenovering

Inga större renoveringar planerade eller avgiftändringar.Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.