Kungsholmen Kronobergsgatan 16 3rok 35 Kvm


Eget garage och magisk uteplats


6.750.000 kr

Underbar studiolägenhet med känsla och atmosfär. Total bruksarea om 98 kvm (35 boarea och 63 biarea). Boendet har egen ingång från gatan genom ett eget garage invid lägenheten. Lägenheten känns europeisk och den stensatta uteplatsen likaså. Här bor du i en lugn grönskande oas mitt i stan med privat entré både från uteplatsen samt från gatan/garaget. Många genomtänkta och smarta lösningar med härliga sällskapsytor.

  • DSC 2049

Beskrivning

Denna unika lägenhet har en fantastisk atmosfär och är verkligen något utöver det vanliga. Med egen ingång från gatan genom ett eget garage kan detta boende med all rätt kallas unikt. Bästa tänkbara läge på Kungsholmen med Kungsholmsstrand och Fridhemsplan runt knuten. Perfekt för familjen och för dig som inte längre orkar leta parkeringsplats.

Entrédörr genom ditt egna garage direkt från gatan, garaget har uttag för att ladda elbil. I slutet av garaget finns mycket plats för ytterplagg, cykelhjälmar och allt annat. Detta fungerar som en groventré. Ovan garaget finns ett mycket praktiskt loft/förråd om ca. 7,5 kvm (ej mätvärt loft) som man når med stege. Garagedelen är ca 18 kvm (biarea) där bilen smidigt rullas in. Från garaget når du lägenheten.

Personligt och smakfullt hem med en genomgående färgskala och tanke. Golvet är ett vitpigmenterat ekparkettgolv med vattenburen golvvärme (går att justeras per rum). Lägenheten har dimmers i vardagsrum och badrum samt genomgående LED-soptlights i hela lägenheten. Här finns även integrerade högtalare, förberedda för Sonos eller annat ljudsystem. 

Lägenheten har två sovrum ett med intillliggande walk in closet. Invid sovrummen ligger badrummet. Detta är kaklat i vitt med grå klinker på golv med golvvärme. Här finns vägghängd wc, dusch med vikväggar i glas, handdukstork, handfat med förvaring under. 

Lägenhetens hjärta är vardagsrum/kök i öppen planlösning. Här möts du av en sällskaplig atmosfär, rummet passar perfekt för festligheter och mingel. Här får många plats att umgås. Köket har vit skåpinredning från Kvik med vit bänkskiva med infälld ho från Franke. Vitvaror från Siemens såsom varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, hel kyl/frys samt diskmaskin.

Fina glasdörrar öppnar upp från kök/vardagsrum mot den fantastiska uteplatsen (ej juridiskt upplåten till lägenheten). Här njuter du av lugnet och förmiddagssolen. Innergården passar perfekt för barnfamiljer.

Ett stenkast bort finner du Fridhemsplan samt Västermalmsgallerian med all shopping, service och butiker du kan tänka dig. Mycket goda kommunikation genom t-banans gröna och blå linje samt många busslinjer. Gångavstånd till city med Centralen och Arlanda Express. För den bilburna ligger Kungsholmen bra till för att angöra E4:an på några minuter. Kungsholms Strand når du på slutet av gatan med dess fina promenadstråk, båtar och vacker utsikt mot Karlbergs slott. Det finns även en mängd populära cafeér och restauranger i närheten, restaurang AG har du som granne. Längs Norr Mälarstrand hittar ni populära restauranger och caféer så som Mälarpaviljongen, Trattorian, Petite France, NEWT och Strandbageriet. Närhet till SATS och Friskis&Svettis för dig som är träningssugen. Flertalet lekparker finns i området och Rålambshovsparken finns på kort promenad.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Fakta

Adress:
Kronobergsgatan 16
112 33 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
35 Kvm
Pris:
6.750.000 kr
Avgift:
4.722 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV samt Fiber (obligatorisk avgift om 165 kr/mån är inräknad i månadsavgiften)
Våning
Entréplan
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnr:
03691-1051
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Fastigheten har fiber via Telia och digital-TV via Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
3.75841 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
166 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Nora Kungsholmen
Org.nr:
769607-3001
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Brf Nora Kungsholmen förvärvade år 2001 fastigheten Inedal 9 med adresserna Kronobergsgatan 16 och 18 och är en äkta förening som äger marken. Föreningen upplåter totalt 52 lägenheter. Föreningen har två hyresrätter som är sk dold tillgång. En kontorslokal på 106 kvm upplåts med hyresrätt. Juridiska personer får nekas inträde som medlemmar i föreningen.

Föreningen är stabil med god ekonomi. 2015 såldes källarlokaler för 4 mkr och byggdes om till bostäder (denna bostad en av dessa). De långfristiga skulderna uppgick per 31 dec 2018 till cirka 1,7 mkr. I dagsläget finns cirka 2,1 mkr i kassan. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr och en överlåtelseavgift om 1163 kr (betalas av köparen).

Fastigheten har fiber via Telia och digital-TV via ComHem. Kabel-tv, basutbudet ingår i avgiften. För Fiber tar föreningen ut en obligatorisk kostnad på 165 kr/mån, denna ingår i avgiften.

Föreningen har en mysig innergård med utemöbler samt grill. I och med de nybyggda lägenheterna i källarlokalerna och deras magiska uteplatser får innergården en speciell känsla som är svår att hitta i Stockholm. Cykelparkering på gården under tak. Föreingens medlemmar har även tillgång till barnvagnsrum, soprum samt tvättstuga. För dig som gillar att basta finns en trevlig relaxavdelning med bastu i källaren med access till gården. Lägenheten disponerar även ett källarförråd.

Renoveringar:1985 Stambyte och byte av elstigare. 2004 Renovering av trapphus, hissar och fönsterbågar. Byte av hissmaskineri, entréportar, låssystem och undercentral till fjärrvärme. Taket målades. 2010 Nya säkerhetsdörrar. Snörasskydd på taken 2012-2013 Värmeoptimering 2013 Avloppsrör på gården grävdes upp och byttes. 2014 Rör i betongplattan byttes samt rör på gården och nya dagvattenrör. OVK. 2015 Balkonger byggdes. Källarlägenheter färdigställda och sålda. Stambyte av rör i källaren. 2016 Upprustning av innergården. 2017 Nya blomlådor på innergården och flytt av cykelställ. 2018 OVK, stamspolning och mindre lagningar av tvättmaskiner i tvättstugan.

Under 2019 har radonmätning genomförts, inga höga värden har noterats i samband med mätningen.

Underhållsplan för fastigheten finns. Anmärkningarna från OVK kommer åtgärds inom närmaste halvåret. Därefter ska styrelsense över målning av taket under året. Ingen av dessa åtgärder bedöms påverka hyran. Det diskuteras fasadrenovering och byggnation av takbryggor.

 För mer information se: https://www.egrannar.se/brfnorakungsholmen/sida/id/5583/

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.