• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Bromma Nyängsvägen 27 4rok 93 Kvm


Drömläge med villakänsla


6.450.000 kr

Perfekt planerad 4:a mitt i Ålsten - i hjärtat av Bromma. Hela lägenheten andas kvalité och lyx. Smakfulla materialval, egen trädgård med flertalet uteplatser samt egen stor parkering. Närhet till allt en familj behöver.

Visas Söndag 20 Aug 14:30 - 15:15 Tisdag 22 Aug 18:00 - 18:30

  • WEB FMK NYANG27-28

Beskrivning

Med egen ingång, i en vacker villa på Nyängsvägen i Ålsten – mitt emellan Äppelviken och Smedslätten – finner vi denna storslagna, nyrenoverade fyrarummare med exklusiva materialval, sociala ytor och tillhörande tomtyta. Två soliga uteplatser och närhet till såväl skog och vatten som butiker, restauranger, skolor och kommunikationer gör lägenheten till ett unikt boende, och en perfekt oas för familjen. 

En privat, gruslagd gångstig leder fram till husets entré. Här finns den egna rymliga parkeringen med plat. Till vänster finns lägenhetens egna och privata uteplats. Här kan man njuta av sol från morgon till kväll och har plats för ett stort bord, grill och solstolar. Det finns även plats för barnen att leka på den egna gräsmattan. Till lägenheten hör även två mindre uteplatser, en på framsidan och en bakom den stora altanen.

Via den egna dörren nås hallen. Redan här slås man av de smakfulla materialvalen och det härliga ljuset via spröjsade fönster. 

Lägenheten inrymmer tre rymliga sovrum. Samtliga av dessa ljusa och luftiga sovrum har platsbyggda garderober med goda förvaringsmöjligheter. Det större sovrummet har plats för skrivbordsdel och har även heltäckningsmatta på golvet.

Det vackert rymliga köket karakteriseras av exklusiva materialval som Carraramarmor och mässing. Här har samtliga skåpsluckor målats i en behaglig ljusgrå ton och ugnen, de dubbla kylarna, frysarna samt diskmaskinen är elegant inbyggda i övrig interiör.

Lägenhetens badrum är en elegant dröm i Carreramarmor. Här finns golvvärme samt modernt tvättställ som ger en exklusiv hotellkänsla. Dessutom finns här en platsbyggd kommod, handdukstorkare, separat dusch och badkar samt tvättskåp, tvättmaskin och torktumlare. Vägghängd wc samt infällda spotlights i taket.

Till lägenheten hör två rymliga förråd. 

Området klassas som ett av de mest attraktiva i Bromma. Här bor man med närhet till spårvagnen som tar er vidare till Nockeby Torg eller Alvik där tunnelbanan tar dig vidare in mot Stockholms city eller mot Hässelby Strand. Det går även att ta bussar från Alvik som leder till Solna eller tvärbana mot Gullmarsplan/Sickla.

Alviks Torg har ett stort serviceutbud med mataffär, butiker, restauranger, bibliotek, banker, post samt flera friskvårdscenter. Ica-butiker finns dessutom i Smedslätten samt Ålstens Torg.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Nyängsvägen 27
167 54 Bromma
Område:
Bromma
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
93 Kvm
Pris:
6.450.000 kr
Avgift:
4.988 kr inkl. värme, vatten
Byggnadsår:
1927
Lägenhetsnr:
27
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
14,29 %
Andelstal, avgift:
14,29 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Drömdungen
Org.nr:
769627-1209
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
600 kr/mån

Föreningen

Fastigheten har under 2015 färdigställts och samtliga lägenheter har upplåtits med bostadsrätt.

Byggnaderna ligger i Stockholms kommun och har beteckningarna Tennhjärtat 1 och Tennsoldaten 21.
Marken innehas med tomträtt. Föreningens byggnader utgörs av två hus med tillsammans 6 lägenheter, vilka upplåts som bostadsrätter.

Till byggnaderna hör också 6 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar.

Fastigheterna har nyligen genomgått en totalrenovering. 

Fiber finns indraget. 

Dokument

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.