• Aktuellt bud
  • 2.795.000:-

Södermalm/Mariaberget Brännkyrkagatan 46 1rok 30 Kvm


Drömläge med balkong på Mariaberget


2.795.000 kr

Snabbt tillträde möjligt till denna nymålade 1:a med nyslipade och oljade parkettgolv, bra takhöjd på 2,82 m samt balkong. Lugnt belägen mellan Mariatorget och fantastiska Mariaberget med sin magiska utsikt över Stockhom.! Låg avgift och utmärkta kommunikationer med bussar, tunnelbana och pendeltåg i närheten.

  • 7-Vardagsrum

Beskrivning

Välplanerad lägenhet med balkong, många ursprungsdetaljer bevarade, vackra snickerier och en riktigt bra hemkänsla. Lugnt belägen på enkelriktad gata mitt på Mariaberget. Här bor du på ett av Stockholms attraktivaste lägen mitt i kulturkvarteren på Mariaberget. Du har allt du behöver inpå knuten och ett härligt folkliv att ta del av. Här finns mängder med restauranger kring Mariatorget området väller av både mysiga butiker och trivsamma fik. Här finns ett av stadens vackraste promenadstråk längs med Monteliusvägen eller varför inte gå Södermälarstrand runt söder mot Tantolunden och Årstavikens stränder. T-bana Mariatorget är ett kvarter bort och du promenerar till Slussen eller pendeltågen vid Södra station på några minuter. Bra förening med alla stora renoveringar bakom sig och låga avgifter med kabel-TV inkluderat. Till bostaden hör ett vindsförråd.

Hall med plats för avhängning på original hatthylla, utrymme för skohylla finns och ytterligare förvaring i inbyggd garderob.

Duschrummet är, för att använda ett populärt och slitet uttryck i mäklarbranschen, yteffektivt.. Helkaklat i vitt med klinkergolv i ljysare blå ton. WC, duschhörn, handfat samt element. För den som önskar större duschrum finns kanske möjlighet att utvidga duschrummet genom att införkliva hallens garderob, se alternativ plan. Våtrumsombyggnad skall alltid först godkännas av styrelsen och utföras av våtrumsbehörig hantverkare.

Köket har en vacker dörr med frostade glaspartier har kvar fina originalskåp med dörrspeglar. För sin storlek välplanerat med bra förvaring och arbetsytor. utrustat med kylskåp med frysfack, rostfri diskbänk med dubbelho, arbetsytor på träbänk, gasspis med ugn samt modern kolfilterfläkt i rostfritt. Stort fönsterparti med spröjs och som i resten av lägenheten nyslipat och nyoljat parkettgolv.

Vardagsrummet ger plats för både sovdel och umgängesdel samt naturlig plats för TV/multimediamöbel. Det som genast fångar ögat är de centrerade glasdörrarna med  glas från golv till tak och utgång till lägenhetens balkong i fantastisk Södermiljö.

Balkongen går att utemöblera och ger lägenheten en ny dimension. El lugn plats att njuta av på varma sommardagar och ljumma kvällar.

Välkomna till Brännkyrkagatan 46!

 

Till lägenheten följer nyttjande av ett vindsförråd.

BREDBAND / TV / TELEFONI

Fiber (IP-Only)
Fiber är indraget i alla lägenheter, vilket ger varje medlem möjligheten att i IP-Onlys öppna nät välja bland marknadens största utbud av tjänsteleverantörer inom telefoni, TV och Bredband. Tjänsterna beställs och betalas individuellt.

 TV
ComHems grundutbud finns tillgängligt i antennuttagen i varje lgh och ingår i avgiften. 
TV-tjänster i fibernätet beställs via IP-Only och betalas individuellt.

TELEFONI
Telefonjacket är anslutet så att vanliga telefonabonnemang kan beställas, användas och betalas individuellt. Telefoni-tjänster i fibernätet beställs via IP-Only och betalas individuellt.

 

 

Fakta

Adress:
Brännkyrkagatan 46
118 22 Stockholm
Område:
Södermalm/Mariaberget
Rum:
1 rum och kök.
Boarea:
30 Kvm
Pris:
2.795.000 kr
Avgift:
2.034 kr inkl. Va/Vä/ Basutbud TV ComHem
Våning
3 av 5
Byggnadsår:
1928
Lägenhetsnr:
25
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
ComHem / Ip-only fiber
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.0303 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
60 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Kattryggen 23
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
140 kr/mån
Försäkring:
125 kr/mån
Gas:
54 kr/mån
Summa:
319 kr/mån
Kommentar:
Nätkostnad el tillkommer. Gas fast kostnad enligt Stockholm Gas.

Föreningen

Brf Kattryggen 23 är en äkta förening med friköpt tomt som bildades 1999. Den omfattar 31 bostadsrätter, en hyresrätt och två affärslokaler på Brännkyrkagatan 46 på söder i Stockholm. BOA ca 1007 kvm och LOA ca kvm. Tomtareal ca 439 kvm. Föreningen är belåning uppgår till ca 8,3 Mkr och intäkterna uppgår till ca 300 Tkr/år. Årsavgiften har enligt föreningens hemsida varit oförändrad sedan 2008. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Effektiv Förvaltning AB.

Delat ägande godkänns och juridisk person godkänns ej.

Föreningen har inga större investeringar eller reparationer planerade då huset är i gott skick.
Utförda renoveringar de senaste åren:
Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök är bytta 2002. Samtliga våtrum renoverades samtidigt.
Elstammar bytta 2002.
Bakgård renoverad 2003.
Golv och trappor i trapphus slipade 2003.
Trapphus målat 2005.
Fasad mot gatan omputsad 2006.
Takets övre fall omlagt och nedre fallet målat 2007.
Energideklaration genomförd 2008.
Värmecentral utbytt 2010.
Murputs och trapphusbalkongsrenovering genomförd 2013.
Stamspolning genomförd 2015.
Bergvärmeinstallation 2016.
Gavelfasadrenovering 2016.
Åtgärdad fuktskada i affärslokal 2017.
OVK-besiktning godkänd 2017.
Energideklaration genomförd 2018.

Radon har mätts med mycket gott resultat, 40 bq/m3. Långtidsmätning enligt SSM 2015-12-30


Gården är gemensam och det finns en grill som står fritt att använda. Det finns ett cykelrum i källaren med ingång direkt från gatan. I föreningen finns en också tvättstuga med två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare samt ett torkrum med torkskåp och mangel. Det finns möjlighet att tvätta hela dygnet.


För mer information se gärna föreningens hemsida:
www.webforum.com/kattryggen23

Budgivning

6 Nov
Budgivare 1
2.795.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.