• Ring för
  • visning

Årsta Johanneshovsvägen 147, 2 tr 3rok 79 Kvm


Drömboende med fantastisk Balkong


4.790.000 kr

Bästa julklappen! VISNING SÖNDAG & MÅNDAG. Här finns en mycket smakfull lägenhet där inget har lämnats åt slumpen. Den är optimal och yteffektiv med bra ljusflöde, genomgående ljusa väggar och vackert ekgolv. Fantastisk balkong på 16 kvm mot den lugna innergården och villakvarterets grönska. Härligt och sällskapligt allrum med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Smakfullt badrum och två rogivande sovrum mot gård. Hissen går direkt ner i garaget för bästa bekvämlighet. De två huskropparna bildar en vinkel som i sin tur ger en fin inramning till gården. Shopping och upplevelser på kort avstånd samt härliga grönområden runt hörnet. Mycket bra kommunikationer och nära in till City. Möjlighet till snabbt tillträde (dec/jan) Det är bara att flytta in och trivas!

  • DSC 0091

Beskrivning

JMs Mejeriet håller genomgående hög nivå i såväl funktion som utformning. Högkvalitativa vitvaror matchar övrig design där alla detaljer förenas till en genomtänkt helhet.
Genomgående mycket hög standard med många tillval. Alla väggar är vitmålade och på golvet ligger en snygg ekparkett. Här bor du nära både grönområden och har närheten till city vilket gör det till ett väldigt attraktivt bostadsområde.

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp mot lägenhetens samtliga rum. Här finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I hallen finns dessutom en rymlig garderobsvägg med praktiskt inredning som erbjuder goda förvaringsmöjligheter samt städskåp. Längst ner i hallen mot köket finns utrymme för en arbetsplats eller ställe för läxläsning och pyssel, här finns ett fint fönster med härligt ljusinsläpp. Snyggt marmorerat och praktiskt klinkergolv samt ljusa väggar och säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Väldisponerat, lättmöblerat och trevligt vardagsrum med två stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum inbjuder till mingel och fest eller lek och bus. Gott om plats för soffgrupp och övrig möblering. Ekparkett och ljusa väggar.

KÖK
Toppmodernt kök från Vedum som med öppen planlösning mot sällskapsdelen inbjuder både till matlagning och umgänge. Mycket smakfulla grön-grå luckor med snygga handtag. Gott om förvaring och arbetsytor. Bänkskiva i kompaktlaminat i grått (virrvarr) och vitt kakel i snygg bistrostil med rostfri ho och stilfull blandare. Full maskinell utrustning från Siemens med moderna vitvaror i rostfritt som inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn samt inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kyl och frys, samt fläkt. Andra praktiska detaljer så som källsortering och fullutdragslådor. Här finns plats för ett rejält matsalsbord. Stort fönsterparti som löper längst kök och vardagsrumsdel som sprider härligt ljus.

MASTER BEDROOM
Rogivande sovrum med ljus från stora fönster. Här finns det plats för dubbelsäng och annat möblemang. God förvaring i stor garderobsvägg. Härifrån finns utgång till lägenhetens stora balkong.

BALKONG
Enorm balkong om hela 16 kvm med högt och fritt läge mot den lugna innergården samt det grönskande villakvarteret. Här får man plats med både utemöbler, blommer och egen örtagård samt grill. Här kan du njuta av lugnet från morgon till kväll.

SOVRUM 2
Mindre sovrum med plats för säng och skrivbord eller annat möblemang. Garderob finns. Detta rum passar perfekt som barn eller tonårsrum men även som gäst eller arbetsrum. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

BADRUM
Stort badrum, dusch med praktiskt duschvägg i frostat glas samt WC. Handfat med snygg grå kommod samt spegelskåp gör det lätt att hålla ordning och reda. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens, ovan maskinparken är det en praktisk arbetsbänk (snyggt virrvarr mönter) samt förvaringsskåp. På golvet ligger ett smakfullt vit och grå marmorerat klinkergolv och vita kakelplattor med liggande sättning på väggarna. Praktisk torkställning monterad på väggen.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det tillkommer en obligatorisk avgift för bredband och TV via Telia Triple Play och telefoni om 220 kr/mån.

Gällande varmvatten så debiteras varje bostadsrättsinnehavare beroende på hur mycket varmvatten som förbrukas i hushållet. Uppskattad kostnad för detta är ca 75 SEK/mån.

 

Fakta

Adress:
Johanneshovsvägen 147, 2 tr
120 50 Årsta
Område:
Årsta
Rum:
32
Boarea:
79 Kvm
Pris:
4.790.000 kr
Avgift:
4.614 kr inkl. Värme, Kabel-TV, Bredband, Kallvatten
Våning
2
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
511201
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Leverantören är Triple play via Telia.
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.1129 %
Andelstal, avgift:
1.1181 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Mejeriet
Org.nr:
769629-8707
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäknad

Övrigt

JM bygger Mejeriet i det nya området Årstastråket, med promenadavstånd till Årsta Torg samt tvärbanans station Linde. Mejeriet rymmer 76 lägenheter om ett till fem rum och kök.

Mejeriets sydostsida vetter mot en fin skogsdunge som ger ett lugnt, insynsskyddat läge. Intill platsen där Mejeriet uppförs låg tidigare Arlas gamla mjölkcentral, vilket har inspirerat till både namn och utformning. Huset klättrar upp längs Arlabacken, som den kallas i folkmun, och rymmer mellan fem till åtta våningar i vit puts med fält i gråa nyanser.

I husets bottenvåning finns en förskola samt två till tre kommersiella lokaler som ger liv och stadskänsla till kvarteret.

Under huset finns garage med drygt 50 bilplatser, som nås med hiss från samtliga trapphus. Varje lägenhet har också ett tillhörande lägenhetsförråd i källaren. I huset finns även cykelrum och föreningslokal som kan användas som bostadsrättsföreningen önskar; till styrelsemöten eller barnkalas, likväl som övernattningslägenhet för långväga gäster.

Barnvagns- och rullstolsförråd finns i anslutning till alla trapphus. För cykelförvaring finns rum i entré- och källarvåningen. Varje lägenhet är utrustad med kärl för källsortering, placerade i diskbänkskåpet. Hushållssopor slängs i nedkaströr vid portalen och töms med mobil sopsug. För övriga fraktioner såsom tidningar, plast, glas, metall m.m. finns ett källsorteringsrum som nås från gården. På entrévåningen finns postboxar. Morgontidningen levereras till tidningshållaren utanför din egen ytterdörr.

I det ursprungliga Årsta finns ett omtyckt centrum i en kulturmärkt, trivsam femtiotalsmiljö. Vid torget ligger Folkets hus varvat med mysiga caféer, restauranger och mindre butiker samt mataffär. Mycket bra kommunikationer med tvärbanans hållplatser Linde och Valla Torg ligger inom promenadavstånd från de nya kvarteren. Härifrån tar det endast några minuter till Globen och Gullmarsplan. Globens tunnelbanestation ligger också med ca 10 minuters promenad bort eller så tar du cykeln till Södermalm eller globen med sitt stora utbud av restauranger, caféer och butiker.

Barnomsorgen i området erbjuder många förskolor och grundskolor.

Ett stenkast i från ligger Årstaviken med bad och promenadstigar, joggingspår samt utegym, du har även Årstafältet precis i närheten.

 

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.