• Välkommen på
  • visning
  • 22 Jan

Östermalm Banérgatan 50, 1 tr 2rok 42 Kvm


Drömboende med balkong


3.790.000 kr

Ljus yteffektiv drömlägenhet med balkong, som passar perfekt för singeln eller paret. Lägenheten vetter mot lugn innergård. Här bor du med ett perfekt läge mellan stadsliv och grönska.

Visas Måndag 22 Jan 17:30 - 18:00

  • A7A7780

Beskrivning

Optimal topplägenhet med känsla och charm i fastighet från 1937. Här möts du av rymd och ett stort fönsterparti där ljuset flödar in. Här är varje kvadratmeter på rätt plats. Detta är ett boende som inbjuder till middagar och festligheter. Väggarna är vita och på golvet ligger fin parkett.

Hallen har god plats för avhängning genom kapphängare i original samt en modern, grafisk fondtapet. På golvet ligger vacker Kolmårdsmarmor. Lägenheten har en stor "walk in closet" med ljusgrå heltäckningsmatta, här får det mesta plats.

Praktiskt arbetskök som erbjuder gott om förvaring och avställningsytor. Köket har vit skåpinredning och ovan arbetsbänken i rostfritt och ek sitter vitt kakel. Maskinellt finns här elspis och ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Ett fönster mot taket från sovrummet ger ljusinsläpp i köket.

Vardagsrummet är lättmöblerat och har god plats för både sällskapsdel och matplats för minst fyra personer. Ett stort fönsterparti vetter mot den vackra grönskande innergården. Här finns även utgång till lägenhetens härliga balkong med sydostläge. Balkongen fungerar utmärkt som ett extra rum under sommaren.

Från vardagsrummet når du det rofyllda sovrummet med ljusinsläpp från två väderstreck.

Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt samt ljust klinker på golv. Platsbyggt handfat och badrumsskåp med mörkfärgad betongskiva. Här finns wc, handukstork, förvaring samt duschhörna med duschvägg i glas.

Lägenheten ligger med ett attraktivt läge intill Karlaplan och Fältöversten, här finns all tänkbar service såsom restauranger, mataffärer, apotek och bibliotek. På en kort promenad når du även Stureplan. Vackra Djurgården och Gärdet ligger i närheten, perfekt för sköna promenader och joggingrunder. Mycket goda kommunikationer med T.bana (Karlaplan) och ett flertal busslinjer. I området finner du några av Stockholms populäraste restauranger och caféer.

Fakta

Adress:
Banérgatan 50, 1 tr
115 26 Stockholm
Område:
Östermalm
Rum:
2 rum och kök.
Boarea:
42 Kvm
Pris:
3.790.000 kr
Avgift:
2.627 kr inkl. Värme, Vatten, analogt basutbud ComHem
Våning
1
Byggnadsår:
1937
Lägenhetsnr:
1105
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.59 %
Andelstal, avgift:
2.59 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Tamburmajoren 3
Org.nr:
769601-7040
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Tamburmajoren 3 bildades 1992 och förvärvade fastigheten 1997. Den är en äkta förening samt äger marken. Föreningen har 32 bostadsrättslägenheter samt 3 garageplatser samt 1-2 MC-platser. För närvarande ingen kö till garageplats.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd med galler. Tvättstugan finns i källaren med två maskiner, torkskåp, tumlare samt mangel. Cykelförråd finns. Föreningen har även ett bra grovsoprum. Gemensamt finns även en vacker lugn innergård med mycket grönska.

Överlåtelseavgift tas ut av köparen på 1000 kr samt pantsättningsavgift på 500 kr. Lägenheten är pantsatt. Inga avgiftsändringar är planerade, föreningen sänkte avgifterna för några år sedan.

Installation av Fiber kommer sannolikt att ske under våren i fastigheten. Man kommer då i framtiden att få möjlighet att välja på fler leverantörer av internet/tv/telefoni. I dagsläget är huset ett ComHem hus.

Stambyte skedde 1992-93, stamspolning skedde i mars-2014 utan anmärkning. 1992-93 byttes även el-stigare. Målning av yttertak skedde 2012. Fasadrenovering skedde 2011. Föreningen renoverade hissen samt trapphuset 2009. Ventilation är självdrag med förstärkt frånluft, OVK-besiktningen skedde 2017. Byte av hiss skedde 2016.

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.