• Ring för
  • visning

Östermalm/Gärdet Valhallavägen 155, 7 tr 4.5rok 103 Kvm


DRÖMBOENDE HÖGST UPP I HUSET


10.900.000 kr

Unik hörnvåning i toppskick högst upp med utsikt över Tessinparken. På en av Gärdets mest attraktiva adresser invid Tessinparken ligger denna ljusa och mycket välplanerade funkislägenhet om 103 kvm fördelat på 4 r o k. Våningen erbjuder såväl öppen spis som två rymliga balkonger. Välkomnande hall, gästtoalett, rymlig möblerbar innerhall samt generösa sällskapsytor såsom stort vardagsrum med fungerande eldstad och utgång till ovanligt stor hörnbalkong i sydläge med utsikt mot Tessinparken och Djurgården. Påkostat kök med vackra gråa luckor som tar tillvara på takhöjden och med matplats för 10 personer. Tre utmärkta sovrum i fil längst en andra balkong med utsikt över takåsarna. Lägenheten har varsamt renoverats med uteslutande smakfulla design- och materialval, såväl kök som badrum håller högsta standard och samspelar med nutidens stilspråk. Gott om förvaring tack vare platsbyggda bokhyllor och garderober. Takhöjd om ca 2,80 m och genomgående solid ekstavsparkett i fiskbensmönster.

  • Vallhallavägen-12

Beskrivning

Underbar funkisvåning i absolut toppskick med ett eftertraktat läge invid Tessinparken. Våningen erbjuder såväl öppen spis som två rymliga balkonger och har varsamt renoverats med uteslutande smakfulla design- och materialval, såväl kök som badrum håller högsta standard. Genomgående hörnlägenhet som erbjuder generösa sällskapsytor och upp till tre utmärkta sovrum. I denna våning samspelar nutidens stilspråk med bevarade detaljer anno 1932. Njut bland annat av dubbla balkonger, vackra pardörrar, profilerade golvlister samt stora vackra fönster och spanjoletter.  I hela lägenheten finner du mycket fina fiskbensparkettgolv som slipades 2016. Detta är en drömlägenhet för både paret och familjen. Lägenheten har både badrum och separat gäst-WC. Dessutom platsbyggda garderober i master-bedroom.

HALL | Ingång sker till välkomnande hall med goda ytor för avhängning. Hallen rymmer ett flertal garderober samt bevarad serveringsgång Vid entrédelen finner du även en gäst wc.

INRE MÖBLERBARHALL | Som idag används som arbetsplats och bibliotek en mysig läshörna.

VARDAGSRUM | Generöst hörnvardagsrum med många stora fönster i två vädersträck som ger ett fint ljusinsläpp. Märk den vackra öppna spisen som är fungerande. Fina fiskbensparkettgolv och utgång till rymlig hörnbalkong med utsikt över Tessinparken och Djurgården.

BALKONG 1 | Når man från vardagsrummet med en fantastiskt hörnbalkong i söderläge och perfekt att ta en frukost på i morgonsolen. Fritt läge med utsikt över Tessinparken och Djurgården. Här finns automatiska markiser med sol och vind- sensor som man även kan styra med fjärrkontroller. Båda balkongerna renoverades 2017.

KÖK | Platsbyggt och stilrent kök från 2016. Påkostat kök med vackra gråa luckor som tar tillvara på takhöjden. Läderlindade handtag.Goda arbetsytor i carrara marmor som inramar köket på ett stilfullt sätt. Köksblandere från Grohe med touch. Full maskinell utrustning som inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, integrerad diskmaskin samt inbyggnadsfläkt. Här finns gott om plats för många middagsgäster. Stora originalfönster med spanjoletter som ger rikligt med ljus.

MASTER BEDROOM | Behagligt och rymligt sovrum med god förvaring genom platsbyggda garderober med läderlindade handtag som ingår i köpet. El och tv-uttag i en av garderoberna.

SOVRUM 2  | Perfekt sovrum/arbetsrum med skyddat läge med utgång till balkong. Ljusa väggar och heltäckningsmatta ( kan med enkla medel tas bort då det finns fina fiskbensparkettgolv under) .

SOVRUM 3/BARNRUM  | Perfekt sovrum/barnrum med platsbyggd garderob och med ljusa väggar och heltäckningsmatta ( kan med enkla medel tas bort då det finns fina fiskbensparkettgolv under) .

BALKONG 2  | Från sovrum 2 når du våningens balkong som ligger med ett ostört läge i sydväst. Förmiddagssol och hela dagen. Utsikt över Valhallavägen och mot Djurgården.

BADRUM | Högklassigt badrum som renoverades 2016. Kaklade väggar i vitt samt golv i kolmårdsmarmor med golvvärme. Ordentlig duschplats i platsbyggt badkar med duschvägg i glas. Snyggt handfat med kommod. Vägghängd WC från Duravit och handdukstork.

GÄST-WC | I anslutning till entrén finner du en gäst-WC med högsta standard. Vita målade väggar samt golv i kolmårdsmarmor. Vägghängd wc från Duravit och handfat. Tvättpelare i anslutning till hallen med både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux 2016.

Hela lägenheten har varsamt renoverats 2016 med ny el dragen i hela lägenheten med vita Renova- kontakter. Nya dimmers i alla rum. Alla original golv är slipade och oljade med hårdvaxolja. Alla väggar målade i ljusgrå ton. Alla snickerier, dörrar och tak målade. Nya vita elementskydd.  Detta är ett boende att bara flytta rakt in i.

 

Fakta

Adress:
Valhallavägen 155, 7 tr
115 31 Stockholm
Område:
Östermalm/Gärdet
Rum:
4.5
Boarea:
103 Kvm
Pris:
10.900.000 kr
Avgift:
3.821 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
7 av 7
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnr:
26
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Hiss
Ja
Andelstal, avgift:
4.154 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Högvakten 7
Org.nr:
769602-8823
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
375 kr/mån
Försäkring:
300 kr/mån
Summa:
675 kr/mån

Föreningen

Brf Högvakten 7 registrerades 1998-02-17. Föreningen upplåter 28 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är väl underhållen och bl a stambytt. Kabel-TV via ComHem. Fiber dras in i fastigheten under hösten. Tvättstuga finns i källaren.

Utförda renoveringar:

- Omläggning av tak 1996
- Omputsning av fasad 1996
- Renovering av balkonger 2000
- Elstambyte 2000
- Rörstambyte 2001
- Renovering källare 2002
- Renovering trapphus 2003
- Fönsterrenovering 2012
- Stamspolning 2013
- Under hösten 2017 utförde föreningen en stor renovering av fasaden samt bytte balkongerna i huset.
- Fiber från IP- Only indraget september 2018.

Lägenheten har två förråd om ca 4-5 kvm, beläget på både källare och vind samt gemensam tvättstuga i mycket bra skick.

Föreningen har en mycket god ekonomi med en stabil framtid. Många av de största och dyraste ingreppen är utförda i närtid och belåningen ligger på ungefär 3.750 kr / kvm.

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.