• Ring för
  • visning

Finnboda Finnboda Kajväg 12A 4rok 102 Kvm


Drömboende direkt på vattnet


7.950.000 kr

Välplanerad fyra med Finnbodas bästa läge, direkt ute på vattnet. Stor balkong om ca 60 kvm som omfamnar lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här kan man följa solen från tidig morgon till sen kväll och ständigt höra vattnet som kluckar i bakgrunden, vattenkontakt på riktigt!

  • WEB FMK FINNB12-33

Beskrivning

Varmt välkomna till denna extremt välplanerade fyra med Finnbodas bästa läge, direkt ute på pålar i vattnet. Stor balkong om ca 60 kvm som omfamnar lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här kan man följa solen från tidig morgon till sen kväll. Balkongen är delvis inglasad vilket förlänger säsongen ytterliggare. Utgång från både vardagsrum och master bedroom. Kök och vardagsrum ligger öppet och socialt med varandra vilket bjuder in till trevliga tillställningar. Stora fönsterpariter skapar ett trevligt ljusinsläpp. Två rymliga badrum med både dusch och badkar. Klädkammare samt förråd. Garage finns i närheten. Påkostade materalval i kök med stenskivor, side by side med inbygg ismaskin samt kolsyrat vatten. Extra tillval om 206 000 kr. Dimbara ljusskenor i tak med spotlights.

Några minuters promenad bort går båten in till Nybrokajen samt en välsorterad ICA butik finns tillgänglig. Det är även gångavstånd till förskola.

Välkomnande hall med plats för klädavhängning. Redan här slås man av den trevliga färgsättningen med ljusa trägolv och målade väggar i olika kulörer.

Direkt in till höger finns lägenhetens ena badrum. Häftigt klinker i hexagonmönster i mörkblå nyans och värmeslingor under samt vita stora kakelplattor på väggarna. Infällda ledspotlights i taket med dimmer. Inkaklad spegel i väggen med stilren lampa ovan. Dubbla handduksvärmare, vägghängd wc, kommod i ek samt dusch med takduschblandare.

Till vänster i hallen hittar vi lägenhetens tre sovrum i fil. Samtliga har gott om plats för säng samt annat önskat möblemang. Master bedroom ligger på hörnet och har egen utgång till balkongen.

Lägenhetens andra badrum har även det klinker i hexagonmöster och detta går i grå nyans med värmeslingor under samt stora vita kakelplattor på väggarna. Här finns badkar med dusch, vägghängd wc, kommod i ek, inglasad spegel, handduksvärmare, torktumlare och tvättmaskin med bänkskiva ovan samt överskåp i ek. Infällda ledspotlights i taket med dimmer.

Köket har vita släta luckor och stilrena grepp. Påkostad stenskiva och underlimmad ho. Baldakinskiva med infällda spotlights. Ugn och mikro i arbetshöjd. Infälld diskmaskin, planlimmad induktionshäll samt hel kyl och frys med både ismaskin och kolsyrat vatten. Plats för stor matgrupp i hörnet. Här kan man njuta av härliga middagar med vattnet konstanat närvarande.

Vardagsrummet ligger öppet och socialt med kök och matplats. Rummet är väldigt ljust tack vare hörnläge samt många stora fönster. Utgång till den inglasade delen av balkongen. Rummet har gått om plats för flertalet fotöljer och stor soffgrupp.

Balkongen går längs med hela lägenheten och har ständig vattenkontakt. Utsikt mot Djurgården och den härliga båttrafiken. Vill man sola är det bara att förflytta sig runt balkongen, från tidig morgon till sen kväll.

Finnboda har troligen fått sitt namn från att ha varit en hamn åt båtar till och från Finland. Starkast förknippas Finnboda med dess historia som skeppsvarv med en lång epok som slutade 1991. Nu utgör Finnboda bostadsområde och ligger naturskönt vid Saltsjön. Trevliga promenadstråk längs med Saltsjön och härlig utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården.

SL-båt tar dig in till Nybrokajen på 15 minuter. Här bor du nära Sickla Köpkvarter och via direktbro från Kvarnholmen kommer man direkt till Nacka Forum och dess omgivning. Nybyggd ICA-butik precis runt knuten från denna bostad. Det finns även fler förskolor och grundskolor i närområdet. På kajen kan du njuta av utsikten över Saltsjön och dess sjöliv. Båtplatser finns i flera närbelägna båtklubbar.

Detta är verkligen ett boende utöver det vanliga och jag hälsar er välkomna på visning!

Fakta

Adress:
Finnboda Kajväg 12A
131 72 Nacka
Område:
Finnboda
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
102 Kvm
Pris:
7.950.000 kr
Avgift:
5.436 kr inkl. värme & vatten
Våning
1
Byggnadsår:
2016
Lägenhetsnr:
48
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.47295 %
Andelstal, avgift:
1.47295 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Finnboda Pirar
Org.nr:
769616-8249
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Vatten/Avlopp:
80 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
430 kr/mån

Föreningen

Brf Finnboda Pirar

Fastigheten uppfördes 2016 och består av 94 lägenheter. I föreningen finns föreningslokal med egen uteplats med direktkontakt mot Saltsjön. Till lägenheten finns förråd samt utrymme för barnvagnar och cyklar. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt i föreningen finns gemensam tvättstuga.

Tv/Bredband/Internet

Föreningen har gruppabonnemang med grundutbud för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden debiteras med 153 kr per månad och lägenhet.

Garage

Föreningen har garageplatser samt utomhusparkeringar. 1 110 kr/mån för garage och platser utomhus 600 kr/mån.

Övrigt

Varmvattenförbrukningen ingår ej i månadsavgiften. Den mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Vid normal förbrukning är kostnad ca 80 kr/mån.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.