• Välkommen på
  • visning
  • 30 Sep

Kvarnholmen Mjölnarvägen 28, 5 tr 4rok 88 Kvm


Direkt på kajen


6.250.000 kr

Välkommen till Kvarnholmens bästa läge. Här bor du direkt på kajen med inglasad balkong och hänförande utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp. Välplanerad och ljus 4:a om 88 kvm med exklusiva materialval. Här bor du med äkta skärgårdskänsla men endast 3,5 km från Slussen.

Visas Söndag 30 Sep 12:00 - 12:30

  • WEB FMK MJOLN28-4

Beskrivning

Lägenheten är genomgående och inrymmer bl.a stort badrum, mycket bra förvaring tillsammans med en väl tilltagen och rymlig inglasad balkong, som fungerar som ett extra rum under de varmare delarna av året. Balkongen har bambugolv samt öppningsbara fönster. Här får du både morgon- och kvällssol på sommarhalvåret.

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat med plats för både soffmöblemang och middagsbord. Här har man en enastående utsikt över vattnet och Djurgården från hela rummet. Samtliga fönster har en låg brösthöjd vilket gör att man alltid ser vattnet oavsett om man sitter eller står upp. Från vardagsrummet tar man sig ut till den underbara balkongen med kvällssol. Lägenheten har genomgående Tarkettgolv av Ek Winter.

Köket är stort och välplanerat med gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Bänkskiva av laminat med aluminiumkant. Köket är utrustat med fullstor vinkyl, varmluftsugn, mikro samt fullstor kyl och frys från Siemens.

Två av sovrummen ligger i fil, lugnt och tyst mot husets baksida. Det finns flertalet garderober samt en stor och väl tilltagen klädkammare. Samtliga garderober är från Vedum. Garderoberna har s.k. fullhöjd där de är byggda hela vägen upp till tak.

Stort och rymligt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Dimmerstyrda spotlights för bästa ljuskomfort. Kommod med två lådor från Vedum och blandare från FM Mattson. Spegel med hylla och belysning från Vedum. Wc från IDO. Spabad med bubbel och jetström. Torktumlare och tvättmaskin från Siemens. Ovanför maskinerna finns en arbetsbänk samt två väggskåp i vitt från Vedum.

Lägenhetens förråd ligger i anslutning till lägenheten. Om så önskas ett större rum eller en extra ingång för kontor hemma kan man öppna upp gipsväggen som skiljer förråd och sovrum.

Utrustningen i lägenheten är något utöver det vanliga. Här får man en påtaglig känsla av att det är något extra där allt är mycket smakfullt och stilrent.

Kvarnholmen är beläget på södra sidan av Stockholms inlopp, med fantastisk utsikt över Djurgården, endast 10 min från stan. Området har ett unikt läge vid inloppet till Stockholm. Perfekt för dig som vill ha nära till vatten och natur men också bo nära Stockholms city. Området karaktäriseras av de många industribyggnaderna som konverterats till bostäder under det senaste decenniet blandat med nybyggen. Här finns en fin Coop, flera fik och restauranger. Från kajen tar du SL-båten till city på ca 15 min. Buss 402 från Slussen. Turen tar ca 10 min. Vid Henriksdal ansluter busslinjer till och från Värmdö och Nacka.

Finnboda Hamn ligger endast med ett par minuters promenadväg från Kvarholmen där har du ytterligare en trevlig restaurang, Docklands med bra meny och grymma helgbruncher. Vidare har du gemytliga Café Finnboda Slip med fantastiska luncher, hembakat bröd och bakverk. "Slipen" håller till i Fogias konceptbutik som är en mycket omtyckt inredningsbutik. Här ligger även en fräsch och välsorterad ICA-butik.

Här bor du nära Sickla Köpkvarter och via direktbro från Kvarnholmen kommer man direkt till Nacka Forum och dess omgivning. Det finns även fler förskolor och grundskolor i närområdet. Båtplatser finns i flera närbelägna båtklubbar.

Ett fantastiskt boende mellan skärgården och innerstan.

Hitta hit! Om ni har möjlighet ta gärna båten till visningen. En fantastisk båttur på 15 minuter.
Se tidtabell på sjövägen.nu

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Mjölnarvägen 28, 5 tr
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
88 Kvm
Pris:
6.250.000 kr
Avgift:
4.428 kr inkl. inkl. värme, kallvatten, bredband & kabel-tv
Våning
5 av 6
Byggnadsår:
2011
Lägenhetsnr:
11501
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Sappa/Banhof
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.89457 %
Andelstal, avgift:
1.89457 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Spannmålskajen
Org.nr:
769622-2236
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

Brf Spannmålskajen är en välskött förening med låg skuldsättning, ca 8000 kr/kvm. Föreningen bildades 2011. Föreningen består av tre byggnader med totalt 54 st lägenheter med bostadsrätt samt 1 st lokaler. Föreningen är en så kallad äkta förening som äger fastigheten (ej tomträtt). Det finns inga beslut om att höja/sänka nuvarande månadsavgifter. Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person som köpare. I samband med överlåtelse har föreningen rätt att ta ut en överlåtelseavgift som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift.

Avgift för varmvatten tillkommer.

GEMENSAMMA UTRYMMEN - Medlemmarna har tillgång till ett stort soprum med sortering, barnvagnsrum och cykelförråd.

PARKERING - Föreningen disponerar över 46 bilplatser. Kostnaden är 1000 kr/mån eller 1500 kr/mån för elbilar med laddning. F.n. är det kö till samtliga platser.

KABEL-TV & BREDBAND - Kabel-tv via Sappa och bredband via Banhof. Båda ingår i avgiften.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.