• Ring för
  • visning

Färingsö Skogbyvägen 21 5rok 140 Kvm


Dina drömmars livsstilsboende


8.500.000 kr / eller bud

Kvällssolen silas genom olika blommor och bladverk, stegen knastrar på grusgången och doften vilar tung från den blommande trädgården, så idylliskt ligger denna klassiska trävilla från förra sekelskiftet i böljande Mälarlandskap och omgiven av en stor och vacker trädgård med ytterligare ett bostadshus samt flera äldre byggnader. Ett harmoniskt boende som måste upplevas! Fastigheten är avstyckad till två.

  • 2019-06-11_Skogbyvagen_21_011

Beskrivning

Allt eftersom man promenerar genom trädgården växer känslan av att man befinner sig i ett älskat och omhändertaget paradis. Det är som en liten by av stora och små hus.

Här lever du ett lugnt och stilla lantliv med storstaden inom räckhåll och dessutom endast en kort promenad från Mälaren med dess fina badplatser, här kan man också hyra båtplats för ca 500 kr per år via samfälligheten.

”Runt knuten” finns både ridskola, golfbana, bad- och båtplats. Det är också nära till affär och kommunikationer. Tomten har en parkliknande miljö med stora gräsmattor, uppvuxna träd och buskar. Här har du alla möjligheter till lek och rekreation, till att anordna trädgårdsmiddagar och uppfylla odlingsdrömmar. Miljön kan inte vara mer inspirerande och rogivande, trots närheten till storstan!

I köpet ingår två fastigheter på den ena fastigheten finns ett hus om ca 140 kvm och på den andra fastigheten ett hus om ca 40 kvm, endast fantasin sätter gränser. Kanske har man odlardrömmar eller längtar efter ett generationsboende, driva sitt företag eller utveckla och bo i den fastighet som står där idag.
Köp båda tomterna eller styckvis, bygg nytt, sälj av……ja här finns möjligheternas fastighet.

 

ÖVRIGT

Välkommen till vackra Färingsö, här finns allt man kan önska sig. En fin natur med Mälaren på kort avstånd var du än befinner dig. I närområdet finns bl a mataffären ICA Skå som ligger på promenadavstånd, restaurang, skola och förskola, badstränder, flera handelsträdgårdar, ridanläggningar, fina naturområden och ett härligt friluftsliv. Här finns många fornlämningar och hällristningar. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö. Runt om på öarna och bl a i Kungsberga användes Kungsgårdar av de medeltida kungarna.

Vid Svartsjöviken ligger Svartsjö slott som är ett rokokoslott från 1700-talet. Idag bedrivs här kontor, konferens och servering. På helgerna är caféet öppet och på söndagar kan man njuta av afternoon tea. I närområdet finns också Gustavshills handelsträdgård, slå dig ner på caféet som är öppet året om. Vid Hilleshög ligger den trevliga Äppelfabriken med musteri och café. I Stenhamra finns också , mataffär,vårdcentral skolor åk F-9, förskolor, ridskola, träningscenter.På Ekerö finns det tre golfbanor varav Troxhammar golf är den närmaste där kan du även njuta av en god bit mat i restaurangen. På Ekerö finns även en Slalombacke .

Det finns bra bussförbindelser in till Brommaplan, närmsta busshållplats (Skogbyvägen) ligger ca 200 m från huset. samt att du även från Ekerö C kan ta båten in till city

Fakta

Adress:
Skogbyvägen 21
179 75 Skå
Område:
Färingsö
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
140 Kvm
Biarea:
9 Kvm
Tomtarea:
9780 Kvm
Pris:
8.500.000 kr
Byggnadsår:
1906
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundmur:
Natursten
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Fiber
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Pantbrev:
7st om totalt 1.535.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

3.436.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.272.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.164.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Ekerö SKOGBY GA:1
Servitut:
Samfällighet Ekerö SKÅ-SÄBY S:1
Servitut:
Samfällighet Ekerö SKÅ-SÄBY S:2
Servitut:
Samfällighet Ekerö SKÅ-SÄBY S:3
Servitut:
Samfällighet Ekerö SKÅ-SÄBY S:4
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Dokument

Ansvarig mäklare

Louise Schumacher

Louise Schumacher

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-422 30 49

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.