• Ring för
  • visning

Sigtuna Fiskare Karlssons väg 2 6rok 197 Kvm


Designvilla med sjöglimt


8.450.000 kr

Platsbyggd arkitektritad villa med sjöglimt och genomgående mycket hög standard samt bra finish. Högt beläget med lättskött tomt samt stor balkong och trädäck med ute Swimspa. Stora fönster, fasadbelysning, carramarmor, inbyggt högtalarsystem, infälld Floss belysning, takfönster, vattenburen golvvärme i hela huset, mekanisk till- och frånluft samt sprinklersystem. Varmt välkommen på visning.

  • WEB DSC 2411

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL

Stora stenplattor och vitmålade väggar öppnar upp till generös hall. Garderobsvägg med dubbeldörrar, fönster bredvid ytterdörren samt utanpåliggande spotlights.

TVÄTTSTUGA & GROVENTRÉ

Med stenplattor, bergvärmepump (Nibe F 1245), ventilationsanläggning för mekanisk till- och frånluft, tvättmaskin & torktumlare (Bosch), arbetsbänk samt förvaring i över- och underskåp.

BADRUM MED DUSCH

Smakfullt badrum med carreramarmor på väggar och golv, handdukstork och spotlights. Vägghängd wc, kommod med två lådor för förvaring och tvättställ. Duschhörna med takdusch.

SOVRUM 1

Hörnrum med ekparkettgolv och vita väggar. Access ut till trädgården.

FÖRRÅD

Förvaring under trappan.

KÖK

Påkostat kök med full maskinell utrustning. Stommarna är från Alno, bänkskiva av carreramarmor (cirka 70 cm djupa), vitvaror från Siemens (integrerad kyl & frys, spishäll, diskmaskin och fjärrstyrd takfläkt). Dubbla diskhoar med blandare i mässing samt ugn från Gaggenau. Ekparkett.

VARDAGSRUM

Stort ljusinsläpp från alla fönster, ekparkett och vita väggar. Snygg, platsmurad öppen spis ger rummet karaktär liksom de stora fönsterpartierna och den utanpåliggande belysningen. Access ut till trädäck med ute spa. Mellan kök och vardagsrum finns en rymlig matplats med skjutdörr ut till uteplats.

ÖVRE PLAN

Trappa med räcke av stål, belysning, steg av ek samt stort fönster med enormt ljusflöde, leder upp till övre plan.

ALLRUM

Rymligt allrum med utgång till balkong varifrån man ser vattnet. Ekparkett samt vitmålade väggar.

MASTER BEDROOM / SOVRUM 2

Med ljus heltäckningsmatta, garderobsvägg, utgång till balkong med sjöglimt samt fönster i två väderstreck.

BADRUM

Carreramarmor på väggar och golv, modernt badkar, vägghängd wc, duschhörna med takdusch och glasdörrar, stor kommod med plats för fyra förvaringslådor och två tvättställ. Ovanför kommoden sitter en stor spegel med belysning. Handdukstork, golvvärme (el), takfönster samt spotlights.

KLÄDKAMMARE

Med parkettgolv och vita väggar. Här sitter centralenheten för ljudsystemet.

SOVRUM 3

Med garderob, fönster och vita väggar. Plats för säng och skrivbord. Hörnrum

SOVRUM 4

Med garderob, fönster och vita väggar. Plats för säng och skrivbord. Hörnrum.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING

Fiber finns i området

PARKERING

Parkering för två bilar vid huset och två bilar vid infarten. Bygglov finns för carport.

Fakta

Adress:
Fiskare Karlssons väg 2
193 41 Sigtuna
Område:
Sigtuna
Rum:
64
Boarea:
197 Kvm
Tomtarea:
968 Kvm
Pris:
8.450.000 kr
Byggnadsår:
2017
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Papp
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Pantbrev:
1st om totalt 5.500.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

1.408.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.408.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
210
Energistatus:
Utförd
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sigtuna NORRTIL GA:8
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sigtuna NORRTIL GA:16
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sigtuna NORRTIL GA:17
Servitut:
Officialservitut avlopp
Servitut:
Officialservitut vattenledning
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Övrigt

TOMT / UTEPLATSER

Uteplats med trädäck och nedsänkt Swimspa på tomten. Ett Swimspa är en "mini pool" som man kan sätta på strömmar i vilket gör att man kan träna långsimning trots storleken på poolen. Från övervåningen finns balkong.

OMRÅDE

Björkbacka är ett nyare område i Sugtuna som byggts uy sedan 2008. Mycket barnvänligt och närhet till både skola och förskola. Till Sigtuna Stad finns en upplyst cyckel- och gångväg längs vattnet. Vid bryggan i Björkbacka åker man skridskor vintertid samt badar sommartid.

KOMMUNIKATIONER

Bussar går till Märsta station, Arlanda och Sigtuna stad. Vid Märsta Station kan man ansluta till SJ tåg mot Uppsala eller mot Stockholms Central. Det tar cirka 20 minuter åt båda hållen. Från Märsta station går även pendeltåg mot Stockjolms Central.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.