• Aktuellt bud
  • 3.220.000:-

Kungsholmen Fleminggatan 45 1.5rok 39 Kvm


Charmigt 30-tal på drömläge Låg avgift


2.795.000 kr

Välkommen till denna ljusa och toppfina bostad. Stora ytor i vardagsrummet ger plats för socialt umgänge och matplats. Avskild del för att skapa ett sovrum . Kök från HTH och plats för mindre bord invid stort fönster. Bra förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum med handdukstork. Kan bli en bra planerad tvåa. Förening med god ekonomi och ett läge som man alltid önskat på bo. Välkommen!

  • MLP-5678

Beskrivning

PLANLÖSNING

ENTRÉ
Stor välkomnande entré med plats för ytterkläder och skor från flertalet skoskåp. Tre generösa garderober ger bra förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr.

ALLRUM 
Generöst allrum med plats för sällskapsmöblemang och middagsbord. a förvaringsmöjligheter. Praktisk avskild del med plats för säng där takskena finns om man vill skärma av ytterligare. Fantastiska ljusinsläpp från stort fönsterparti. 

KÖK
Ljust kök från HTH med bra förvaring från skåp och lådor samt det charmiga skåpet från byggåret. Plats för mindre matbord invid stort fönster. Kökets utrustning består av gasspis med elugn (Smeg), spisfläkt, inbyggd micro, kyl/frys från Smeg samt diskmaskin.  

INRE HALL
Mellan kök och badrum finns en charmig mindre hall med två inbyggda garderober med överskåp.

BADRUM 
Helkaklat badrum med handfat med kommod, spegel, wc, förvaringsskåp, handdukstork och dusch med glasvägg.

ÖVRIGT
Kan enkelt byggas om till en tvåa. Se gärna den alternativa planlösningen.

 

OMRÅDET
Mycket attraktivt läge på Kungsholmen, i direkt närkontakt med vatten nere vid Norr Mälarstrand och Kungsholms Strand. Ett stenkast bort finner du ljuvliga Kronobergsparken med utegym och yta för stora picknickar. Populära Phils Burger i samma hus och prisbelönta Il café bara några minuter bort. 
Grönskande Kungsholmstorg med trevlig torghandel finns intill liksom Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan, som erbjuder och massor av detaljhandel, prisade matbutiker med charkdisk, systembolaget, apotek, flertalet gym mm. Fantastiska kommunikationer från T-bana och flertalet bussar utanför dörren, men vart du än ska i city kan du på ett enkelt och trevligt sätt promenera eller cykla.
Ljuvligt löpar/gångstråk runt hela Kungsholmen, mestadels längst Mälaren.

Fakta

Adress:
Fleminggatan 45
112 32 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
39 Kvm
Pris:
2.795.000 kr
Avgift:
1.629 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2
Byggnadsår:
1937
Lägenhetsnr:
126
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.75 %
Andelstal, avgift:
1.75 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
135 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Jordgubben 20
Org.nr:
769607-8471
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
140 kr/mån
Försäkring:
160 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Brf Jordgubben är en äkta bostadsrättsförening och föreningen äger marken. Föreningen bildades 2002 och innefattar  46 bostadsrätter och 7 hyreslokaler. Ekonomin är mycket stark och månadsavgiften har varit densamma sedan 2004. Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam gård med bänkar och cykelförvaring under tak. En fullt utrustad tvättstuga samt ett grovsoprum. 

Föreningen har en mycket informativ hemsida: http://www.jordgubben20.se/

RENOVERINGAR
2017 Renovering och målning av alla fönster mot Celciusgatan.
2016 Entrén har byggts om och rustats upp.
2014 Hiss helrenoverad och moderniserad.
2014 Stamspolning.
2014 OVK.
2014 Renovering och byte av soprum.
2013 Renovering cykelställ..
2011 Försäljning av hyresrätt. 
2009 Renovering av trapphuset.
2007/2008 Upplåtelse av råvind på plan 7.
2007 Ny värmecentral.
2006 Upplåtelse av råvind på plan 5.
2005 Ny entrédörr.
2004 Nya El-stigare.
2003/2004 Stambyte.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten för Tv och bredband via ComHem. Varje medlem kan sedan valfritt välja de abonnemang som passar. 

I området råder boendeparkering. Läs mer om kostnad på www.stockholmsstad.se

ÖVRIGT
Alla medlemmar har tillgång till ett källarförråd i fastigheten. 

Budgivning

13 Nov
Budgivare 3
3.220.000 kr
13 Nov
Budgivare 4
3.190.000 kr
13 Nov
Budgivare 3
3.170.000 kr
13 Nov
Budgivare 4
3.150.000 kr
12 Nov
Budgivare 3
3.130.000 kr
12 Nov
Budgivare 2
3.120.000 kr
12 Nov
Budgivare 3
3.100.000 kr
12 Nov
Budgivare 2
3.050.000 kr
12 Nov
Budgivare 3
3.020.000 kr
12 Nov
Budgivare 2
2.850.000 kr
11 Nov
Budgivare 1
2.795.000 kr

Ansvarig mäklare

Charlotte Sandström

Charlotte Sandström

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-967 11 12

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.