• Välkommen på
 • visning
 • 20 Aug

Kärrtorp Arkövägen 25 3rok 69 Kvm


Charmig med balkong


2.995.000 kr

Fint renoverad 3:a med ett populärt läge i Kärrtorp. Genomgående planlösning med gott om ljusinsläpp och en rymlig balkong i soligt läge med trevlig utsikt. Stabil förening med låga avgifter.

Visas Söndag 20 Aug 12:00 - 12:30 Måndag 21 Aug 19:15 - 19:45

 • WEB FMK ARKOV25-21

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerad trea om ca 69 kvm. Genomgående planlösning med fönster och balkong i söderläge på ena sidan, och fönster mot Nytorps gärde i högt och fritt läge på andra sidan. Fräsch lägenhet med stambytt badrum, snygga bevarade parkettgolv och fräscht kök i ljusa färger. Båda sovrummen är rejäla och har plats för dubbelsäng. Stor klädkammare i lägenheten samt ett förråd i samma hus. 

Kort gångavstånd till tunnelbanan och Kärrtorps centrum, där restauranger, caféer, butiker och både ICA och Coop finns. Kärrtorp är en charmig stadsdel från 50-talet och området har på de senaste åren genomgått en uppfräschning och blivit allt populärare.

Välkomnande hall med plats för klädavhängning. Vitmålade väggar och klassiskt rutigt golv. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. 

Rakt fram ligger det trevliga badrummet med kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finns det dusch, tvättmaskin, vägghängd wc, tvättställ med spegel samt ett fönster. 

Direkt in till höger ligger det härliga och rymliga köket. Köket har gott om förvaring- och avställningsytor. Vitvarorna består av kyl/frys och spis samt. Funkischarmen är bevarade med sina släta målade luckor. Här får man plats med en rymlig matgrupp vid fönstret och härifrån har man trevlig utsikt mot grönskande område. På golvet ligger det samma schackmönster som i hallen vilket skapar ett enhetligt intryck. 

Det större sovrummet har fönster mot baksidan. Gott om plats för både stor dubbelsäng och garderobsvägg om så önskas. Det andra sovrummet ligger avskilt från det stora och har fönster åt balkonghållet. 
Här får man plats med säng och annat önskat möblemang. 

Vardagsrummet är stort och luftigt. Stort ljusinsläpp via generösa fönster och utgång till den soliga balkongen. Trevlig utsikt mot gatan.

Lägenheten har även en rymlig walk in closet med väggfasta hyllplan.

Omedelbar närhet till Nytorps gärde samt Nytorps utomhusbad som ligger ett par hundra meter bort, perfekt för sköna sommardopp. Härliga promenadstråk bland vänliga grönområden samt motionsspår i Kärrtorps IP. För de som tycker om friluftslivet ligger Nackareservatet runt knuten. Nära till City, tar endast ca 10 med bil och ca 15 minuter med tunnelbana.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Arkövägen 25
121 55 Johanneshov
Område:
Kärrtorp
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
69 Kvm
Pris:
2.995.000 kr
Avgift:
3.012 kr inkl. värme & vatten
Våning
1
Byggnadsår:
1949
Lägenhetsnr:
29130072
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
182 kWh/Kvm och år
Förening:
Långe Jan 2 i Stockholm
Org.nr:
00769616-5229
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Brf Långe Jan 2 ligger på gränsen mellan Kärrtorp och Björkhagen, perfekt mellan stad och natur. Det är bara ett stenkast från Nackareservatet och gångavstånd till både Kärrtorps och Björkhagens centrum med affärer och övrig samhällsservice.

Föreningen bildades 2009 och består av 88 lägenheter varav 83 bostadsrätter och 5 hyresrätter. I föreningens fastighet finns flera lokaler, bla Jesses Krog.

Marken till fastigheten är upplåten med tomträtt. Avgäldsperioden är på 10 år och nuvarande avgift är på 381 600 kr per år och gäller från 2009-01-01.

Föreningen har 54 garage. Det är kö till garagen. Kostnaden för ett garage varierar beroende på storlek, från ca 600 kr till ca 750 kr. Längs gatan är det fri parkering. Vi har inga parkeringsplatser.

Fastigheten är ansluten till kabelnät via ComHem samt fiberoptiskt nät via Stokab.

Föreningen tar ut 2,5 % i överlåtelseavgift och 1 % i pantsättningsavgift på årets prisbasbelopp från köparen. Förvärvare av bostadsrätt ska ansöka om medlemskap i föreningen.

Föreningen har genomfört en avgiftshöjning om 5 % på lägenheterna och en höjning om 10 % på garagen 2016. Inga ytterligare förändringar är planerade.

Inga större renoveringar är planerade just nu.

I avgiften ingår vatten och värme. Till varje lägenhet finns ett större förråd och ett "matförråd", som också ingår i avgiften.

Utförda renoveringar

 • 1982, tilläggsisolering av vinden
 • 1983, renovering av samtliga balkonger
 • 1998, Omläggning av tak - underlag, betongpannor
 • 2005, nya elstigar
 • 2005-2010, stambyte i kök och badrum
 • 2009, installation av bredband via fibernät
 • 2010, uppförande av två tvättstugor
 • 2010, uppförande av miljörum
 • 2011, nytt tak över garagelänga
 • 2011-2012, fönsterbyte med nya ytterbågar i aluminium
 • 2012, ny el i källare
 • 2013, dränering längs vissa delar av fastigheten
 • 2013-2014, renovering av trapphus
 • 2016 Byte av frånluftsfläkt i samtliga trappuppgångar

 

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.