• Ring för
  • visning

Telefonplan Valborgsmässovägen 40 1rok 35 Kvm


BR-Lokal med fantastiskt läge


1.700.000 kr

Bostadsrättslokal med gavelläge och fantastiska stora skyltfönster samt en takhöjd om ca 2,95 meter. Ett kvarter ovanför Telefonplan. OBS! Detta är en BR- Lokal och är klassad som lokal ej bostad. Används idag som kontor och är utrustad med duschrum med WC samt pentry för matlagning.

  • 12-Fasad

Beskrivning

Fantastiskt läge mitt i Telefonplans mest attraktiva delar ett kvarter ovanför Restaurang Landet och minuter ifrån välsorterad mataffär, T-bana, populära caféer, restauranger, Konstfack, bibliotek, apotek, bank, samt tobaksaffär och på lite längre promenads avstånd, fina strövområden med möjlighet till både bad och båtliv vid Vinterviken.

Åt andra hållet ligger lika trevliga Midsommarkransen med allsköns utbud biografen Tellus som också förutom filmvisningar även fungerar som ett biocafé. Här finns restauranger för alla smaker. Sushi på Svenska Sushiköket, klassat som en av stans bästa sushiställen, Svenska Hamburgerköket, Restaurang Nygammalt, Nalle och Kroppkakan samt Midsommarklassikern Tre Vänner.

Populära Svandammsparken, som är en oas under den varma årstiden med skuggande träd, stora gräsytor och plaskdamm.

Även Aspudden bjuder på stort utbud och för mer shopping finns Liljeholmens Galleria två stationer bort och på tre stationer är du inne på Söder och Hornstull.

Föreningen har två tvättstugor varav en är belägen på Valborgsmässovägen 2 och den andra på Trettondagsvägen 12. Tvättstugorna är utrustade med sex respektive åtta tvättmaskiner, tre respektive fyra torktumlare, två respektive fyra torkskåp, två torkrum samt en respektive två manglar.

Föreningen har även en hobbylokal på Valborgsmässovägen 11 och en samlingslokal på Trettondagsvägen 6-8 som kan hyras av medlemmar för större tillställningar som fester eller möten. Föreningen har även en gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna till en kostnad på ca 400 kr/natt, möjligt att hyra max 3 nätter i rad. Det finns totalt 16 cykelrum och ett grovsoprum beläget på Trettondagsvägen 12 som är avsett för glas, kartonger, elavfall, lampor och matavfall.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

 

PARKERING

Föreningen har 63 stycken garageplatser samt 4 stycken P-platser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 650-900 kr/månad. Separat kö. I området för övrigt gäller boendeparkering för mantalsskriven.

TV OCH INTERNET

Föreningen är ansluten till TV via Com Hem och internet via Stockholm Stadsnät (fiber).

 

VIKTIG INFORMATION

Om den som köper önskar ansöka om ändring av användning från lokal till bostad åligger det köparen att själv undersöka om detta är möjligt och garanteras inte av säljaren. Ett sådant beslut kräver kräver stämmobeslut för godkännande samt godkännande av Stadsbyggnadskontoret. Styrelsen är i dagsläget inte positiv till en ändrad användning från Bostadsrättslokal till Bostadsrätt.

 

Välkomna!

Fakta

Adress:
Valborgsmässovägen 40
126 37 Hägersten
Område:
Telefonplan
Rum:
1
Boarea:
35 Kvm
Pris:
1.700.000 kr
Avgift:
3.009 kr inkl. Va, Vä, Bredband, Kabel-TV
Våning
BV
Byggnadsår:
1939/40
Lägenhetsnr:
80051-1013
Tv- internetutbud:
Com hem / Sthlms Stadsnät fiber
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
0.26000 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
218 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Tellusborgshus
Org.nr:
702002-3219
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Övrigt

Brf Tellusborgshus är en äkta bostadsrättsförening som 1938 förvärvade fastigheten med byggår 1939/40. I föreningen finns 350 lägenheter varav 1 upplåtes med hyresrätt. Föreningen har även 34 lokaler varav 19 upplåtes med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt. Föreningen är välskött med goda hyresintäkter om ca 1,7 Mkr årligen och gjorde 2016 ett plusresultat om ca 2 Mkr samt 2017 ca 1,2 Mkr. Vid årsskiftet 17/18 fanns kassa/omsättningstillgångar om ca 9,3 Mkr. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.


RENOVERINGAR

1976-1978 V/A-stammar i kök/badrum
1980-talet el-stigare
1991-1995 fasad
1995 trappuppgångar
1994-2000 tak
2001 och 2004 fönster.
2003-2004 Ena tvättstugan
2007 Andra tvättstugan
2010 Cykelrum
2009-2011 Entréportar
2011-2012 Översyn tak
2012 Trappuppgångar
2013 påbörjades OVK besiktning,
20013 Nya tvättmaskiner i tvättstugan på Valborgsmässovägen.
2015 skapades en gästlägenhet som går att hyras av medlemmar.
2016 Nya kodlås
2016 Tak
2016/17 byttes avloppsstammar i källargolv/mark


Föreningen planerar att göra en inspektion av fönstren under dom närmaste åren för att avgöra om dessa behövs renoveras. För mer information kommande renoveringar och annat som händer i föreningen besök gärna föreningens hemsida, www.tellusborgshus.se där informationen uppdateras löpande.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.