• Aktuellt bud
  • 1.995.000:-

Örby Aspövägen 105, 2 tr 1.5rok 37 Kvm


Boende med det där lilla extra


1.995.000 kr

Välkommen till denna unika lägenhet med en planlösning som är extremt tilltalande. Här har man ett unikt boende i två plan med en ovanvåning som ledigt fungerar som sovrum. Övriga ytor är välplanerade med ett lättmöblerat vardagsrum samt ett trevligt kök. Fastigheten och lägenheterna totalrenoverades mellan 2012 och 2013.

  • 5-Vardagsrum

Beskrivning

Välkommen till denna lägenhet med en mycket tilltalande planlösning där man har ett sovrum med vindskaraktär. Nedan har ni planlösningen beskriven:

HALL
Praktisk hall med bra avhängning för ytterkläder. Uppgången till övre etag/sovloftet. 

BADRUM
Fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och svart klinkergolv. Badrummet är utrustat med handfat på kommod, toalett, handdukstork samt dusch med praktiska vikväggar i glas. Ovan haffat sitter ett spegelförsett toalettskåp med belysning. 

KÖK
Stilsäkert kök i vitt. Mycket bra skåp- och lådförvaring samt bra arbetsytor. Ovan bänkskiva sitter ett vitt kakel. Maskinell utrustning såsom spishäll, inbyggd ugn, fläkt samt kyl/frys. Kökets fönster ger ett mycket bra ljusinsläpp där man har utsikt mot föreningens gröna bakgård samt villaträdgårdarna i kvarteret, Ytorna är målade i vitt och så även golvet. 

VARDAGSRUM
Lättmöblerat luftigt vardagsrum med ett större fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp och med samma vy som från köket. Ytorna är mycket väldisponerade och man kan med lätthet möblera med både soffa och annan möblering efter önskemål, till exempel matgrupp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en mycket fin fiskbensparkett. 

SOVRUM/LOFT
Här har man alla karaktäristiska vindsattribut såsom snedtak, synliga bjälkar och öppningsbart takfönster som sköts med fjärrkontroll och är regnsensorstyrt. Fönstret ger både ljusinsläpp samt goda vädringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. God förvaring finns i form av en klädkammare. Ytorna kan med lätthet möbleras med säng. Här kan man skapa en hög mysfaktor!

 

OMRÅDET
Här bor du i en mycket lummig omgivning då fastigheten ligger mitt i ett lugnt villaområde med prunkande trädgårdar och låg bebyggelse, en liten oas. Läget är ändå mycket centralt i Örby med buss och pendeltåg på promenadavstånd. Även matvaruaffärer finns såsom Hemköp och Willys storköp. Ett flertal restauranger och små butiker ligger också runt knuten. För den som sommartid vill bada finns Älvsjöbadet i närområdet. Väljer man att ta pendeltåg till Älvsjö station har man renoverade Älvsjö Torg. Här finner man flertalet butiker, café/bageri m.m.

Fakta

Adress:
Aspövägen 105, 2 tr
125 40 Älvsjö
Område:
Örby
Rum:
1.5 rum och kök samt loft
Boarea:
37 Kvm
Biarea:
29 Kvm
Pris:
1.995.000 kr
Avgift:
2.712 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Våning
2 av 2 samt vind
Byggnadsår:
1936
Lägenhetsnr:
014
Tillträde:
Flexibelt
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
Självdrag
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
5.49 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
81 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Paketbilen 11
Org.nr:
769624-1707
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Brf Paketbilen 11 (769624–1707) äger och förvaltar mark och fastighet med adresserna Aspövägen 103–105.Föreningen bildades och köpte fastigheten samma år, 2012. Föreningen är äkta och innehåller 16 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark, ingen tomträttsavgäld belastar föreningens ekonomi. För de boende i föreningen finns en mycket fin och trevlig trädgård med utemöbler och grill. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd. Ytterligare finns cykel-/barnvagnsförråd samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Föreningen har 9 st parkeringsplatser, hyra 330 kr/mån. Gatuparkering är kostnadsfri. Inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget. 

Betydande renoveringar: Hela fastigheten och samtliga lägenheter totalrenoverades under åren 2012–2013. Taket renoverades 2015. Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1 120 kr och pantsättning avgift 448 kr per pantsättning/lån. Föreningens långfristiga skuld per 2016-12-31: 14 562 850 kr.

 

KOMMUNIKATIONER
Mycket bra kommunikationer några minuter från lägenheten. På gångavstånd om ca 10 minuter ligger Älvsjö station med ett stort antal busslinjer samt pendeltåg som tar er till Södertälje alt. Nynäshamn och Uppsala-Märsta-Bålsta och vidare till Arlanda. Till Stockholms C tar det endast ca 10 minuter. 

Buss 161 - Gröndal – Bagarmossen. Buss 163 Kärrtorp - Älvsjö Station - Sätra industri. Buss 165 Liljeholmen - Farsta centrum. För den som kör bil tar man sig med enkelhet ut på de stora trafiklederna.

Budgivning

20 Nov
Budgivare 1
1.995.000 kr

Ansvarig mäklare

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.