• Ring för
  • visning

Nacka Finnboda Kajväg 14F 4rok 83 Kvm


Bo på vattnet med stora balkonger


8.395.000 kr

På ett av Stockholms absolut härligaste lägen finner ni bostaden på första parkett med panoramavy över det glittrande vattnet, båtliv och fartygen som passerar utanför de stora fönstren. Från det fantastiska sällskapsrummet är det sjöutsikt mot Saltsjön och Djurgården som ger ett härligt ljusflöde. Detta är ett unikt boende direkt på vattnet i en av Nackas mest attraktiva fastigheter. Lägenheten som är en välplanerad 4:a som erbjuder makalös sjöutsikt med två stora balkonger, varav en inglasad på framsidan om 17 kvm, vilket möjliggör året om användning, och en på baksidan om ca 11 kvm. Mycket välskött och trevlig förening. Välkomna!

  • DSC 0521

Beskrivning

Denna unika lägenhet ligger med fritt läge längst ut på den yttre piren, lägenheten har fantastisk panoramayv mot Kungliga Djurgården och Stockholms inlopp med dubbla balkonger varav den största är inglasad samt har kvällssol på den mindre balkongen njuter du av den härliga morgonsolen. Lägenheten har genomgående vita väggar samt vackert vitpigmenterat askgolv i 3-stav och fönsterbänkar i natursten. Optimal planlösning samt många fina tillval så som vackra golv, dimbar belysnig, lyxigare kakel samt badkar mm.

ENTRÉ
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i garderobvägg samt plats för byrå eller arbetsplats. Lägenheten är försedd med säkerhets dörr.

KÖK
stilfullt och rymligt L-format kök från Vedum med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. I köket ryms en rejäl matplats med plats för det stora sällskapet. Matplatsen ligger fantastiskt placerad mot det stora fönsterpartiet med utsikt mot det glittrande vattnet. Snygga skåp och lådor i smakfullt varmgrått med gott om förvaring, extra förvaring i sockellådor under bänkskåp. Bänkskivor i massiv vitpigmenterad ask och snygg vit kristallmosaik och diskbänk i rostfritt stål. Infällda och dimmerstyrda LED-spotlights under överskåpen, samt i vitrinskåpet. Bakomliggande Kristallmosaik i mattvitt utförande. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, spisfläkt och diskmaskin samt avfallskvarn. All utrustning är från Electrolux.

VARDAGSRUMSDEL
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier som ger fin utsikt över vattnet och grönska. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp, Tv-bänk och övrig möblering. Från vardagsrummet når man den fantastiska inglasade balkongen. Kök och vardagsrum bildar en underbar sällskapsdel perfekt för umgänge och bjudningar.

INGLASAD BALKONG
Den härliga och stora inglasade balkongen om 17 kvm ligger med fantastisk vy mot det glittrande vattnet och vackra Djurgården. Här har du gott om plats för stor matgrupp för härliga frukoststunder eller mysiga grillkvällar i solen. Du får även plats för solstolar och relax samt blomsterplanteringar och örtagården. Balkongen är inredd med en påkostad teaktrall samt har belysning och eluttag. Detta läge är magiskt och svårslaget, närmare vattnet än så här går knappt att komma.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum. Här får du plats med säng samt annat möblemang. 2 garderober samt härlig vy mot vattnet.

SOVRUM 2
Rymligt och ljust masterbedroom med utgång till egen balkong. Gott om plats för dubbelsäng såväl som övrig möblering. Här finns generösa förvaringsmöjligheter i garderobsvägg med skjutdörrar.

Från sovrummet du den egna balkongen i perfekt söderläge. (ca 11kvm) Här har du plats för bord och planteringar, även här kan du njuta av lugnet och vyn mot det glittrande vattnet. Här finns belysning och eluttag samt lägenhetens rejäla förråd.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för säng såväl som övrig möblering. Detta rum används i dag som arbetsrum. Väggen till vardagsrummet kan tas bort om så önskas.

LYXIGT BADRUM MED BADKAR
Helkaklat badrum med fint badkar, vägghängd wc, handdukstork och handfat med praktisk kommod. Här finns också tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk och goda förvaringsmöjligheter i vägghängda skåp. Vitt kakel på väggarna och mattsvart klinkergolv med golvvärme.

GÄSTTOALETT
Stor gästtoalett som är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod och snygg spegel. Gott om plats för övrig förvaring. Helkaklade vita väggar samt mattsvart klinker på golvet.

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Finnboda Kajväg 14F
131 72 Nacka
Område:
Nacka
Rum:
43
Boarea:
83 Kvm
Pris:
8.395.000 kr
Avgift:
4.357 kr inkl. Värme, kallvatten, Bredband, Kabel-TV
Våning
2
Byggnadsår:
2016
Lägenhetsnr:
99-2472-1-43-1
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.23223 %
Andelstal, avgift:
1.13902 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
HSB Brf Finnboda Pirar
Org.nr:
7696168249
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

HSB Brf Finnboda Pirar består av 92 lägenheter och ligger i Finnboda Hamn, mitt emot Djurgården. Två nybyggda huskroppar om fyra våningar, uppförda på två stycken pirar i vattnet. I fastigheten ingår även vissa vattenområden. Bryggan och Piren ansluter båda mot kaj via ramper.

GEMENSAMMA UTRYMMEN - Styrelselokal med uteplats, pentry och wc med dusch - Grovtvättstuga - Utrymme för barnvagnar och cyklar

TV OCH BREDBAND Gruppabonnemang via ComHem som levererar grundutbud för tv/bas-telefoni/bredband 100/100. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i föreningen. Kostnaden debiteras med 153 kr per månad och lägenhet. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren mot separat faktura från leverantören.

PARKERING I de närliggande garagen under HSB Brf Finnboda Hamnplan och HSB Brf Finnboda Udde har föreningen tilldelats garageplatser. Föreningen har även via del i gemensamhetsanläggning tilldelats markparkeringar i området, s.k. boendeparkering. Totalt 83 st parkeringsplatser per 92 lägenheter.
Parkeringskostnad:
Garage HSB Finnboda Hamnplan: 1050 kr/mån.
Garage HSB Finnboda Udde: 1200 eller 1300 kr/mån. (med eller utan el uttag för elbilar).
Markparkering (s.k. boendeparkering): 600 kr/mån.
Flera handikapparkeringar finns tillgängliga i området.
Därtill finns det flera gratisplatser bara minuten bort från bostaden.
Core Park AB sköter hantering samt betalning av parkeringarna.
Tel: 08-650 02 15 / Mejl: info@corepark.se.
Med bilpoolen Sunfleet som finns i närområdet får du tillgång till flertalet bilar mot en fri månadskostnad (erbjudande för de boende i bostadsrättsföreningen, f.n. T.o.m. 2019-03). Läs mer om Sunfleet på deras hemsida:

ÖVRIGT Varmvatten- och elförbrukningen ingår ej i månadsavgiften. De mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Vid normal förbrukning är kostnad ca 80-100kr/ månad för vatten. Alla lägenheter innehar vars ett lägenhetsförråd som ligger i lägenheten.

I närliggande framtid kommer det att finnas många marina aktiviteter runt om i området så som kajakuthyrning, seglarskola och bad. Det kommer även att byggas ut med fler båtplatser i närliggande vikar. Finns redan en flertal så som Hästholmens Båtsällskap, Svindersviks Båtklubb och Gäddvikens Segelsällskap, se länkar till hemsidor

Lägenheten är pantsatt, Överlåtelseavgift  (Betalas av säljaren) Pantsättningsavgift (betalas av köparen).

Förråd om 4 kvm är belägen i anslutning till lägenheten.

Se bifogad fil för inredningsval.

OM OMRÅDET
Finnboda är ett fantastiskt bostadsområde som ligger naturskönt vid Saltsjön. Trevliga promenadstråk längs med Saltsjön och härlig utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården.

SL-båt tar dig in till Nybrokajen på mindre än 20 minuter. Med buss till slussen tar det mindre än 10. Här bor du nära Sickla Köpkvarter och via direktbro från Kvarnholmen kommer man direkt till Nacka Forum och dess omgivning. Nybyggd ICA-butik precis runt knuten från denna bostad samt områdets restaurang Docklands. Puls & Träning träningsanläggning finns i området samt den fina inredningsbutiken Fogia med dess mysiga café. Det finns även fler förskolor och grundskolor i närområdet. På kajen kan du njuta av utsikten över Saltsjön och dess sjöliv.

 

 

 

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.