• Ring för
  • visning

Hägersten Kristallvägen 8 4rok 107 Kvm


Bekvämt boende nära Hornstull


3.195.000 kr

Välkommen till en mycket välplanerad, ljus och lättstädad bostad med rymlig uteplats, morgon och e.m.sol mot barnvänlig innergård. Byår/-09. Ett tryggt boende som både passar barnfamiljen och för er som sålt villan. Fräscha ytskikt med vitmålade trägolv, ljusa tapeter. och en takhöjd på 260 cm. Ett kök för er som gillar matlagning, en given oas för gemensamma måltider. Insynsskyddat med vy över skogsområde och grönska. Helkaklat badrum med tvättmaskin och tumlare samt separat gästwc. Hiss upp till det rymliga vindsförrådet, handikappsanpassat boende. P-plats på gården genom föreningen, 350 kr/månad. 1950-tals torg rakt över gatan med bl.a. tobak, frisör o restaurang. Ca 5 min till Telefonplan/Älvsjö pendelstation med buss 142 rakt över gatan. Nära till skola, fritidshem, Solbergaskogen med enorma strövområden, picknick ytor. Lekplats, fik, stor plaskdamm, hundrastgård för våra 4-benta vänner. En omtyckt skog att nyttja året runt. Välkommen hem.

  • 9-Kok

Beskrivning

HALL

Välkomnande, ljus och välplanerad möblerbar hall med separat avhängningsplats för ytterkläder och skor med skjutdörrar. Plats för ytterligare hallmöbel. Vitmålade trägolv. Städskåp.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat för både hörnsoffan och andra soffgrupper. Även plats för matsalsmöbel, för er som gillar att ha många gäster. Stora ljusinsläpp med brett fönster och altandörr utmed hela kortsidan. Vitmålade trägolv med vita väggar. Stor walk in-closet med väggfasta hyllor. 

EGEN UTEPLATS

Om cirka 14 kvm med plats för både loungemöbler och kanske en mysig del som läshörna. Staket av trä. Vissa grannar på detta plan har låtit höja staketet, som då gör denna plats helt insynsskyddad.  Vetter mot fastighetens gård med lekytor för barnen och uteplats med grill. 

KÖK 

En "oas" och en klar samlingplats för hela familjen att samlas på. Avkopplande utsikt mot skogsområdet och med stora ljusinsläpp från det breda fönstret och en matplats för minst 6-8 personer. Ett Marbodalkök med komplett maskinell utrustning. Integrerad diskmaskin, dubbel kyl och frys. Spishäll, varmluftsugn och köksfläkt (kolfilter). Otroligt god köksförvaring med både skafferi, breda arbetsbänkar med ett antal extrainsatta eluttag ovanför arbetsbänkarna. Vitmålade trägolv.   

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE

Plats för både dubbelsängen och sängborden. En rymlig klädkammare med väggfasta hyllor. Vid behov av ytterligare ett sovrum kan detta rum med fördel delas av. Vitmålade trägolv. Insynsskyddat mot skog/grönområde.

SOVRUM/GÄSTRUM

Mindre sovrum med plats för enkelsäng, sängbord. Fönster mot gården. Vitmålade trägolv. Kan med fördel även nyttjas som arbetsrum. 

SOVRUM

Med ingång från vardagsrummet. Vitmålade trägolv. Fönster mot gårdsssidan och garderobsvägg för kläder/linneförvaring. Plats för enkelsängen, databord m.m. 

BADRUMMET

Rymligt och helkaklat med klinkergolv. Dusch med duschvägg (plats för kar), wc samt handfat med kommod. Tvättmaskin och torktumlare. Extrainsatta skåp för handdukar och annan badrumsförvaring.  Arbetsytor ovanför tvättmaskinen och torktumlaren. Golvvärme. 

GÄSTWC

Med handfat, kommod. Klinkergolv. 

VINDSFÖRVARING 

Högst upp med hiss för 6-8 personer finns ett generöst vindsförråd till varje bostad. 

PARKERING

Gott om parkeringsplatser att hyra på gården. 350 kr/månad genom föreningen.

 

 

 

Fakta

Adress:
Kristallvägen 8
126 78 Hägersten
Område:
Hägersten
Rum:
4 rum och kök, varav sovrum 3 - 4
Boarea:
107 Kvm
Pris:
3.195.000 kr
Avgift:
6.669 kr inkl. Värme, Vatten, Telia fiber (Triple Play), stort vindsförråd
Våning
Entréplan
Byggnadsår:
2009
Lägenhetsnr:
1101
Tillträde:
Senhösten 2018 eller senare enligt överenskommelse.
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Telia tripple-play, fiber
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
107 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Akvamarinen 1
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
600 kr/mån
Summa:
600 kr/mån
Kommentar:
Driftkostnader baserat på hushållsel för en familj på 4 personer. Hemförsäkring tillkommer och är ej inräknad.

Föreningen

BRF Akvamarinen 1 är en äkta förening, fastighet förvärvat 2015. Totalt 41 bostäder, varav cirka 7 hyreslägenheter. När dessa säljs innebär det ytterligare ett kapitaltillskott för föreningen. Tomträtt och avgälden är bunden till år 2027. Tomträttsavgäld 218.000 kr/år.

I porten och i port nummer 6 finns särskilt barnvagnsrum.

29 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kr/månad. 12 st av dessa ligger på fastighetens framsida och resterande 17 st på baksidan. 

Stort gemensamt grovsoprum. 

Gott om cykelställ. 

Gemensam gård med gräsytor, bevarade tallar och gemensamma grillar samt utemöbler. 

Ansvarig mäklare

Lena Mellström

Lena Mellström

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 076-063 03 30

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.