• Aktuellt bud
  • 5.495.000:-

Liljeholmen Katrinebergsbacken 32, 1 tr. 4rok 97 Kvm


Barnvänligt boende nära allt


5.495.000 kr

Välplanerad 4:a med både duschrum, badrum, tre stora sovrum och balkong. Snabbt tillträde möjligt till denna lägenhet. Mycket barnvänligt med lekplatser och förskola i området. Belägen på populära Brf där årsavgiften har sänkts 7 gånger senaste 9 åren, nu senast 2019 med 3%. Boende i föreningen har tillgång till pool och nyrenoverad bastu, två uthyrningslägenheter samt festlokal. Katrinebergsbacken som ligger som en grönskande oas mellan Liljeholmstorget och Hornstull. Suveräna kommunikationer finns vid Liljeholmen C. Där stannar tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla Udde - Solna, T-banans röda linje samt flertalet bussar, inklusive flygbussar till både Bromma och Arlanda flygplats.

  • 9-Vardagsrum

Beskrivning

 Mycket välplanerad lägenhet med bra utrymmen för familjen. Genomgående parkett i hall, vardagsrum samt de tre sovrummen. Snabbt tillträde är möjligt för den som önskar det.

Hall med möjlighet till avhängning, garderobsförvaring och utrymme för både mer förvaringsmöblering samt arbetsplats.

I anslutning till hallen ligger lägenhetens duschrum med Gäst-WC. Helkaklade väggar, klinkergolv, vägghängd WC, handfat, belyst väggspegel samt badrumsskåp.

Kök med utmärkta arbetsytor på arbetsbänk i granitliknande laminat. Utrustat med spishäll, varmluftsugn, inbyggd Micro, integrerad diskmaskin, diskbänk i rostfritt. Köket är utrustat med separata fullhöjds kyl och frys i rostfritt utförande. Ovan de spotbelysta arbetsytorna sitter kakel monterat. Ett stilrent kök med ett askgrått och slitstarkt click-golv.

Gott om förvaring erbjuds i många vita skåp och lådor med handtag i borstat stål. Köket har även en mycket bra matplats för måna sittande invid fönsterpartiet.

Vardagsrummet är rymligt med ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet samt utgången till lägenhetens stora balkong. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både sällskapsdel och matsalsdel.

Balkongen är stor med gott om plats för möblering. Balkongerna får glasas in, vilket gör att från tidig vår till sen höst blir balkongen ett mycket trivsamt extrarum.

Helkaklat badrum med klinkergolv. Badrummet är förberett för TM/TT och har en arbetsbänk i rostfritt med förvaringskorgar samt ho med blandare. Utrustat med badkar, handfat, vägghängd WC, belyst väggspegel och badrumsskåp.

De tre sovrummen är alla i bra storlek med plats för dubbelsäng. Sovrum 1 och 2 är de lite större sovrummen och erbjuder förvaring i 3 st. platsbyggda garderober.

Sovrum 3 är ett utmärkt barnrum i bra storlek med förvaring i 1 st. garderob.

 

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett rymligt källarförråd.

Välkomna till Katrinebergsbacken 32!

 

ÖVRIGT

Föreningens medlemmar har tillgång till en pool med relaxavdelning samt nyrenoverad bastu som medlemmarna får använda efter tidsbokning. Poolen är i port nr 36. Två övernattningslägenheter finns att boka samt en samlingslokal. Trädgård med grill och utemöbler finns också

Tvättstuga finns i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16 - 1 tr. Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum och EL-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port.

TV/BREDBAND

Basutbud Kabel-tv ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är Bredbandsbolaget.

Bredband (100 Mbit) och IP-telefoni (samtalsavgift betalar innehavaren) via Ownit ingår i årsavgiften. Uppkoppling med kabel ger 500–1000 Mbit/s för både ned- och uppladdning.

 PARKERING

Det finns 157 st. garageplatser fördelat på  varmgarage (1100 kr/mån) och kallgarage (850kr/mån). Det finns ett tjugotal MC-platser fördelat på kallgarage (150 kr/mån) och varm garage (200 kr/mån). Styrelsen hanterar önskemål om garageplats. I övrigt parkering på gatan mot avgift alla dagar, alla tider. Det är för närvarande ingen kö till MC-platserna. Det är kort kö till bilplatserna. Föreningen erbjuder därför gatuparkeringar under tiden, i väntan på bilparkering, till samma pris som kallgarage bil (850 kr/mån).

OMRÅDET

Liljeholmstorgest galleria erbjuder ca 90 butiker, caféer, gym, mataffärer och en mängd övrig service. Med Liljeholmsbron nedan för Katrinebergsbacken når man på ca 5 minuter Hornstull med dess stora utbud av restauranger, butiker och caféer.

Intill Liljeholmstorget ligger den populära lekplatsen Fruktparken, ett utegym och sommar kaféet vid sjön Trekanten. Här finner man vackra promenadstråk och kan bada, fiska och åka skridskor. I närområdet finns även ett flertal förskolor och skolor för barn i alla åldrar. På andra sidan Liljeholmen finns Marievik med ett stort utbud av restauranger, promenadstråk samt badmöjligheter. På promenadavstånd från lägenheten finner man flera grundskolor, Färgfabriken, Vinterviken med ett mysigt trädgårdscafé samt Mälaren! Det är också nära till Aspudden och Telefonplan.

 

 

 

Fakta

Adress:
Katrinebergsbacken 32, 1 tr.
117 61 Stockholm
Område:
Liljeholmen
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
97 Kvm
Pris:
5.495.000 kr
Avgift:
4.445 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Våning
1
Byggnadsår:
1993
Lägenhetsnr:
0914
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Kabel-TV via Bredbandsbolaget, bredband & fast telefoni ingår i månadsavgiften och levereras av Ownit.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.45987 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
129 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Liljeholmsberget
Org.nr:
716420-1472
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
107 kr/mån
Försäkring:
162 kr/mån
Summa:
269 kr/mån
Kommentar:
Säljarensuppgift. Nätavgift tillkommer.

Föreningen

Mycket välskött förening med kabel-tv och bredband inkluderat i avgiften, som sänkts sju gånger de senaste nio åren. I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten, kabel-TV, bredband och fast telefoni (abonnemang).

Brf Liljeholmsberget är en äkta förening som bildades 1987 och förvärvade fastigheten 1993. Föreningen består av 265 bostadsrätter och 4 hyreslokaler. Fastigheten omfattar tio trapphusadresser: Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Dessutom äger föreningen gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4 (kontorshuset). BOA ca 21 070 kvm och LOA ca 744 kvm. Tomtmark om ca 15 549 kvm som innehas med tomträtt. Föreningen har goda intäkter från hyreslokaler, garage mm om ca 3,6 Mkr årligen. Vid årsskiftet 17/18 fanns kassa / omsättningstillgångar om ca 4,1 Mkr. Belåningen ligger på det som räknas som en normalmedian för en BRF ca 6 000 kr per kvm BOA/År

Styrelsen beslutar alltid i slutet av året om och hur avgiftsförändring kommer att ske för nästkommande år. Föreningen har en stabil ekonomi och årsavgiften har sänkts med 3% år 2019.

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2010 - Spolning av stammar
2012 - OVK-besiktning
2015 - Renovering av trapphus i port 32
2015 - Renovering av omklädningsrum till poolen
2015 - Hissrenovering
2015 - Trapphusrenovering
2015 - Omklädningsrum till poolen
2015 - Hissrenovering
2015 - Trapphusrenovering
2017 - OVK-besiktning
2017 - Stamrensning.
2018 - Renovering av föreningens bastu
2018 - Renovering garagehiss
2018 - Renovering golv varmgarage
2018 - OVK-besiktning
2018 - Kallgarage
2018 - Byte av hiss
2019 - Renovering soprum

Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

KOMMUNIKATIONER

Liljeholmen är ett mycket populärt område tack vare goda kommunikationer, närheten till innerstan och med naturen runt hörnet. Bara ett stenkast från lägenheten finns kommunikationsmöjligheter från Liljeholmstorget med röd tunnelbanelinje, tvärbana mot Sickla udde, Alvik och Solna samt flera busslinjer. Med tunnelbana tar man sig på bara 5 minuter till Slussen. Har man bil är man snabbt ute på E4:an. Dessutom åker Flygbussarna mellan Liljeholmstorget och Arlanda flygplats. Vill man till skärgården kan man ta en direktbuss till Trosa. Numera avgår även direktbussar till Kalmar, Linköping m.fl. orter.

Budgivning

11 Nov
Budgivare 1
5.495.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.