• Aktuellt bud
  • 2.200.000:-

Kungsholmen Wennerbergsgatan 6B, 4 tr 1rok 30 Kvm


Välplanerad med balkong


2.475.000 kr

Suveränt välplanerad och ljus lägenhet med balkong i fritt sydostläge med härlig utsikt! Stort och ljust rum med god plats för såväl soffa som stor matplats och säng. Välplanerat arbetskök med fönster och ett fräscht, helkaklat duschrum med klinkergolv (stambytt). Ljusa väggar och vackra golv. Stor, välskött förening med gästlägenhet, festlokal, uthyrda lokaler och 17 hyreslägenheter. Lugnt, eftertraktat läge i expansiva Marieberg med gröna omgivningar, ca 200 m till Mälaren och ett par minuters promenad till Smedsuddsbadet resp Rålambshovsparken. Affärer, café, gym, flera restauranger och service som apotek, banker, mycket välsorterad mataffär och Systembolag runt hörnet. ca 75m till innerstadsbussarna 1, 56 och 61 och nära till T-bana "Thorildsplan".

  • DSC8253

Beskrivning

Härligt ljus och optimalt planerad - god plats för såväl soffa som matplats och säng! Välplanerat arbetskök med fönster - goda arbetsytor och mycket gott om skåp. Fräscht, helkaklat duschrum med klinkergolv (stambytt). Ljusa väggar och vackra golv - fiskbensparkett i ek i rummet och sandstensgolv i original i hallen.

HALL l Välplanerad hall med målade väggar i och vackert sandstensgolv i original.
Bra, inbyggd förvaring - en dubbelgarderob och ett städskåp, båda med överskåp.
 
RUM I Stort och mycket väldisponerat rum - stor vardagsrumsdel samt en ljus och fin matplats vid rummets två stora fönster och utgången till balkongen ger ett härligt ljus. Bra placerad sovalkov som enkelt kan utökas för den som önskar.
Tapet och vackert fiskbensparkettgolv i ek.

ARBETSKÖK I Ljust och välplanerat arbetskök intill matplatsen. Ljust och fint med bra arbetsytor och mycket gott om skåp. Arbetsbänk i trä vid fönster. Vitmålade väggar och stänkskydd i vitt kakel. Fint fönster vid arbetsbänken ger ett härligt ljus även här i köket.
I köket finns diskbänk, fläkt, kyl/frys och spis.

DUSCHRUM l Fräscht, helkaklat duschrum i vitt med dekorrand i ljusare blått och klinkergolv i vit.
I duschrummet finns stort badrumsskåp med belysning, dusch, handdukstork samt sprillans nytt handfat resp. wc.

Takhöjd ca 2.70.
Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm.


ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns cykelförråd, soprum, tvättstuga och vindsförråd, dessutom finns en fin gästlägenhet med pentry, duschrum och fyra sängplatser som kan hyras av medlemmarna för 200 kr/dygn, nyligen har även en gemensamhetslokal iordningsställs som även kommer kunna hyras av medlemmarna.
I föreningens källare finns extra förråd som kan hyras separat av medlemmarna (f n kö).
Fräsch tvättstuga finns i B-husets bottenplan, här finns fyra tvättstationer (åtta tvättmaskiner, fyra torktumlare, tre torkskåp och en spontantvättmaskin).

BREDBAND, KABEL-TV
I fastigheten finns både Com hem och Bredbandsbolaget indraget
för kabel-tv och Internet, detta beställs och debiteras enskilt av bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Föreningen har en garageplats och åtta p-platser, till dessa är det separat kö (1 150 kr(mån).
Goda parkeringsmöjligheter på gatan - boendeparkering - 1 100 kr/mån alt 75 kr/dygn.
Avgiftsfri parkering vardagar 17.00-09.00 samt helger.

Fakta

Adress:
Wennerbergsgatan 6B, 4 tr
113 58 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
1 och arbetskök
Boarea:
30 Kvm
Pris:
2.475.000 kr
Avgift:
1.762 kr
Våning
4
Byggnadsår:
1944-46
Lägenhetsnr:
56
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
Com hem, Bredbandsbolaget
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.3617 %
Andelstal, avgift:
0.3728 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
Energiprestanda185kWh/m²år. kWh/Kvm och år
Förening:
Signalpatrullen 13
Org.nr:
769608-7027
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
234 kr/mån
Försäkring:
143 kr/mån
Summa:
376 kr/mån

Föreningen

Brf Signalpatrullen 13  förvärvade fastigheten år 2006. Byggnadsår är 1944-46.
Föreningen är en s k äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.
Föreningens ekonomi är god och avgifterna sänktes år 2010 med 7.5% och 2011 med ytterligare 5%. Inga avgiftsändringar har gjorts under 2012-2017.
Föreningen har beslutat sälja råvindarna, vilket kommer medföra att föreningen kommer kunna göra betydande nedamorteringar av föreningens lån samt ge utrymme för ytterligare sänkning av avgifterna. 
I föreningen finns 203 st lägenheter samt 5 lokaler, 8 p-platser och 1 garageplats. 
Samtliga lokaler och p-platser upplåtes med hyresrätt och är uthyrda. I dagsläget är 17 bostadslägenheter upplåtna med hyresrätt - dessa utgör ett stort dolt kapital för föreningen då de över tid kan upplåtas med bostadsrätt.
Föreningen godkänner delat ägande. Köparen ska vara mantalsskriven på lägenheten.
Föreningen debiterar köparen en överlåtelseavgift (1 120 kr) samt ev pantnoteringsavgift (448 kr/pantnotering).
 

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1994-96 avlopps- och vattenstammarna byttes, nya el-stigare samt balkonger.
2007 Högtrycksspolning av avloppsrör, ny belysning på vindarna, besiktning av yttertak där trasiga takpannor samt ventilationshuvar byttes.
2008 byttes ytterglasen på fönster och balkongdörrar till lågenergiglas. Yttervägg samt golv vid burspråk isolerades. Nya termostater installerades i lägenheterna och radiatorerna justerades. Ny värmeväxlare installerades.
Tvättstugan renoverades 2009 och några nya maskiner köptes in 2013.
2012 Samtliga fyra hissar ersattes med nya. De extra källarförråden iordningställdes.
Gästlägenhet iordningställdes.
2014 Trapphuset på Wennerbergsgatan 6A målades, OVK-besiktning fullgjordes.
2015 Rivning av äldre källarförråd. Omvandling av tre lokaler till bostadslägenheter.
2016 Omvandling av lokal till samlingslokal. Ny spontantvättmaskin.
2017 Stambyte i källaren.

Budgivning

13 Feb
Budgivare 1
2.200.000 kr

Ansvarig mäklare

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.