• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Kvarnholmen Mjölnarvägen 32 4rok 109 Kvm


Balkong mot vattnet


7.500.000 kr

Här bor man direkt på kajen med inglasad balkong, hänförande utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp. Här har man en riktigt skärgårdskänsla samtidigt som man nästan är i stan. Välplanerad 4:a med bästa tänkbara planlösning.

Visas Söndag 16 Jun 12:00 - 13:00

  • DSC 5186

Beskrivning

Lägenheten är ytterst välplanerad med mycket bra förvaring tillsammans med en väl tilltagen, rymlig inglasad och indragen hörnbalkong. Balkongen med dess öppningsbara inglasning i två väderstreck fungerar som ett extra rum under den varmare delen av året. Här har man även morgonsol samt kvällssol under sommarhalvåret.
Vardagsrummet är stort och lättplanerat med plats för både soffmöblemang och matsalsmöbler. Från vardagsrummets samtliga fönster möts man av en enastående utsikt över vattnet och Djurgården. Fönstrena har en låg brösthöjd vilket gör att man alltid ser vattnet oavsett om man sitter eller står upp. Från vardagsrummet tar man sig ut till den underbara balkongen med en utsikt utan dess like.
Köket är välplanerat med gott om förvaringsutrymmen, stora fina arbetsytor samt både kyl och frys i fullhöjd. Det mycket trivsamma burspråket i köket med plats för matbord för upp till 6 personer ligger skyddat mellan två av föreningens tre huskroppar. Även har har man en fin utsikt över vattnet.
Samtliga tre sovrum ligger i fil, lugnt och skyddat mot husets baksida. I anslutning till sovrummen finns en stor klädkammare med praktisk fast inredning. Klädkammaren utgör även lägenhetens teknikrum med kopplingsskåp för nätverk samt el-central.
Det stora badrummet är helkaklat med vita keramikplattor som snyggt bryter av mot det mörka klinkergolvet. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat, torktumlare och tvättmaskin. Ovanför maskinerna finns en arbetsbänk samt två vita fasta väggskåp. Det finns gott om plats för badkar för den som önskar det.
I passagen som leder förbi sovrummen mot köket finns även en större gäst WC.
Lägenhetens förråd ligger i anslutning till lägenheten, med möjlighet att öppna mellanväggen för att göra det angränsande sovrummet större, eller för den som ser värdet i att ha en extra ingång.

Fakta

Adress:
Mjölnarvägen 32
131 74 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
109 Kvm
Pris:
7.500.000 kr
Avgift:
5.268 kr inkl. Värme och vatten , Kabel-TV (basutbud)
Våning
5
Byggnadsår:
2012
Lägenhetsnr:
21503
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Bahnhof/Sappa
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.25386 %
Andelstal, avgift:
2.30586 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
77 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Spannmålskajen
Org.nr:
769622-2236
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
310 kr/mån
Vatten/Avlopp:
185 kr/mån
Summa:
495 kr/mån
Kommentar:
Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Föreningen har individuell mätning för varmvatten och debitering för faktisk förbrukning.

Föreningen


På föreningens fastighet finns det 3 flerbostadshus i 6 våningar med totalt 54 bostadsrättslägenheter.  Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 5 706kvm, varav 4501kvm utgör lägenhetsyta, 1139kvm utgör garage och 66kvm utgör lokalyta.

Lägenhetsfördelning:
18st 2 rok
18st 3 rok
18st 4 rok

Medlemmarna har tillgång till ett stort modernt soprum med sortering, barnvagnsrum och cykelförråd. Samtliga funktioner/utrymmen nås direkt från markplan utan några trappsteg.

Det finns inga beslut om att ändra avgiften till föreningens medlemmar.

Föreningen disponerar över 46 parkeringsplatser i garaget på entréplan. Priset för garageplatserna är fn. 1000kr/mån. Det kö till platserna.
Hissen är stor och rymlig och går direkt ner till entréplanet några meter från garaget. Garaget ligger i marknivå med infart direkt från kajen. Det finns eluttag till varje plats samt att man även låtit installera ett antal laddstationer. Garagedörren styrs via fjärrkontroll. 

Buss till och från Slussen med en generös turtäthet. Resan in till stan tar bara 10 minuter. Man kan även ta sjövägen in till stan med pendelbåt, snabbt, effektivt och köfritt. Kvarnholmen går i bräschen för en miljövänlig och attraktiv kollektivtrafik - nämligen den båtburna. Sjöpendeln går idag i SL:s regi från Kvarnholmen till Stockholm city, Nacka, Frihamnen och Lidingö. SL-båten tar man sig inte bara smidigt till stan med utan även över till Djurgården, -Allmänna gränd samt Blockhusudden för fina promenader.
Via den nya broförbindelsen mellan Kvarnholmen och Sicklaön över Svindersvik når man Nacka Forum på några minuter.

Ansvarig mäklare

Olle Holmaeus

Olle Holmaeus

Fasighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-867 70 10

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.