• Aktuellt bud
  • 3.020.000:-

Sickla Atlasvägen 19, NB 2rok 57.6 Kvm


Balkong med toppenläge


2.850.000 kr

Underbar och smakfullt renoverad 2:a med härlig balkong. Optimal planlösning med gott om förvaring. Snyggt kök med trevlig matplats och rymligt vardagsrum. Stambytt och fint badrum med dusch och tvättmaskin. Boendet ligger med perfekt läge i Sickla med nära till bad natur och stadsliv. Här bor du i direkt närhet till service och kommunikationer, endast ett par minuters gångväg till buss och tvärbana. Välskött och stabil förening. Välkomna till ett perfekt boende. Detta är en lägenhet att trivas i!

  • Picture-18

Beskrivning

Välkommen till denna härliga lägenhet med luftiga ytor, mycket bra planlösning och gott om förvaring. Lägenheten är genomrenoverad med mycket vackra trägolv och ljusa väggar. Snyggt och stammbytt badrum. Här bor man i lummiga och mycket barnvänliga kvarter endast ett par minuter från stan. Stabil och Välskött förening. Här är det bara att flytta in och trivas!

HALL-Välkomnande rymlig hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i stor garderobsvägg. Ljusa väggar och trägolv.

KÖK-Modernt i vitt med kromade handtag och vitrin. Här har man gott om arbetsyta och förvaringsutrymme. Ovan arbetsbänken i massiv ek sitter ett snyggt vitt kakel med bistrosättning samt arbetsbelysning. Köket är maskinellt utrustat med diskmaskin, induktionshäll med varmluftsugn och fläkt samt kyl och frys med tillhörande överskåp. Fönstret skänker ett fint ljusinsläpp över matplatsen. Ljusa väggar och trägolv.

SÄLLSKAPSRUM-Det luftiga vardagsrummet ligger med ljust läge och utgång till balkongen. Fint ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. Man kan med fördel möblera med både matsalsbord och soffgrupp. Ljusa väggar och det vackra trägolvet ligger även här. Här finns det gott om plats för många att umgås...

BALKONG-Från vardagsrummet når man den härliga balkongen med läge ut mot lugna Atlasvägen och grönskande park. På golvet ligger platsbyggd golvtrall i fint skick. Här njuter man både av en lugn frukoststund och trevliga middagar.

SOVRUM-Rogivande sovrum med gott om förvaring i två garderobslösningar. Här finns goda möjligheter att möblera med såväl dubbelsäng som barnmöblemang och sängbord. Ett stort fönster ger ett behagligt ljusinsläpp. Snygg laserad trävägg och det vackra trägolvet ligger även här.

BADRUM-Fint och stambytt badrum. Här finns handfat med praktisk kommod och spegelskåp, vägghängd WC, tvättmaskin och dusch. Badrummet är utrustat med tvättmaskin. Mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar.

Här har du allt du behöver!
Allmän badplats vid Sickla Strand och badbryggor vid Sickla Allé. Vackra och mysiga promenadstråk längs Sicklasjön. Invid Sickla Strand finns tennisbana och boulebana. Vintertid finns möjlighet till skridskoåkning på Sickla Sjö, längdskidor vid Nackareservatet samt utförsåkning i Hammarbybacken. I området ligger även restaurang, frisör, dagis, & skola.

Runt knuten finns Sickla Köpkvarter som har ett gediget utbud att erbjuda när det gäller shopping. Här kan du välja mellan ett flertal restauranger och caféer samt gym (SATS), systembolag, ICA Kvantum, apotek, biograf och ett 30-tal butiker (bland annat Åhléns). I Sickla Köpkvarter finns även Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen.
Cirka 5 minuters promenad till Hammarby Sjöstad, med ett stort utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker.
Nacka Forum som ett av Stockholms största köpcenter finns även det i närheten.

KOMMUNIKATIONER
Goda kommunikationer dygnet runt med buss, Saltsjöbanan eller tvärbanan.
Restid till Slussen cirka 7 min.

Fakta

Adress:
Atlasvägen 19, NB
131 34 Nacka
Område:
Sickla
Rum:
2
Boarea:
57.6 Kvm
Pris:
2.850.000 kr
Avgift:
3.186 kr inkl. Värme, Vatten, bostadsrättstillägg, källarförråd
Våning
NB
Byggnadsår:
1958-1960
Lägenhetsnr:
1032
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
0.0057790 %
Pantsatt:
Ja
Energiprestanda:
122 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Atlasbacken
Org.nr:
769611-1736
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
Bostadsrättföreningen Atlasbacken förvärvades 2010.
Det är en äkta bostadsrätsförening med 168 lägenheter.
Av dom ca 20 st fortfarande hyresrätter och 4 stycken lokaler. Föreningen äger marken.
Köparen betalar pantsättningsavgift: 455 kr och överlåtelseavgift:1 138 kr.
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Det finns källarförråd och två moderna tvättstugor med tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel, två torkskåp, strykbräda mm. Finns även grovtvätt, cykel & barnvagnsrum.

RENOVERINGAR
2018 - Målning samt renovering av garageportar på båda fastigheterna.
2017 - Dräneringsarbeten och diverse markarbeten framför övre huset
2017 - Byte av yttre plåtdörrar
2017 - Byte av räcke på muren, baksida husen
2016 - Asfaltering av parkeringsytor samt dräneringsarbeten nedre huset
2016 - Ny belysning på parkeringen vid nedre huset
2015 - Målning av entréer och källarutrymmen
2015 - Byte till ledbelysning i entréer och källare
2015 - Renovering av lokal i 13
2014 - Byte av ytterbelysning till LED
2014 - Uppfräschning av tvättstuga i 31
2014 - Förbättringar av grovtvättstuga i övre huset
2013-12014 - OVK (obligatorisk ventilationsbesiktning) OVK för föreningens fastigheter. Nästa OVK 2020
2013 - Utbyte av hiss i 15
2013 - Ombyggnad av tvättstuga i 17
2013 - Ombyggnad av lokal i 37

2013 -Målning av yttertak
2012-2014 - Stambyte
2012-2014 - Omdragning av el
2012-2014 - Byte av radiatorventiler

KABEL-TV-Föreningen är ansluten till ComHem.
BREDBAND-Föreningen är ansluten till Bredbandsbolaget.
PARKERING-Föreningen har 33 st. förhyrda parkeringsplatser (300:-/mån) och 36 st. förhyrda varmgarage (750:-/mån). Boendeparkering på Atlasvägen från och med den 1 december 2015 enligt gällande kommunala bestämmelser.

Budgivning

18 Sep
Budgivare 2
3.020.000 kr
18 Sep
Budgivare 1
3.000.000 kr
18 Sep
Budgivare 2
2.950.000 kr
3 Sep
Budgivare 1
2.850.000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.