• Ring för
  • visning

Saltsjö-Duvnäs Rådjursvägen 10 6rok 100 Kvm


BADROCKSAVSTÅND


8.950.000 kr

Sjönära! Med Långsjön och naturreservatet till granne är detta ett läge utöver det vanliga. Härligt spännande och barnvänlig trädgårdstomt med möjlighet till många trevliga uteplatser och gott om plats för barnens lek. Bra kommunikationer och nära centrum.

  • 7-Fasad

Beskrivning

Närmare sjön än så här kan man nästan inte komma utan egen sjötomt. Stor och barnvänlig trädgårdstomt med fruktträd och hallonbuskar samt möjlighet till flera naturliga uteplatser med sjöglimt. Tomten gränsar till Långsjöns naturreservat med trevlig strandpromenad och det är bara 5 minuter till Långsjöns badplats. Mycket barnvänligt område med gångavstånd till både skola, förskola, tennisklubb, Ektorps centrum och bara 250 meter till busshållplats. 

Huset som byggdes på 40-talet har många fina kvalitéer så som parkettgolv och öppen spis och här finns möjlighet att skapa en drömbostad för den stora familjen. 

Nuvarande planlösning: 

ENTRÉPLAN

HALL med inbyggd garderob för ytterkläder med liten gäst WC alldeles vid ytterdörren. 

KÖK med platsbyggda charmiga köksskåp från 40-talet med angränsande matsal. Utgång till en inbyggd balkong som erbjuder en ostörd plats med fin utsikt över trädgården. 

VARDAGSRUMMET har fint ljusinsläpp från stora hörnfönster, Klassisk ekparkett och trevlig öppen spis. 

2 SOVRUM med gott om plats för säng och skrivbord samt varsin inbyggd garderob.

SUTTERÄNGPLAN

En trappa ner finner vi 2 stora sovrum samt ett allrum med braskamin och egen ingång. Passar utmärkt som uthyrningsdel, kontor eller tonårsrum. 

BADRUM  som är helkaklat med golvvärme, badkar, handfat och WC

TVÄTTSTUGA med arbetsbänk samt en separat dusch

Alldeles utanför tomtgräns ligger en fin bastu med indragen el och vatten. Från fönstret kan man skymta Långsjön dit det är "badrocksavstånd". 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Rådjursvägen 10
131 42 Nacka
Område:
Saltsjö-Duvnäs
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
100 Kvm
Biarea:
100 Kvm
Tomtarea:
1133 Kvm
Pris:
8.950.000 kr
Byggnadsår:
1946
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
29st om totalt 2.545.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.489.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.151.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

4.338.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
162 kWh/Kvm och år
Energiklass:
G
Servitut:
Officialservitut väg
Servitut:
Avtalsservitut villa och årlig avgäld
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
30000 kr/år
Vatten/Avlopp:
5000 kr/år
Sotning:
500 kr/år
Renhållning:
5000 kr/år
Försäkring:
5000 kr/år
Summa:
45500 kr/år
Kommentar:
Observera att driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. Elkostnaden avser både hushållsel och uppvärmning. Bergvärme installerad.

Övrigt

Saltsjö-Duvnäs är ett kulturhistoriskt villasamhälle som växte fram på 1900 talets början i samband med Saltsjöbanan. Här möter skärgården staden i en idyllisk miljö med närhet till populära skolor, moderna köpcentrum och väl utbyggda kommunikationer. I området finns långa strandpromenader med flera båtklubbar och charmiga fik och Långsjöns naturreservat med skogspromenad och badplats. Här finns flera förskolor samt Duvnäs och Saltängens skola upp till 6:e klass. Skuru skola är närmaste skola för högstadieelever.

Närmsta centrum är Ektorps centrum med flera matbutiker, restauranger, bageri/café Gateau samt World Class gym. Det är inte heller långt till Nacka Forum som är ett modernt köpcentrum som erbjuder allt ett modernt köpcentrum kan erbjuda. År 2025 planeras Nacka Forum vara en av de tunnelbanestationer som ska byggas i Nacka stad.

Nacka kommun erbjuder en mängd olika friluftsaktiviteter för både stora små. Kommunen är känd för sitt skärgårdsliv med ett flertal båtklubbar som varje sommar anordnar seglingskurser och med sina stora skogar finns en mängd olika träningsspår för både promenader, jogging och skidåkning. I närbelägna naturvårdsområdet Nyckelviken finns promenadvägar och fina klippor med utsikt över Stockholms inlopp samt en trevlig lantgård med djur samt ett kafé. I SIckla köpkvarter finns, utöver en mängd affärer Dieselverkstaden med stort kulturellt utbud och SF biograf

Från Saltsjö-Duvnäs finns goda kommunikationer med Saltsjöbanan och ett flertal busslinjer både till Värmdö, Slussen och Centralen. Restid ca 15–20 minuter.

Som nyinflyttad i Saltsjö-Duvnäs erbjuds alla medlemskap i Saltsjö-Duvnäs Fastighetsförening. Här anordnas många gemensamma aktiviteter såsom tennisklubb, golftävling, seglarklubb och midsommarfirande i Ringparksstugan. 

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: +0735338831

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.