• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Södermalm Bergsunds Strand 34 1.5rok 44 Kvm


Attraktiv med härlig uteplats


3.290.000 kr

På oslagbara Bergsunds Strand ligger denna ytmaximerade och smart designade lägenhet. Stilrent kök i vacker, lugn färgskala samt en härlig uteplats mot innergården.

Visas Söndag 20 Aug 14:30 - 15:15 Måndag 21 Aug 19:00 - 19:30

  • 030A5673

Beskrivning

På attraktiva Bergsunds Strand ligger denna trevliga och välplanerade lägehet som vetter mot lugn innergård. Boendet erbjuder en optimal och öppen planlösning som inbjuder till mingel och fest. Lägenheten ligger på entréplan och har en stor uteplats som är något utöver det vanliga. Ombyggnad av kök och sovdel skedde av en arkitekt för några år sedan.

Hall med plats för förvaring samt spotlights i taket. I anslutning till hallen finner du badrummet med helkaklade väggar och ljust klinker på golv. Här finns dusch, handfat med förvaring under, wc, handukstork, badrumsskåp samt toppmatad tvättmaskin.

Lägenheten har en sovdel (ombyggd 2013) med smart förvaring. Väggarna är målade i en varm grön/grå nyans och här får du plats med en stor säng. Även under sängen finns en specialbyggd plats för förvaring. Spotlights i taket.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig atmosfär. Renoverat och smakfullt och modernt hörnkök med gott om förvaring och arbetsyta. Köket har modern svart skåpinredning och maskinellt finns här spishäll/varmluftsugn, fläkt samt kyl/frys. Köket har helkaklad vägg upp till tak med mörkgrönt klassiskt kakel. Matplatsen finns vid fönstret och rymmer minst 4 personer. Vardagsrummet har plats för stor sällskapsdel, det finns även plats för en arbetshörna.

Från vardagsrummet finns utgången till den stora uteplatsen. Mitt i stan kan du njuta av grönska och dina egna odlingar, här finns stora möjligheter för den som vill. Perfekt plats för att bjuda många vänner på middag. Infravärme finns så du kan njuta ända in på hösten.

För er som älskar Söder är detta bästa tänkbara läge på Bergsunds Strand. Närhet till många av Stockholms bästa restauranger samt mysiga caféer och bra shopping i Hornhuset. I närområdet finns vårdcentral, systembolag, apotek och gym (SATS, Friskis & Svettis mm). Inom ett stenkast från fastigheten finns också jourlivsbutiker. Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer runt hörnet. På kort gångavstånd ligger Långholmen med flera fina badplatser och promenadstråk. Även i Tantolunden finns en populär badstrand. För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de tre båtklubbar som finns utmed Pålsundet.

Fakta

Adress:
Bergsunds Strand 34
117 38 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
1.5 rum och kök (med smart sovalkov)
Boarea:
44 Kvm
Pris:
3.290.000 kr
Avgift:
2.241 kr inkl. Kabel-TV, Bredband
Byggnadsår:
1971
Lägenhetsnr:
011-018-3407
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.82246 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
146 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Bergsunds Strand 34-38
Org.nr:
769600-1754
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
153 kr/mån
Summa:
453 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Bergsunds Strand 34-38 bildades 1994 och köpte fastigheten 2001 av Scandia och genomförde ombildningen till bostadsrätter. Det finns totalt 116 lägenheter varav 7 av dessa är upplåtna med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1971

Föreningen hyr även ut 3 kontor, 8 förråd,1 teknikutrymme samt 1 restauranglokal. Föreningen har ett garage med 48 platser. Platserna hyrs i första hand ut till boende i föreningen och i mån av plats även till externa hyresgäster.

Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken som fastigheten står på.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns en tvättstuga och en snabbtvättstuga, varje lägenhet har tillgång till cykelrum, hobbyrum och ett relaxrum.

Det har hänt mycket i fastigheten sen föreningen bildades 2001. Stambyte skedde 2007-2008 samt den stora innergården på 1000 kvm har renoverats. Se vidare de reparationer som gjorts i senaste årsredovisningen.

Den härliga innergården har ett stort trädäck för sommarens grillfester då man självklart får nyttja föreningens grill. Konstgräs på marken och lekstuga för barnen.

Bredband: Ownit - 100/100 ingår. Man betalar en engångskostnad på 1500 kr.
Inga planerade avgiftsändringar. Avgifterna sänktes med 10% för några år sedan.

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.