• Välkommen på
  • visning
  • 17 Nov

Rissne/Sundbyberg Kavallerivägen 2A 4rok 86 Kvm


Attraktivt för familjen


3.190.000 kr / Accepterat pris

ACCEPTERAT PRIS! Optimal familjelägenhet med påkostade och fina materialval. Boendet erbjuder härliga sällskapsytor, stor balkong och två toaletter. Här bor du granne med bra förskola och skolor. Nära till goda kommunikationer. Bättre kan det inte bli.

Visas Söndag 17 Nov 12:00 - 12:30

  • DSC 8307

Beskrivning

Välkommen till denna perfekta familjelägenhet med påkostade och exklusiva materialval. Boendet erbjuder öppen planlösning, härliga sällskapsytor och 2,65 i takhöjd. Ljuset strålar in genom alla dess fönster i olika väderstreck. Golven är genomgående och består av elegant mattlackad ekparkett. Goda förvaringsmöjligheter finns.

Stor hall med god plats för avhängning av ytterplagg. Här finns även plats för hallmöbel. En rymlig garderobsvägg med plats för det mesta finns direkt på höger sida när man kommer in. Skjutdörrar med spegel.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning, här har man gärna stora middagar och mingel. Från köket öppnar den rymliga balkongen upp med utsikt över innergård. Rummen har 5 fönster samt en balkongglasdörr.

Köket är från HTH med vita snickerier samt bänkskiva och stänkskydd i ljus kvartskomposit Carrara. Helintegrerad diskmaskin och kyl/frys, induktionshäll, micro samt inbyggnadsugn (samtliga från Siemens). Fläkt (LGG Pandora med kökslucka). Köket har spotlights under överskåpen som ljusar upp bänkskivan i carrarramarmor likaså stänkskyddet.

Badrummet har ljusgrått klinkergolv med golvvärme samt grått kakel på vägg. Här finns wc, tvättställ med kommod samt dusch med glasvägg. Badrummet har även tvättmaskin och torktumlare (Siemens), bänkskiva samt överskåp. Samtliga blandare i badrummet är av märket Tappwell. Lägenheten har även en gästwc med wc samt handfat med kommod.

Lägenheten har tre rofyllda sovrum som ligger i fil. Ett av dessa är något större och används som master bedroom.

 

Fakta

Adress:
Kavallerivägen 2A
174 58 Sundbyberg
Område:
Rissne/Sundbyberg
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
86 Kvm
Pris:
3.190.000 kr
Avgift:
4.658 kr inkl. Värme och kallvatten. En obligatorisk avgift för bredband på 165 kr/mån tillkommer)
Våning
1
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
8831-0423
Tv- internetutbud:
Bredbandsbolaget
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.6800 %
Andelstal, avgift:
0.6800 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Stadshuslunden
Org.nr:
769631-4413
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
400 kr/mån
Övrigt:
186 kr/mån
Summa:
886 kr/mån

Föreningen

Brf Stadshuslunden består av 4 st huskroppar på adresserna Kavallerivägen 2 A-C och 4 A-G, här bor du med påkostade trapphus och fina materialval. I föreningen finns 198 st lägenheter och 3 st lokaler, tomten är upplåten med äganderätt. Huset är nybyggt så inga renoveringar är planerade. Gemensamma utrymmen, är barnvagnsförråd, cykelrum samt miljörum. Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. Individuell mätning och debitering tillämpas för varmvatten samt el. Avgift för varmvatten beräknas enligt schablon till ca 300 kr/mån.

Fiber till varje lägenhet. Datauttag finns i alla rum. Bredbandsbolaget är leverantör av fiber och tv. Bredband 250/100 Mbit debiteras separat utanför avgiften och tillkommer på 165 kr/mån. Must carry-kanaler ingår i månadsavgiften. 

Parkering: I föreningens garage finns 104 p-platser och 4 mc-platser. Kostnad för garageplats är ca 1000 kr/mån och för mc-plats ca 450 kr/mån.

I ett av husen i området finns närlivs samt café. Bra mataffär, Hemköp finns i Rissne centrum. Det finns även ett bra gym, Kenzai för den som vill träna. Stadshuslunden ligger med bästa läge på Kavallerivägen, som nu omvandlas till stadsgata och har blivit ett viktigt, livfullt stråk upp mot Rissne torg och tunnelbanan. Rissne centrum kommer att totalrenoveras inom snar framtid. Här hittar du ditt perfekta, vardagssmarta boende med lokalt stadsliv, nära till naturen och utmärkta kommunikationer.

I huset bredvid ligger en nybyggd populär förskola (Norlandia Piraten). På gångavstånd ligger den attraktiva och mysiga småstadsskola Duvboskolan samt även Internationella Engelska skolan.

Rissne ligger Inte långt från Sundbybergs centrum, mellan villaområdet Duvbo och den nybyggda stadsdelen Stora Ursvik. Bygget av Brf Stadshuslunden blev startskottet för den fortsatta utvecklingen av denna Sundbybergs grönaste stadsdel. Bostaden ligger med grönska och fina markplanerade innergårdar med mycket plats för lek, perfekt för barnen. Området ligger med ett perfekt läge med närhet till stadskärnan i Sundbybergs centrum med alla typer av kommunikationer du kan önska dig. Bromma Blocks ligger på kort avstånd där allt du önskar finns att shoppa.

Redan i dag är kommunikationerna mycket goda. Tunnelbanan ligger ett stenkast bort och man är inne i Stockholm City på endast ca 15 minuter. Du tar dig lätt ut med bilen till E18 och E4 eller in till centrala Stockholm. Bromma flygplats ligger även den nära.

Den kommande utvecklingen av Rissne innefattar även utbyggnaden av tvärbanan från Ulvsunda till Ursvik (planerad trafikstart 2021), Kista och Helenelund (planerad trafikstart 2023). Den ska stanna i Rissne centrum och går till Bromma Blocks (4 minuter) och Bromma flygplats vidare till Alvik. Tvärbanan förbättrar kommunikationerna ytterligare samtidigt som Rissne torg blir en ny knutpunkt för resande som byter mellan tunnelbanan och tvärbanan.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.