• Ring för
  • visning

Viggbyholm Lillängsvägen 3 8rok 232 Kvm


Arkitektritad och spektakulär villa


10.750.000 kr

Välkommen till detta spektakulära och arkitektritade hus med stora glaspartier, högt i tak och stort ljusinflöde, beläget på ett högt och fritt läge med lummig trädgårdstomt. Fantastiska sociala ytor, öppna spisar, delvis glastak och vidsträckt utsikt. Separat kök med tillbyggd matplats med ett flödande ljusinsläpp och härlig utsikt. Huset är cirka 303 kvm totalt plus 21 kvm garage samt tillhörande förråd om 7 kvm och inrymmer flertal sovrum, stora sociala ytor samt liten inomhuspool, vinkällare, tonårs-/gästdel i nedre plan med egen ingång och nyrenoverat badrum samt helt insynskyddad tomt. Det finns även bergvärme (2 borrhål) och bastu. Huset är perfekt för den stora familjen, nära flera skolor och dagis samt tennis, squash, badminton och fotboll och självklart löpning samt simning i Rönningesjön samt cirka fem minuter från en av Stockholms bästa matbutiker med bil, ICA Stopp.

  • WEB DSC 5008

Beskrivning

HALL
Hall med insteg i svart stengolv och vitmålade väggar. Goda av hängnings möjligheter framför fönster som ger fint ljus. I anslutning finns gäst-wc i vitt med toalettstol, handfat och spegel.

VARDAGSRUM OCH MATSAL
Öppen planlösning med matsal, vardagsrum runt atrium med pool. Pampig öppen spis med rejäl spiskasett. Från vardagsrummet tar man sig ut till balkongen med utsikt över lummig och södervänd tomt. Väggarna är vitmålade och golvet i matsalen och vardagsrumsdelen är ekparkett. Golvet runt poolen är marmorerad klinker. Detta atrium med sina stora takfönster skänker rikligt med ljus i hela våningsplanet. Poolen är perfekt att svalka av sig en varm sommardag eller att värma upp sig med en kylig vinterkväll. För den som vill går det självklart att ta bort poolen enkelt och få ett av Viggbholms läckraste vardagsrum.

KÖK
Ljust Tibrokök med klinker med golvvärme. Fönster längs bänkskivan i sten. Maskinparken består av diskmaskin-14, fläkt, häll, mikrovågsugn och kyl-15 samt integrerad ugn-16 i rostfritt. I anslutning till köket finns en stor tillbyggd matplats med fönster i tre väderstreck och tak i nock som skapar en fin rymd.

SOVRUM 1
Sovrum med körsbärsparkett på golv, ljusa väggar och litet burspråk med fönster.

SOVRUM 2
Sovrum i ljusa färger, körsbärsparkett på golv och vågräta fönster.

SOVRUM 3
Sovrum med målade väggar och körsbärsparkett på golv. Inbyggd garderob och vågräta fönster.

SOVRUM 4
Sovrum med målade väggar och körsbärsparkett på golv. Inbyggd garderob och vågräta fönster.

DRESSINGROOM
Renoverat med spegel, av hängning och vita skåp.

BADRUM
Helkaklat badrum i vitt med vackert dubbelhandfat i marmor med in kaklad spegel ovan. Badrumsskåp, vägghängd wc och duschvägg samt vågräta fönster.

SOUTERRÄNGPLAN

ALLRUM
Tvådelat allrum i vinkel med parkettgolv och ljusa väggar. Första delen bestående av en stor sällskapsyta, ljus från stora fönster och en vacker öppen spis med spiskassett vilken ger skön värme. Utgång till uteplatsen med högt fint solläge mot sydväst. Vidare fortsätter allrummet i vinkel med fönster i två väderstreck från golv till tak. Detta rum kan enkelt göras om till ytterligare ett riktigt trevligt sovrum. Här är det klinkergolv med golvvärme och utgång till uteplats och trädgård även här.

EGEN INGÅNG
Entré i vitt, flertal garderober och snyggt svart klinker på golv. Här finns även en kaklad wc i vitt med handfat och spegel.

SOVRUM 5
Sovrum med parkettgolv och vita väggar, garderob och fönster.

TVÄTTSTUGA / VINKÄLLARE
Tvättstuga med klinker och vita väggar. Frys, tvättmaskin-13, och torktumlare-13 samt flertal garderober för förvaring. Vinkällare med spritskåp och ingång från tvättstugan.

BADRUM
Nyrenoverat badrum med kakel, klinker, dusch, wc, handfat, skåp, duschvägg av glas, spotlights samt bastu.

ÖVRIGT
Ny el central -10.
Nytt bastuaggregat-17.
Fiber från Telia.
Fastigheten radonmätt med långtidsmätning 2009 till mycket låga värden 19-63 bq / m3.
Vidbyggt garage.

TOMT
Arkitektritad tomt med både stensättning, gräsyta och buskar. Helt insynsskyddat. Påkostade material som bl.a. skiffer.

Fakta

Adress:
Lillängsvägen 3
183 60 Täby
Område:
Viggbyholm
Rum:
8 rum och kök, varav sovrum 5 - 6
Boarea:
232 Kvm
Biarea:
71 Kvm
Tomtarea:
1088 Kvm
Pris:
10.750.000 kr
Byggnadsår:
1966
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme. Vissa golv har elgolvvärme.
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
21st om totalt 6.275.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.435.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

2.778.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.657.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
79 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
43380 kr/år
Vatten/Avlopp:
5916 kr/år
Renhållning:
2208 kr/år
Summa:
51504 kr/år

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.