• Ring för
  • visning

Finnboda Finnbergsvägen 60 2rok 59 Kvm


Renoverad med magisk balkong


3.195.000 kr

Välkommen till den topprenoverade lägenhet med öppen genomgående planlösning. Lägenheten har genomgått en total renovering med fina materialval och ändrad till en öppen planlösning. Kök och badrum är av högsta klass. Lägenheten har en mycket attraktiv balkong med milsvid vy samt utsikt över Stockholms inlopp. Stor välskött förening. Välkommen!

  • 12-Omrade

Beskrivning

ENTRÉ: Välkomnande entré med bra förvaring i form platsbyggd avhängning för ytterkläder samt hyllplan. Ytterligare finns god förvaring i form av en större klädkammare. På golvet ligger ett praktiskt och lättskött stengolv. Lägenheten har säkerhetsdörr.

SOVRUM: Rofyllt sovrum som med lätthet kan möbleras med större säng. Bra ljusinsläpp kommer genom det fönster som även skänker en mycket läcker utsikt, helt insynsskyddat. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljust parkettgolv.

BADRUM: Fräscht stilrent badrum som nyligen renoverats med fina materialval och utrustning. På vägg sitter stora kakelplattor och på golv ligger ett fint klinkergolv med skön golvvärme. Avskild duschdel med takmunstycke i XL storlek samt handdusch. Övrig utrustning såsom handfat på kommod, badrumsspegel med belysning, toalett samt tvättmaskin.  Även badrummet har fönster som ger både bra vädringsmöjligheter samt fint ljusinsläpp. I tak sitter infällda spotlights.

ÖPPET KÖK: Nyrenoverat öppet kök med hög maskinell standard såsom separat rostfri inbyggd mikro och varmluftsugn från Cylinda, rostfri kyl/frys från Husqvarna, integrerad diskmaskin samt induktionshäll och rostfri fläkt med kåpa. Mycket bra arbetsytor och skåpförvaring. Vita skåpluckor. Trevlig sittplats vid bardel som praktiskt avdelar kök och vardagsrum. I bardelen finns ytterligare lådförvaring, så förvaringsmöjligheter finns det gott om. I anslutning till köket finns utgången till den mycket tilltalande balkongen.

BALKONG: En balkong med mer magisk utsikt får man leta efter. Här har man fri utsikt över Stockholms inlopp med rikt båtliv sommartid, Djurgården samt ända bort mot Lidingö och centrala Stockholm. Här kan man ledigt möblera med bord och stolar.

VARDAGSRUM: Lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett bra ljusinsläpp. Här kan möbleras med större soffgrupp, matgrupp samt ytterligare möblering såsom till exempel TV-möbel. Den öppna planlösningen ger en mycket social känsla utan avgränsningar, bra för middagar. Ytskikten är nyrenoverade och fräscha. Väggar i vitt och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Även här har man belysning i form av infällda spotlights.

 

OMRÅDET & KOMMUNIKATIONER
Här bor man med högt fint läge och med en bedårande utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och ända bort mot Lidingö. Även Stockholm har man i fonden. Området präglas av sin skärgårdskänsla med båtklubbar, strandpromenader men även med sin närhet till både Södermalm och Stockholm. Området är under stor expansion gällande bostäder och i förlängningen kommer Kvarnholmen husera ett mindre centrum med affärer, matvaruaffär, caféer, restauranger samt skola. Boende på Finnberget har idag en pizzeria/servicebutik samt busshållplats. Även finns en ICA Närköp i Finnboda Hamn. Med buss 402 tar man sig in till Slussen för byte till T-bana. Buss 469 går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter. Buss 53 trafikerar in till Slussen, Stockholm C och slutstation Fridhemsplan. Man kan även ta den mycket populära pendelbåten 80 som går från både Kvarnholmen samt Finnboda Hamn. Båten trafikerar linjen Nybroplan-Frihamnen. In till Nybrokajen tar resan ca 20 minuter med stopp vid Allmänna gränd (Djurgården), en uppskattad resa vardag som helg.

För shopping har man både Forum Nacka samt Sickla Köpkvarter på nära avstånd. Här finns ALLT för den som vill shoppa. Större matvaruaffär finns i form av ICA Maxi. För den som önskar bad och motion finns fina Hellasgården med flertalet aktiviteter såsom minigolf, friluftsgym samt löparslingor med ett skönt bad i Källtorpssjön efteråt. Kort och gott, här har man tillgång till det mesta!

Fakta

Adress:
Finnbergsvägen 60
131 31 Nacka
Område:
Finnboda
Rum:
2 rum och öppet kök
Boarea:
59 Kvm
Pris:
3.195.000 kr
Avgift:
3.304 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
1 av 3
Byggnadsår:
1948-56
Lägenhetsnr:
228
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
161 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Finnberget Sicklaön 37:24
Org.nr:
769606-5841
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
650 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäknad

Föreningen

Föreningen bildades 2009 och köpte samma år fastigheten. Föreningen är en äkta förening som äger mark samt fastighet med friköpt tomt, ej tomträtt. Föreningen består av sex hus vilka totalt inrymmer 209 st bostadsrätter, 17 st hyresrätter vilka kan ses som en dold tillgång. Ytterligare finns 7 st lokaler samt 2 st affärslokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar: Stambyte, ventilation och el-stigare 1988–91, putsning av fasad 1990–91, OVK 2008, nya balkonger 2008-10, målning av trapphus 2010, delvis fasadputsning 2011 samt underhåll el-centraler 2012, byte av vattenledning 2013, underhåll gällande lekplatser samt miljöstugor och nya garageportar 2014, fönsterbyte 2015-16, OVK 2016 samt stamspolning 2017. Då föreningen är en stor förening sker någon typ av löpande underhåll mer eller mindre kontinuerligt, se årsredovisning.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift av säljaren om 1 138 kr samt en pantsättningsavgift om 455 kr/lån. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen accepterar delat ägande, minsta andel 10 %. Det finns inga beslut i dagsläget om att höja/sänka nuvarande månadsavgifter. Balkongtillägg om 114 kr/mån tillkommer.

Parkering: Det finns 134 st parkeringsplatser, månadskostnad mellan 350–400 kr/mån, separat kö samt 14 st garageplatser, kostnad 1 250 kr/mån, separat kö.

Gemensamma utrymmen är: Tvättstuga, miljöhus, samlingslokal med övernattningsmöjligheter (hyra 350kr/ dygn), grillplatser, cykelförråd samt barnvagnsrum. Föreningen hyr även ut ett antal förråd i varierande storlek, kostnad för dessa är ca 500 kr/kvm/år. För barnen finns flertalet lekplatser i området.

Boende kan välja mellan Com Hem eller Telia för kabel-tv, bredband (100Mbit) samt IP-telefoni.

Besök gärna föreningens hemsida på www.finnberget.se för mer info.

Ansvarig mäklare

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.