• Ring för
  • visning

Nacka Forum Serenadvägen 26 5rok 136.5 Kvm


5 ROK i etage med villakänsla


5.490.000 kr

Etagevåning med bästa tänkbara läge, granne med Nacka Forum. Enorma fördelar och möjligheter, då bostaden har flera entréer, vilket möjliggör inneboende eller att inrymma delar av verksamheten för företagaren. Stora öppna ytor och ett skyddat fint läge.

  • 171005 ESTRD Serenaden26-58

Beskrivning

Den stora rymliga hissen stannar precis utanför lägenheten med automatiska dörrar. Inga trappsteg utan bara rakt in genom porten och sedan in i hissen till våning 2. Väl inne på lägenhetens entréplan så möts man av en härlig rymd där hallen förlängs med trapphallen upp till det övre planet, vidare in i vardagsrummet, med dess öppna planlösning mot köket. En påtagligt gedigen och exklusiv känsla med påkostade ytskikt och materialval genomsyrar hela bostaden. Köket har genomgått en omfattande ombyggnation där dess mittpunkt blir den stora matplatsen som rymmer ett riktigt långbord. Entréplanets funktioner med kök och vardagsrum och den södervända balkongen i förlängning har även två sovrum väl avskilda från varandra, renoverat badrum, entré och trapphallen till det över planet. Balkongen har ett väl skyddat läge och vetter ut mot ett skogsområde som avgränsar förenings huskroppar från Storängens gamla fina Patriciervillor. På lägenhetens entréplan finns även ett stort enskilt förråd med egen dörr om ca 10kvm.

Övre etagets stora sällskapsrum har ett väldigt fint ljusinsläpp från flera fönster, nästan längs med hela det stora rummets långsida. Även på detta plan har badrummet renoverats. Avgränsat sovrum och en till entré,
Övervåningens entré gör att man mycket lätt kan använda hela planet som en sk. uthyrningsdel. Här kan man lätt avgränsa hela planet, se bifogat ritningsförslag.

Lägenheten med dess tre dörrar(med förrådsdörren inräknad), lämnar enorma möjligheter. Tonårsbarnen får en helt egen del eller för företagaren, generationsboende, inneboende mm. Möjligheterna är stora och många.

Entrévåning
 
Hall
Välkomnande entré där man direkt får en härlig rymdkänsla. Direkt utanför entrédörren har man hissen vilket är väldigt bekvämt. I hallen finns även en väl tilltagen skjutdörrsgarderob och anslutning har man en större klädkammare/förråd.

Sovrum/Kontor/Gästrum/Barnrum
Större sovrum mot gården på husets entrésida. Stor skjutdörrsgarderob.

Kök
Påkostat modernt kök med exklusiva bänksskivor av svart granit och stänkskydd av blandmosaik. Separat golvvärmeslinga.

Vardagsrum
Vardagsrum angränsande till köket i öppen planlösning med utgång till den södervända balkongen.Separat golvvärmeslinga.

Balkong
Insynsskyddad balkong i söderläge. Skyddat läge ut mot den skogsdunge som avgränsar föreningens byggnader mot Storängens Patriciervillor. Balkongen är inramad med en stor fin markis.

Sovrum -Master Bedroom
Det stora sovrummet når man från vardagsrummet och vetter ut mot husets baksida. Stor skjutdörrsgarderob längs med ena väggsidan.
 
Badrum.
Renoverat badrum med vita plattor på väggarna och i en mörkare ton på golvet. Mycket exklusiv känsla med bla. badkar på tassar, vägghängd wc, tvättmaskin, handdukstork och golvvärme.
 

Övre etage (uthyrningsdel)

Allrum
Det övre etaget består av ett större allrum som med mindre ingrepp lätt kan avgränsas och göras om till en avskild enhet för inneboende.
Lägger man igen trappan och sätter in ett kök/köksmodul så har man genast en 2 rumslägenhet med öppen planlösning två separata ingångar.

Badrum
Påkostat badrum med dusch

Sovrum
Sovrum som vetter ut mot husets baksida.

Fakta

Adress:
Serenadvägen 26
131 40 Nacka
Område:
Nacka Forum
Rum:
5 rum och kök4
Boarea:
136.5 Kvm
Pris:
5.490.000 kr
Avgift:
8.806 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2 och 3 (etage, med ingång på båda planen)
Byggnadsår:
1990
Lägenhetsnr:
111
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Com hem / Bredbandsbolaget
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.76706 %
Andelstal, avgift:
0.76991 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
127 kWh/Kvm och år
Förening:
Hsb Brf Tinget i Nacka
Org.nr:
716421-0895
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Summa:
500 kr/mån
Kommentar:
Observera att kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Föreningen

Brf Tinget i Nacka stod klar för inflyttning 1991 på Serenadvägen 12-40. Föreningen består av 215st lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 4 lokaler. I föreningen har man även 249 parkeringsplatser (parkering och garage) för bil samt 3 platser för MC. Av bilplatserna hyr man ut cirka 100st platser externt, där bla. Q-park har ett antal för betalparkering.
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Ett krav från föreningen är att köparen är medlem i HSB

I föreningen finns en gemensam lokal där föreningsaktiviteter, möten och privata fester kan anordnas. Andra gemensamma servicefunktioner är exempelvis fyra tvättstugor, cykelrum, återvinningsrum, grovsoprum samt garage.

I föreningen finns en gemensam och bokningsbar föreningslokal, på gården mellan portarna 12-22.
Lokalen används för gemensamma möten men kan även hyras av medlemmar för föreningsgemensamma aktiviteter eller privata fester.
Lokalen är utrustad för ca 40 personer, har trådlöst internet, dator och projektor.

Tvättstugor finns på Serenadvägen 12, 22, 30 och 40. Grovtvättmaskin finns i port 12 och 40. Tvättid bokas enkelt digitalt genom internet eller traditionellt på bokningstavlan utanför respektive tvättstuga.

Förvaringsutrymmen för cyklar finns i källarplan port 14 och 32.

Skyddsrum för medlemmarna finns i källarplan i port 12 och 30.

Rum för återvinning finns på Serenadvägen 14, 20, 26, 32 och 38.
Det finns även ett grovsopor intill garaget.

I husen finns TV och bredband från Com Hem och Bredbandsbolaget installerat.

2016 OVK besiktning
2016 Bättringsmålning av trapphus 38.
2014 installerades en bergvärmeanläggning för att sänka energiuttaget.

Övrigt

Seranadvägen och Kantatvägen bebyggdes i samband med att man byggde Nacka Forum-, Nackas nya centrum.Föreningen har ett mycket attraktivt läge där port 26 ligger lite avskilt och skyddat. Här bor man nära Stockholm och samtidigt centralt i Nacka med Nacka Forum som närmsta granne. Här är det gångavstånd, till Simhallen, Nacka gymnasium, Långsjön och Järlasjön, Nackareservatet och Nyckelvikens naturområde, Området nås enkelt med kommunala färdmedel eller bil. Med buss från Slussen tar det 10-15 minuter och med bil 5 minuter.

Ansvarig mäklare

Olle Holmaeus

Olle Holmaeus

Fasighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-867 70 10

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.