• Aktuellt bud
  • 2.050.000:-

Hagsätra Frövigatan 20 3rok 66 Kvm


50-TAL MED POTENTIAL


1.995.000 kr

Varmt välkomna till denna trivsamma trea med balkong i soligt söderläge. Lägenheten är välplanerad med två rejäla sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Gott om förvaringsutrymme med flera platsbyggda garderober samt klädkammare. Många fina tidstypiska originaldetaljer bevarade från 1950-talet såsom parkettgolv, dörrar och handtag. Ett gyllene tillfälle att skapa sitt drömboende då lägenheten är i behov av renovering. Bostaden har dessutom optimalt läge med kort gångavstånd till centrum, skolor, naturområden samt goda kommunikationer med både tunnelbana och buss.

  • 9069661 4-178-16 photo web

Beskrivning

Varmt välkomna till denna trivsamma trea med balkong i soligt söderläge i populära Brf Stockbrasan 2. Välplanerad lägenhet två rejäla sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Gott om förvaringsutrymme med flera platsbyggda garderober samt klädkammare. Många fina tidstypiska originaldetaljer bevarade från 1950-talet såsom parkettgolv, dörrar och handtag. Ett gyllene tillfälle att skapa sitt drömboende då lägenheten är i stort behov av renovering! 

Här bor du i en stabil bostadsrättsförening med gångavstånd till Hagsätra Centrum med butiker, restauranger och caféer samt goda kommunikationer med både tunnelbana (grön linje) och buss .Runt knuten finns naturområden samt Hagsätra IP.  Med närhet till skolor såsom förskolan Triangeln och Hagsätraskolan blir boendet optimalt för barnfamiljen.

 

Planlösning 

Entré

Välkomnande hall med utrymme för hattar, kappor, rockar och skor. Här finns också flertalet platsbyggda garderober praktiskt placerade. 

Kök

Köket är väldisponerat med bra arbetsytor samt förvaring såsom skafferi och städskåp. Utrustat med spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Mycket matlagning innebär oftast mycket disk så här kan också diskmaskin installeras. Matbord och stolar kan bäst placeras vid fönstret. Här ryms flera kockar - både stora som små!  

Sovrum 1 

Ljust och rogivande sovrum med utsikten mot den lummiga trivsamma innergården. Plats för säng och förvaring. 

Badrum 

Helkaklat ljust och fräscht badrum. Golvet har lyxig comfortvärme och klinker i sober blånyans.. Dusch med snygga och praktiska glasväggar, handfat, spegelskåp samt wc. Möjlighet för installation av tvättmaskin om så önskas. 

Vardagsrum

Rymlig och social sällskapsyta med vacker parkett på golvet. Här finns gott om plats för att ta ut svängarna gällande inredning. Kanske soffmys, bokhylla och ett akvarium eller varför inte för den som är musikalisk - ett piano (!)

Balkong 

I anslutning till vardagsrummet ligger en rymlig balkong i soligt söderläge. Utmärkt att vistas på och njuta av en kopp kaffe med dopp samt kanske odla egna grönsaker och kryddor under årets varmare dagar.  

Sovrum 2 

I detta sovrum kan man förutom att få plats med säng och tillhörande bord också njuta av lyxen med egen klädkammare med plats för alla galaklänningar, kostymer, manschettknappar och höga klackar. 

Förrådsutrymme

Som nämnts ovan i texten finns gott om förvaringsutrymmen i lägenheten. Men för den som har många prylar och många fritidsintressen finns också praktiskt nog ett tillhörande källarförråd. 

 

Fakta

Adress:
Frövigatan 20
124 70 Bandhagen
Område:
Hagsätra
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
66 Kvm
Pris:
1.995.000 kr
Avgift:
3.440 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2
Byggnadsår:
1958
Lägenhetsnr:
00065
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
1.45350 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
153 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF STOCKBRASAN 2
Org.nr:
769621-8309
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
208 kr/mån
Summa:
408 kr/mån

Övrigt

 

BRF Stockbrasan 2 består av  67 medlemslägenheter och 13 hyresrätter samt 3 lokaler. Föreningen äger ej marken, den upplåts med tomträtt. Nuvarande avtal för tomträttsavgäld är tecknat på 20 år och löper ut 2036. (enligt uppgift från föreningens styrelse)

Kabel TV & Bredband
Tre-hål-i-väggen från Comhem finns installerat. Bostadsrättinnehavaren lägger själv till och betalar för vald bredbandshastighet, fast telefoni eller kanaler efter eget behov.

Bilplats
17 garageplatser. Går att hyra för 650 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
35 parkeringsplatser. Uthyres för 300-400 kronor i månader beroende på tillgång till elstolpe eller inte.12 av platserna har elstolpe. För närvarande kö.

Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor i föreningen. Den ena på Frövigatan 10 och den andra mellan port 16-18.

Ägande i föreningen. Föreningen accepterar ej delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Utförda renoveringar

2016 Ena byggnaden fasdrenoverades
2015 Fönsterbyte
2014 Utbyte av radiatorventiler i lägenheter och garage
Utbyte av stamregleringsventiler på tillopp och retur byts i källarstråk
2013 Takomläggning
2012 Rörstambyte
2012 Byte av elstigar
2011 Upprustning av innergård
2011 Renovering av föreningslokal
2009 Låsbyten och införande av portkoder
ca 2005 Ommålning av trapphus
ca 2000 Renovering av tvättstugor

Inga större renoveringar beslutade framöver.

 

Budgivning

22 Okt
Budgivare 4
2.050.000 kr
9 Okt
Budgivare 2
1.950.000 kr
8 Okt
Budgivare 3
1.930.000 kr
6 Okt
Budgivare 2
1.910.000 kr
6 Okt
Budgivare 1
1.900.000 kr

Ansvarig mäklare

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.