• Aktuellt bud
  • 13.500.000:-

Nykvarn Hökmossvägen 56 5rok 200 Kvm


Svenskt mästerverk i sörmländsk idyll


15.000.000 kr

Välkommen till denna unika och pampiga sjövilla med fantastiskt läge i naturskön miljö. Ett arkitektritat boende som genomsyras av klassisk svensk byggtradition, materialval av högsta kvalitet samt moderna finesser. Rymliga sällskapsytor, stora fönsterpartier mot vatten, exklusivt lantkök med matsal och ett anslutande orangeri, flera utmärkta sovrum samt badrum med bastu och jacuzzi. Generösa trädäckade uteplatser med umgängesytor och utomhusjacuzzi. Vid strandkanten ligger en brygga med båtplats. På tomten finns också en gäststuga samt vackra planteringar. Dubbelgarage med sovloft. Närhet till butiker, service och skolor. Goda kommunikationer med både buss och tåg. Med tåget tar du dig till Stockholms Centralstation på mindre än 30 min.

  • L1050193

Beskrivning

ENTRÈPLAN

HALL - En vacker ljus välkomnande hall med rustikt naturtegel på golvet. Garderobsvägg med spegeldörrar. Gott om förvaring för ytterkläder och skor. 

KÖK & MATSAL - Köksinredningen från Lidhults är exklusiv och klassisk i vitt kombinerat med vackra bänkskivor i mörk granit samt vitvaror av högsta kvalitet. Från Miele kommer ugn, microvågsugn, induktionshäll. Kyl och frys i fullhöjd från Liebherr samt fläkt från Fjärråskupan. Rejäla arbetsytor, gott om förvaring samt plats för barhäng. Matsalsdel med plats för stor matgrupp samt en trivsam eldstad. Här trivs kockar och gourmeter, både stora som små. 

ORANGERI - Nybyggt glasat uterum om ca 35 kvm mot sjön med underbar kvällssol och solnedgångar. Passar utmärkt för exempelvis grillkvällar, barnkalaset eller den årliga kräftskivan. 

SÄLLSKAPSRUM - I sällskapsrumsdelen finns utrymme för en rejäl loungegrupp. Stora fönsterpartier samt utgång till uteplats med underbar sjöutsikt. Här finns också livskvalitetshöjande attribut såsom en öppen spis samt ett platsbyggt hyllsystem från Lidhults för bibliotek och vedförvaring,  

MASTER BEDROOM - Ett luftigt master bedroom en suite med stora fönsterpartier och utgång till altan med fantastisk sjöutsikt. Plats för stor dubbelsäng samt läshörna med fåtöljer. 

BADRUM - I anslutning till master bedroom finns ett exklusivt badrum med spakänsla. Jacuzzi, dusch, kommod med dubbla handfat samt stor spegel ovanför.

WALK-IN CLOSET - Brevid master bedroom finns en klädkammare. Här kan många vardagskostymer, galaklänningar och manolo blahnikklackar förvaras.

SOVRUM/KONTOR - På entréplan finns ett sovrum med fönster ut mot trädgården. Utrymme för säng och skrivbord. 

BADRUM - Intill sovrummet finns ett praktiskt badrum med dusch, kommod med handfat samt wc. 

TVÄTTSTUGA - Välorganiserad och funktionell tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Praktisk arbetsbänk med sköljho och skåp med förvaringsutrymme. 

NEDRE PLAN 

SÄLLSKAPSRUM/SOVRUM - På nedre plan finns ett luftigt sällskapsrum med plats för soffgrupp. Detta rum kan också användas som sovrum.  

FÖRVARINGSUTRYMME - Garderobsvägg med spegeldörrar och gott om förvaring. 

UTEPLATS - Från sällskapsrummet finns en utgång till en trivsam uteplats med umgägesytor och underbar vattenkontakt. 

BADRUM & BASTU - Badrum med dusch, kommod med handfat och wc samt en härlig bastu med fönster och sjöutsikt.

ÖVRIGT 

Villan som är ett arkitektritat KarlsonHus är välunderhållen och i mycket gott skick. Materialvalen är påkostade, smakfulla och genomtänkta. Väggarna är målade i en sober ljusgråvit nyans. På golven massiv limmad enstavsparkett (Millenium), förutom i hallen där det är naturtegel samt i badrummen där det är klinker. Vattenburna värmeslingor i samtliga golv inomhus samt i garage. Väl ljudisolerat. Generöst med belysning och spottlights. Ljudsystem från Bose. Markiluxmarkiser. Utomhusjacuzzi från Royal SPA. Centraldammsugare. Larm. 

TOMT

GÄSTSTUGA - Byggnaden är isolerad samt uppvärms via direktverkande el. Fungerar utmärkt som sovplats  alt. som förvaringsutrymme. Möjlighet att bygga ut denna om fler permanenta sovplatser behövs.  

DUBBELGARAGE - Dubbelgarage om ca 55 kvm med plats för två bilar samt förvaring av verktyg och redskap. Vattenburna värmeslingor i golvet. 

SOVLOFT - Ovanpå garaget finns ett mysigt elvärmt sovloft om ca 30 kvm med fyra bäddar, gott om förvaring samt wc. 

BRYGGA - Fastigheten har nyttjanderätt till stranden med egen brygga där det finns utrymme för båt, solstolar och badstege. 

PLANTERINGAR - Uppförda i konsultation med trädgårdsarkitekt från ZETAS. 

VATTENSYSTEM - Det finns två bevattningssystem, två pumpar samt fem tappställen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Hökmossvägen 56
155 94 Nykvarn
Område:
Nykvarn
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
200 Kvm
Biarea:
15 Kvm
Tomtarea:
1775 Kvm
Pris:
15.000.000 kr
Byggnadsår:
2008
Tillträde:
2019-08-30
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Stående och liggande träpanel
Tak:
Sadeltak med råspont, papp, läkt & takpannor
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta på mark
Fönster:
3-glas isolerrutor
Ventilation:
FTX
Tv- internetutbud:
Bredbandsuttag/ Fiber Telia 250/250 MB
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
5st om totalt 5.040.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

4.179.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

3.187.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

992.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
84 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Servitut:
Officialservitut vattentäkt
Servitut:
Officialservitut väg
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Nykvarn HÖKMOSSEN GA:2
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
16200 kr/år
El:
6000 kr/år
Vatten/Avlopp:
5400 kr/år
Sotning:
113 kr/år
Samfällighet:
250 kr/år
Renhållning:
2700 kr/år
Försäkring:
8076 kr/år
Övrigt:
6000 kr/år
Summa:
44739 kr/år
Kommentar:
Övrigt avser kostnad för larm. I samfällighet ingår vägavgift.

Övrigt

Detta ljuvliga livsstilsboende ligger vid sjön Yngern som räknas till ett av Sveriges renaste sjösystem. På sommaren en underbar plats för bad, sol och fiske. På vintern fungerar det helt fantastiskt för långfärdsskridskoåkning. Andra populära aktiviteter i närområdet är golf, ridning samt jakt. På kort gångavstånd finns allt man kan tänkas behöva i form av skolor, service och butiker. 

NYKVARNS KOMMUN

Nykvarns kommun är en attraktiv plats att bo, starta och bedriva verksamhet i. Med Svealandsbanan tar du dig till Stockholm på 28 minuter. Skavsta och Bromma ligger på 50 minuters avstånd. För dig som vill etablera företag finns detaljplanerad mark i attraktiva områden som Stockholm Syd/Mörby. Nykvarns kommun är en del av det regionala partnerskapet Stockholm Business Alliance som marknadsförs under varumärket Stockholm - the Capital of Scandinavia.

 

BYGGNATIONER & RENOVERINGAR

2007- 2008 Huset som är ett arkitektritat KarlsonHus uppförs 

2009 Tomt färdigställs efter ritning av markarkitekt 

2010 - 2012 Dubbelgaragevind inreds med loftvåning och wc 

2010 - 2012 Friggebod byggs om till gästhus i samma stil "KarlsonHus" som huvudbyggnaden

2013 Helautomatiserade terrass- och fönstermarkiser från Markilux installeras på väst- och sydläge

2016 Kommunalt vatten och avlopp samt fiber installeras. 

2018 Arkitektritat orangeri om 35 m2 uppförs 

2018 Utomhusjacuzzi från Royal SPA installeras 

2019 Handfatsblandare samt toalettstol byts ut

 

Budgivning

18 Jun
Budgivare 1
13.500.000 kr

Ansvarig mäklare

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Biträdande

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.