• Aktuellt bud
  • 6.400.000:-

Södermalm Götgatan 108 4rok 96 Kvm


MODERNISERINGSCHANS MED BALKONG


5.990.000 kr

Välkommen till denna väldisponerade 4:a med stor balkong i soligt söderläge. Denna hörnlägenhet har ett högt och fritt läge. Lägenheten är i behov av modernisering så här ges du chansen att utforma ditt eget drömboende efter tycke och smak. Förutom tre utmärkta sovrum finner du här rymligt vardagsrum samt kök som rymmer stora middagssällskap. Här erbjuds både badrum med tvättpelare samt extra-WC. Detta är en drömlägenhet för den stora familjen. Huset erbjuder bekvämligheter såsom stor hiss med plats för barnvagn och luftiga trapphus. Husen är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med fyra lekplatser, boulebana och grillplatser. På gården finns även en egen konstgräsplan. Därtill har föreningen dessutom en festlokal och en gästlägenhet. Här bor du med ett suveränt läge vid Skanstull. Huset ligger bokstavligen ovanpå Ringens köpcentrum så här behöver du inte gå många steg för att nå utmärkta matbutiker, trevliga restauranger, Systembolaget, tunnelbana, bussar m.m.

  • F5D 0012

Beskrivning

Välkommen till denna väldisponerade 4:a med stor balkong i soligt söderläge. Denna hörnlägenhet har ett högt och fritt läge. Njut av ett fint ljus från stora fönster. Lägenheten är i behov av modernisering så här ges du chansen att utforma ditt eget drömboende efter tycke och smak. Planlösningen erbjuder ett flertal disponeringsmöjligheter. Förutom tre utmärkta sovrum finner du rymligt vardagsrum samt kök som rymmer stora middagssällskap både till vardag och fest. Ett bra boende måste ju också vara funktionellt. Den här lägenheten gör dig inte besviken. Här erbjuds både badrum med tvättpelare samt extra-WC. Därtill har lägenheten mycket goda förvaringsmöjligheter med rymlig klädkammare i hallen samt gott om plats för ytterligare garderober.

Detta är en drömlägenhet för den stora familjen. Huset erbjuder bekvämligheter såsom stor hiss med plats för barnvagn och luftiga trapphus. Husen är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med fyra lekplatser, boulebana och grillplatser. På gården finns även en egen konstgräsplan. Därtill har föreningen dessutom en festlokal och en gästlägenhet. I direkt anslutning till föreningens gård tar Tjurbergsparken vid, en härlig grön oas.

Här bor du med ett suveränt läge vid Skanstull. Föreningens hus ligger bokstavligen ovanpå Ringens köpcentrum så här behöver du inte gå många steg för att nå flera utmärkta matbutiker, trevliga restauranger, Systembolaget, 7-Eleven och massor av shopping. Inte minst bor du nära ett trivsamt folkliv att ta del av. När du tröttnat på detta och vill ha lugn och ro tar du dig tillbaka till föreningens gård som ligger väl skyddad från Götgatans folkliv. Så boendemiljön här är mycket tyst och ostörd trots det centrala läget. Vid Skanstull hittar du utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och bussar. Härifrån promenerar du dessutom till både Medborgarplatsen eller pendeltågen vid Södra station. På nära avstånd finner du Eriksdalsbadet och helgpromenaden tas med fördel längs Årstaviken ända bort till Hornstull.

HALL | Entré sker till trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Från hallen når du rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM | Hörnrum med fint ljus från fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong. Balkongen är belägen i soligt söderläge och här är himlen närmsta granne. 

KÖK | Kök i vinkel med vita luckor. Goda arbetsytor inramas av vitt kakel. Den maskinella utrustningen inkluderar spis med ugn, diskmaskin (2019), kyl/frys (2019) samt köksfläkt. I köket ryms med fördel stort matbord. Fint ljusinsläpp från stora fönster.

SOVRUM x 3 | Lägenheten erbjuder tre utmärkta sovrum. Samtliga är lättmöblerade och plats finns för garderober. Alla tre sovrum har stora fönster som ger ett fint ljus.

BADRUM | Badrum med delvis kaklade väggar i vitt. Duschplats. Modern tvättmaskin och torktumlare från 2014. Handfat med kommod. Handdukstork. WC.

EXTRA-WC | WC med handfat.

Fakta

Adress:
Götgatan 108
118 62 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
96 Kvm
Pris:
5.990.000 kr
Avgift:
4.080 kr inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband
Våning
5 av 6
Byggnadsår:
1981-82
Lägenhetsnr:
360
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.29113 %
Andelstal, avgift:
0.32280 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
Rektangeln 22
Org.nr:
769615-7747
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
500 kr/mån
Försäkring:
222 kr/mån
Summa:
722 kr/mån

Föreningen

Föreningen bildades 2006. Fastigheten upplåts med tomträtt. Nytt tomträttsavtal skrevs förra året och löper på 10 år. Föreningen består av 388 lägenheter, av dessa är 41 hyresrätter. Dessa hyresrätter utgör ett stort dolt kapital för föreningen. Föreningen ligger ovanpå Ringens köpcentrum. Fyra lokaler är upplåtna med hyresrätt.

Husen är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med grillplats och en boulebana. På gården finns även en egen konstgräsplan. Dessutom finns fyra stycken lekplatser. Både fasta och flyttbara utemöbler finns. Inom föreningen finns utrymme för såväl källsortering som grovsopor. Fyra tvättstugor finns i fastigheten. Varje lägenhet har tillgång till en av dem. Flera cykelförråd och barnvagnsrum finns.

Utöver ovan har föreningen dessutom en festlokal som kostar 400 kr/dygn samt en gästlägenhet med sovplatser för upp till sju personer. Gästlägenheten är en tvåa med kokvrå och badrum på dryga 50 kvm som hyrs ut för 600 kronor per dygn.

Renoveringar i urval: Samtliga trapphus målades 2009-2010. Stamspoling gjordes 2009-2012. Ventilationssystemet är bytt i hela fastigheten under 2011-2012. Renovering och målning av taken är gjort under 2012-2015. Hissrenovering 2012-2018. Uppfräschning lekplatser 2015.

För planerade renoveringar vänligen se lista i årsredovisningen. Det som saknas i denna lista är målning av tak i trapphus.

Angående VA-stammarna: Föreningens bedömning är att dom vertikala stammarna kommer att behöva åtgärdas om 10-15 år eftersom dom för närvarande är rätt ok. Om det blir ett traditionellt stambyte eller relining beror på hur ledningarna ser ut då. Detsamma gäller de horisontella ledningarna men där är bedömningen att vissa (inte alla) måste åtgärdas inom ca 5 år.

Leverantör av kabel-tv är Comhem. Det digitala basutbudet ingår i avgiften.

Bredbandsleverantör är Ownit. 500-1000 Mbit/s ingår i avgiften. Ownit levererar även IP-telefoni och IP-teve.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.rektangeln22.se

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Budgivning

23 Maj
Budgivare 1
6.400.000 kr
22 Maj
Budgivare 4
6.350.000 kr
22 Maj
Budgivare 1
6.300.000 kr
22 Maj
Budgivare 3
6.270.000 kr
22 Maj
Budgivare 1
6.250.000 kr
22 Maj
Budgivare 2
6.150.000 kr
22 Maj
Budgivare 1
6.120.000 kr
22 Maj
Budgivare 2
6.100.000 kr
22 Maj
Budgivare 1
6.060.000 kr
22 Maj
Budgivare 2
6.040.000 kr
22 Maj
Budgivare 1
6.020.000 kr
21 Maj
Budgivare 2
6.000.000 kr
20 Maj
Budgivare 1
5.990.000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.