• Ring för
  • visning

Saltsjöbaden Idunvägen 11 6rok 154.8 Kvm


Barnvänligt läge och Naturtomt


7.495.000 kr

Barnvänligt och insynsskyddat läge på lugn återvändsgata, med ett par minuters promenad till populära Lokeparken. Nära till förskolor och skolor, vacker naturtomt med bra lekytor, morgon-, eftermiddags- och kvällssol. Nära till naturreservat och skog, vatten samt badplatser. Bra kommunikationer med Saltsjöbanan och motorväg in mot Stockholm, som tar dig till t.ex. Gullmarsplan på 12-15 minuter. Ett hus i sällsynt originalskick omgivet av lummig grönska. Snabbt tillträde möjligt.

  • Idunvagen 11 3474 11141381

Beskrivning

BERGVÄRME
NYTT TAK 2017
RADONSÄKRAT 2019
FIBER TILL TOMTGRÄNS
BARNVÄNLIGT LÄGE
ÅTERVÄNDSGATA
NATURTOMT
KVÄLLSSOL
OMEDELBART TILLTRÄDE MÖJLIGT

Husets väl bevarade originalskicket är inget mindre än ett tidsdokument från en svunnen era, där kvalitet var ledordet och materialvalen andas 60-tal.

Lummigt inbäddat i grönska på lugn återvändsgata ligger det här huset i klassisk 60-talsdesign. Många eftertraktade kvaliteter erbjuds, som kuperad tomt i västläge, längsgående balkong och terrass att njuta av eftermiddags- och kvällssol på, utmärkt trädgård för barn och djur, stora fönsterpartier, garage, historiska detaljer som stenmur räddad från rivningarna i Hagalund, stavparkett i björk, räddad från en urspårad tåglast och självklart den bevarade originalinteriören. Alla originalritningar och handlingar finns också sparade.

Huset har många genomtänkta detaljer, är väl bevarat och många ytskikt är original eller av äldre modell, vilket är lätt att se på de materialval, färger och mönster som då var populära. Välplanerad och mycket yteffektiv planlösning. Oavsett om man vill bevara så mycket som möjligt eller göra om allt, så är det ett fantastiskt familjehus med många möjligheter, som t.ex. tonårs- och generationsboende med egen ingång alternativt kontor för egenföretagaren. Barnvänligt läge med den fantastiska Lekparken, Lokeparken som ligger ett par minuters gångväg från Idunvägen 11, nedför trapporna vid återvändsplan.

 

ENTRÉPLAN

På husets framsida möts du av en diskret fasad omgiven av  japanskt körsbärsträd, äppelträd, rhododendron, syrén, björk och barrträd. Här finns också i ena hörnet en trevlig uteplats och på motsvarande sida en garagenedfart med en vackert kurvad stenmur som följer nedfarten, som ger plats för ett flertal bilar.

Hall med Gäst-WC som är praktiskt utrustad med ingång från två håll, en från hallen och en från master Bedroom och som vid bjudningar då kan låsas från sovrummet.

Från Hallen nås också sovrum 2. På golvet stavparkett i björk och mellan sovrum 2 och sovrum 3, löper en delad garderobsvägg, där mittengarderoben istället kan användas som passage mellan de två rummen. Bägge rummen är utmärkta barnrum i bra storlek.

Sällskapsrummet är fantastiskt med de längsgående fönsterpartierna, ljus, rymd och luftighet har varit honnörsord här. Två utgångar, till altanen med trappa ned till trädgården, panaoramafönster på kortsidan, barkök på den andra kortsidan. Teakparkett på golvet, vitputsade bakre tegelväggar samt japansk sjögrästapet på övriga väggar.

Gott om plats för både sällskapsdel och matsalsdel invid barköket med överskåp som är öppningsbara från två håll. På golvet parkett i teak som löper fram till köksdelens praktiska korkmatta.

Här återfinns även den stilrena trappan som leder ner till husets nedre våning i markplan.

Master bedroom i bra storlek, utrustat med stavparkett i björk, garderobsvägg samt ingång till Gäst-WC.

Köket med originalskåp och barköksdel är ett välplanerat och funktionellt arbetskök med bra arbetsytor, gott om förvaring, diskbänk i rostfritt med dubbelho, diskmaskin, hällspis med ugn samt fullhöjds kyl & frys.

Sovrum 3 har sin ingång vid köket och även här ligger stavparkett av björk på golvet.

Efter köket ligger entréplanets badrum med väggar i våtrumslaminat ifrån Perstorp och på golvet våtrumsmatta. Utrustat med badkar, dubbla handfat, samt tvättmaskin.

Utgång till trädgården och den trädäckade uteplatsen dit morgon och förmiddagssolen strilar igenom de lummiga omgivnigarna. En utmärkt plats för frukost och grillning, när vädret tillåter.

NEDRE PLAN

Nedre plan som ligger i anslutning till trädgården erbjuder ett trevligt allrum med stavparkett i björk, braskamin och ljusinsläpp från två håll samt utgång genom dubbeldörrar i glas från golv till tak, till den stenlagda terrassen under balkongens tak. Här avnjuter du kvällssolen mot fasaden, med hela den vackra skogstomten med utmärkta plana lekytor och lite insyn tack vare alla träd och grönska som omger fastigheten. På tomten finns även ett mindre förrådshus.

Sovrum 4 är mycket rymligt och fungerar även utmärkt som kontor för egenföretagaren. Utrustat även det med stavparkett i björk samt egen ingång via terrassen utanför, vilket gör att det också passar utmärkt som tonårsboende.

Passagen invid sovrum 4 erbjuder gott om förvaring i klädkammare samt direktingång till husets garage.

Garaget med automatport är rymligt och fungerar också som hobbyrum med arbetsbänkar.

I allrummet finns ingång till den del som huserar husets duschrum med WC, förråd som skulle ge möjlighet till bastu i anslutning till duschrummet, matkällare, klädkammare samt rum där värmepumpen installerats. Här finns möjlighet att göra tvättstuga då el är förberett och golvbrunn finns.

 

Välkomna!

 

IGELBODA

Igelboda är ett klassiskt och eftertraktat område med lummiga villaträdgårdar och närhet till både skog och hav. Gångavstånd till Igelboda station där Saltsjöbanan trafikerar sträckan Solsidan/Saltsjöbaden till Slussen på cirka 20-25 minuter via Sickla Köpcenter. Det vackra naturreservatet Skogsö ligger ett par minuters gångväg bort och du har promenadavstånd till bl.a. Skutviken och Baggensfjärden med möjlighet  bad och båtliv. Tillsammans med närheten till Erstaviks naturreservat med fina badsjöar och promenadstigar är Saltsjöbaden helt enkelt ett område att trivas i!

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Idunvägen 11
133 38 Saltsjöbaden
Område:
Saltsjöbaden
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
154.8 Kvm
Biarea:
24.9 Kvm
Tomtarea:
1044 Kvm
Pris:
7.495.000 kr
Byggnadsår:
1962
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Tegel
Tak:
Traditionellt & tidstypisk bandtäckt plåt (2017)
Plåtarbete:
Koppar
Stomme:
Sten/trä
Bjälklag:
Lättbetongplank
Grundläggning:
Suterräng, ERGE-Bjälklag krypgrund
Grundmur:
Betong
Murstock:
Tegel
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluftsventilation
Tv- internetutbud:
Telia ADSL / Möjlighet att ansluta till Öppen fiber via Telia och sedan själv välja leverantör. Ring 020 40 24 00.
Uppvärmning:
Bergvärme / Kamin
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
4st om totalt 67.200 kr
Taxeringsvärde totalt:

6.132.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.975.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

4.157.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
106 kWh/Kvm och år
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
12601 kr/år
Vatten/Avlopp:
3731 kr/år
Renhållning:
3193 kr/år
Försäkring:
4553 kr/år
Summa:
24078 kr/år
Kommentar:
Elkostnad inklusive nätavgift.

Övrigt

Överlåtelsebesiktning utförd. Protokoll bifogat som PDF

Uppmätning av Bo- och Biarea har utförts. Protokoll bifogat som PDF

Fuktkontroll har utförts. Protokoll bifogat som PDF

Energideklaration har utförts1. Protokoll bifogat som PDF

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

1980 (ca) renoverades duschrummet i källaren

1984 (ca) byggs förrådet på tomten

1995 (ca) installeras och godkänns spisinsats till öppna spisen

2003 översyn av dräneringen görs

2003 Uterummet ses över och nya tryckimpregnerade plattor läggs

2006/ 2007 Bergvärme och bergvärmepump installerades.

2007 Ny fjärrstyrd garageport från ADP portar AB

2007 Skorstenshuv monteras

2007 Översyn och uppfräschning av köket

2015 Ny tvättmaskin från Husqvarna

2017 Taket renoverades år med ny traditionell & tidstypisk bandtäckt plåt

2018 Teknisk service av bergvärmepumpen

2018 Sotning av skorsten som betjänar den öppna spisen

2019 Översyn av ventilaton. Radonsäkrat. Garanti lämnad av entreprenör.

 

OMRÅDET

Saltsjöbaden inbjuder till ett aktivt fritidsliv för alla i familjen. Här finns golfbanor, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För ungdomar finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, sjöscouting med mera. Även kulturutbudet är brett med körverksamheter, konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föreläsningar med mera.

I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bla;  Neglinge Skola som ligger 10 minuters gångväg bort med åk F-6, Igelboda skolan, Da Vinciskolan, Kunskapsskolan och Saltsjöbadens samskola. Förskolor i området är t.ex. Pilens Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Da Vinci-förskolan, Neglingegård och Berguddens Förskola.

Vid den närbelägna handelsplatsen Saltsjöbadens Centrum finns all tänkbar service och livsmedelsbutiker, som Willys och Ica Supermarket. Här hittar du också systembolaget, hälsokostbutik, bokhandel, läkare, låssmed, järnaffär, frisör, Saltsjöbadens blommor, optiker, djurklinik med mera.

I Neglinge handelshus finns Kringelgården, det klassiska och väldigt uppskattade bageriet samt caféet.

Hamnen sjuder av liv på sommardagar samt sommarkvällar. Här blandas folk från inkommande båtar, de fasta båtplatserna, från det anrika Grand Hotel Saltsjöbaden tillsammans med lokalbefolkningen. Bryggorna och badholmen är väldigt populära gångstråk.

 

Saltsjöbaden inbjuder verkligen till ett aktivt fritidsliv för alla i familjen. Här finns golfbanor, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För ungdomar finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, sjöscouting med mera.Ett brett kulturutbud erbjuds, med körverksamheter, konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föreläsningar med mera.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.