• Aktuellt bud
  • 7.800.000:-

Bagarmossen Ljusnevägen 57 7rok 99 Kvm


Ett fantastiskt familjehus att älska!


7.800.000 kr

Välkomna till ett familjeradhus med gavelläge som erbjuder fyra stora sovrum och möjlighet till tonårsboende med egen ingång i bottenplan. Vacker och skyddad tomt mot naturreservat, sidoliggande garage och den härliga egnahemskänslan från femtiotalet har tagits tillvara. Nära förskolor, skolor, park, sjö, centrum och kommunikationer.

  • IMG 2458

Beskrivning

Redan när du kliver upp på den stenbelagda uppfarten som leder till garaget, cykelskjulet och entrén under utetak, infinner sig en skön hemkänsla som förstärks av den uppvuxna och prunkande trädgården, på husets framsida. Framsidan ligger i söderläge och erbjuder en trivsam och insynsskyddad stenlagd yta för middagar och fikastunder under sommarhalvåret. På framsidan växer ett inympat äppelträd, en magnolia, en stor klätterros, en jasminbuske med mera. När du kliver in i huset blir känslan direkt påtaglig med ett målat trägolv som är original.

Hall med plats för avhängning och skohylla samt förvaring i inbyggd garderob.

I hallen ligger husets gäst-WC, som har renoverats med känsla för ursprunget svart/vit klinker på golvet, halvkaklat i ett smaragdgrönt kakel i mörkare nyans och vitmålat i övrigt. Försedd med frostat fönster, WC, Handfat och element.

Kök och matsal i ett. När du kommer in i köksdelen, befinner du dig i husets hjärtpunkt.

Köket är rymligt och ljust med plats för stora middagssällskap.. Kökets originalluckor och lådor är nylackade och kaklet är original.  Utrustat med diskmaskin, rostfri arbetsbänk med dubbelho, fullhöjdskyl, arbetsytor på nya Virrvarr bänkskivor (Design Sigvard Bernadotte) samt gott om förvaring i vittonade skåp och skafferi.

Sovrum 1 och 2, ligger som samtliga sovrum i lugnt läge mot trädgården som övergår i Nackareservatet med vandringsleder, sjöar och berg. . Bägge sovrummen är rymliga med gott om plats för dubbelsäng, skrivbordsplats och ytterligare möblering. Förvaring erbjuds i bägge rummen i tre inbyggda garderober med överskåp. Orginalgolven är vitlaserade.

 I Sovrum 1 återfinns också utgången till husets trädgård. En trappa tar dig ned till den stora trädäckade altanen som sen övergår i gräsmatta och tomt med äppelträd, omgivande buskar mot grannarna och rakt ut, skogsmynningen mot Nackareservatet. En fantastisk tomt med bra lekytor för barn.

 Den stilfulla trappan i hallen tar dig till både övervåning och källare.

 

ÖVERVÅNINGEN

Vardagsrummet är också en dröm av hemkänsla med tre stora fönsterpartier, öppen spis med braskassett, murstockens tegel delvis framtaget, vitmålad takpanel, bra takhöjd och vitlaserat trägolv, även det original. Ett stort rum  med plats för umgänge och om önskas matbordsdel.

Sovrum 3 och 4, ligger i anslutning till vardagsrummet med lugnt läge mot trädgården. Bägge sovrummen är rymliga med gott om plats för dubbelsäng, skrivbordsplats och ytterligare möblering. Trägolven är såpade.  Spontklätt tak med infällda spotlights i bägge rummen.

 

KÄLLARVÅNINGEN

 När du kommer ned i källaren har du direkt ett utmärkt arbetsutrymme till vänster samt förvaringsmöjlighet under trappan.

Tvättstuga med egen grovingång från trädgården på framsidan. Används idag som tvättstuga och förvaringsutrymme med frys. Rummet är stort nog och ger naturlig plats för den som önskar bygga ytterligare badrum, då avlopp och vatten redan finns på plats.

Allrummet kan med fördel användas för tonårs/generationsboende med egen ingång och eget badrum. Se alternativ planlösning under bilder.

Badrummet är renoverat med svart klinkergolv utrustat med golvvärme. Ljusgråa mosaikväggar med en vacker bård i gul/gröna toner som följer mosaikens väggform. I övrigt vitmålat och utrustningen består av badkar med duschmöjlighet, WC samt handfat med kommod.

Bor du i radhusområdet tillhör du villaägareföreningen som tillhandahåller ett garage med lånesaker till husrenoveringar, trädgårdsarbete och fester, som t.ex. byggnadsställning, häcksax, tält, bord och stolar.

 

KOMMUNIKATIONER
I centrum finner man Bagarmossens tunnelbanestation. Med tunnelbana tar det 15 min från stan med gröna linjen till Bagarmossen. Buss 161 trafikerar Bagarmossens centrum och Gröndal via bl.a. Älvsjö och Telefonplan. Tunnelbanan går även förbi Gullmarsplan som är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

Fakta

Adress:
Ljusnevägen 57
128 48 Bagarmossen
Område:
Bagarmossen
Rum:
7, varav sovrum 4 - 5
Boarea:
99 Kvm
Biarea:
51 Kvm
Tomtarea:
391 Kvm
Pris:
7.800.000 kr
Byggnadsår:
1955
Byggnadstyp:
Gavelradhus
Fasad:
Trä
Tak:
Glaserat taktegel
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Sten
Murstock:
Tegel
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
3st om totalt 1.662.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.595.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.835.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

3.760.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
100 kWh/Kvm och år
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
14785 kr/år
El:
7604 kr/år
Vatten/Avlopp:
2900 kr/år
Renhållning:
1240 kr/år
Försäkring:
12000 kr/år
Summa:
38529 kr/år
Kommentar:
Elkostnad är inklusive nätavgift.

Övrigt

Utförda åtgärder 2019 Tapperheten 11

- Vattenrör tvättstuga bytta
- Takplåten garage mot fasad har fästs
- Avrinningsskydd diskmaskin samt kyl/frys monterade
- Elkontakt fäst, kåpor El-dosor monterade
- Bleck ytterdörr monterat.

- Korttids radonmätning pågår, resultatet inväntas.

Nylig genomgång av Anticimex påvisade ingen fukt i källaren.

 

OMRÅDESBESKRIVNING:

I Bagis, som det kallas i folkmun, pågår mycket aktiviteter som musik, yoga, teater, dans, kurser av alla de slag och de boende är väldigt aktiva i miljöarbete, det finns tex ett recilience center här, kulturskola, mycket barnfamiljer, en öppen förskola med mera. Bagarmossen är helt enkelt ett levande område.

Här hittar du 50-talshus, hus byggda under miljonprogrammet, 90-talshus och flera nybyggda hus. Bagarmossen har fått sitt namn efter en mosse som enligt legenden uppodlades av en bagare som ägde Skarpnäcks gård. Bagaren bodde i ett torp, Mosstugan, som låg vid nuvarande Emågatan 76 och som revs 1950.

I närheten finns Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning och skridskoåkning på vintern och bad och motion i fina löpspår om sommaren. Björkhagens golfbana ligger också här liksom fina promenadstråk och stigar i härlig naturmiljö. Utöver detta finns det flera parker runt om i området.  Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Bagarmossens renoverad centrum erbjuder både service som t.ex. apotek, vårdcentral, kulturhus, bibliotek, bageri/café, restauranger samt affärer, mataffärer och kommunikationer med T-bana och buss. På platsen där den gamla stationsbyggnaden låg finns nu ett grönt torg med en lekkulle. Bortom t-banestationen finns en ny lekplats.

Budgivning

3 Feb
Budgivare 3
7.800.000 kr
3 Feb
Budgivare 5
7.775.000 kr
3 Feb
Budgivare 3
7.750.000 kr
3 Feb
Budgivare 4
7.700.000 kr
3 Feb
Budgivare 3
7.650.000 kr
3 Feb
Budgivare 4
7.550.000 kr
3 Feb
Budgivare 3
7.500.000 kr
3 Feb
Budgivare 4
7.400.000 kr
2 Feb
Budgivare 1
7.350.000 kr
2 Feb
Budgivare 4
7.300.000 kr
2 Feb
Budgivare 3
7.250.000 kr
2 Feb
Budgivare 4
7.200.000 kr
2 Feb
Budgivare 1
7.150.000 kr
2 Feb
Budgivare 4
7.100.000 kr
1 Feb
Budgivare 1
7.050.000 kr
1 Feb
Budgivare 3
6.990.000 kr
1 Feb
Budgivare 2
6.950.000 kr
1 Feb
Budgivare 1
6.900.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.