• Ring för
  • visning

Vasastan/Sibirien Frejgatan 45, 5 tr FAST PRIS! 2.5rok 66 Kvm


Tjugotalsklassicism med parkutsikt


5.995.000 kr

Välkommen till denna fantastiska 20-talsvåning i ett av Stockholms mest eftertraktade lägen. Belägen högt upp i fastigheten med vidsträckt utsikt över Vanadislunden samt med balkong i soligt läge. Väl inne i lägenheten möts du av en inbjudande känsla där tidstypisk 20-talscharm samspelar med moderna materialval. Tjugotalsklassicism med takrosetter och stuckaturer möter nutid i njutbar harmoni - sobert, smakfullt och förstklassigt! Mycket vackra sociala ytor som salong, kök och vardagsrum i öppen planlösning. Salongen används idag som matsal, men det finns även möjlighet att flytta köket till matsalen och skapa ett extra sovrum (se alt planritning). Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger dig tillgång till ett stort utbud av service. Inom promenadavstånd ligger Handelshögskolan och KTH. Kommunikationerna är mycket goda med T-bana, även flertalet bussar trafikerar Odengatan samt pendeln och Citybanan.

  • 030A7213

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska 20-talsvåning i ett av Stockholms mest eftertraktade lägen. Belägen högst upp i fastigheten med vidsträckt utsikt över Vanadislunden samt med balkong i soligt läge. Väl inne i lägenheten möts du av en inbjudande känsla där tidstypisk 20-talscharm samspelar med moderna materialval. Tjugotalsklassicism med skjutdörrar, spröjsade fönster, fiskbensparkett möter nutid i njutbar harmoni - sobert, smakfullt och förstklassigt! Mycket vackra sociala ytor som salong, kök och vardagsrum i öppen planlösning. Salongen används idag som matsal, men det finns även möjlighet att flytta köket till matsalen och skapa ett extra sovrum (se alt planritning). Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger dig tillgång till ett stort utbud av service. Inom promenadavstånd ligger Handelshögskolan, KTH samt Stockholms Stadsbibliotek. Kommunikationerna är mycket goda med T-bana, även flertalet innerstadsbussar trafikerar Odengatan samt pendeln och Citybanan på Odenplan. Stabil förening med god ekonomi och välskött fastighet.

 

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL | Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Bra förvaringsmöjligheter finns i form av klädkammaren som finns i anslutning. 

BADRUM | Fräscht badrum med golvvärme och moderna materialval. Här finns även dusch, tvättmaskin, WC, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

KÖK | Mycket genomtänkt kök med köksö med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av gasspis, köksfläkt, kyl&frys, integrerad diskmaskin samt inbyggnadsmikro. Golvvärme bidrar såväl till trivsam inomhuskomfort som öppna ytor utan skrymmande radiatorer.

VARDAGSRUM | Öppen planlösning mellan det väl tilltagna vardagsrummet och köket bidrar till en skön atmosfär och gott om utrymme för ett stort umgänge. Härifrån nås den härliga balkongen. 

BALKONG | Här erbjuds balkong åt sydost med många härliga soltimmar och rogivande utsikt mot grönska. 

MATSAL | Vardagsrum och matsal avdelas med vackra skjutdörrar, här finns plats för matgrupp till ca 6-8 personer. Det finns även möjlighet att flytta köket till matsalen och på det sättet skapa ett extra sovrum (se alt. planritning).

SOVRUM | Rofyllt sovrum med fransk balkong och underbar utsikt över Vanadislunden. Här finns det gott om plats för en rejäl dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Mycket bra förvaringsmöjligheter via garderober och två klädkammare som finns i anslutning till sovrummet.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. 

Fakta

Adress:
Frejgatan 45, 5 tr FAST PRIS!
113 49 Stockholm
Område:
Vasastan/Sibirien
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
66 Kvm
Pris:
5.995.000 kr
Avgift:
3.246 kr inkl. Värme & Vatten. Obligatoriskt tillägg om 247 kr/mån tillkommer för bredband, TV och telefoni)
Våning
5 av 6
Byggnadsår:
1927
Lägenhetsnr:
22
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Bredbandsbolaget. Fiberanslutning 100 Mbit
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.0123 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
130 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
Förening:
Brf Killingen 22
Org.nr:
769604-7062
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Gas:
150 kr/mån
Summa:
550 kr/mån

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Killingen 22 är en äkta förening som registrerades 2000. Föreningen består av 27 medlemslägenheter och tre hyreslokaler samt 7 garageplatser. Brf Killingen 22 äger marken. Fastighetens entréplan är K-märkt. Även hisskorgen är i original från byggnadsåret.

Genomförda renoveringar:
2002 Renovering av gårdsbjälklaget
2003 Renovering av fönster mot Frejgatan
2006 Byte av elstammar
2008 Renovering av hisschakt och hissmaskineri
2008 Renovering av fönster mot innergård
2012 Stambyte/Stamrenovering av invatten- och avloppstammar
2012 Byggnation av fiberfastighetsnät
2013 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) och energideklaration utförd
2013 Omläggning av taket
2013 Konservering av vägg- och takmålningar i entrén
2014 Ny ventilation i garaget
2014-15 Ny värmecentral + injustering i lgh
2015 Brandgaslucka installeras i trapphuset
2016 Fönsterbyten och ny värmepanna 6 tr

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga. Säljaren disponerar ett källarförråd.

Gårdsplats / Innergård
På fastighetens baksida finns en stor gård med utemöbler samt grill som kan utnyttjas under sommarmånaderna.

Bilplats
Föreningen har 7 garageplatser som hyrs ut för 2100 kr/mån till boende i huset.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.