• Ring för
  • visning

Kvarnholmen-Nacka Kvarnholmsvägen 80, 4 tr 2rok 55 Kvm


UTSIKT MOT DJURGÅRDEN


4.290.000 kr

Optimalt planerad tvåa om 55 kvm som erbjuder en makalös utsikt över Djurgården. Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Socialt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Kök med gott om förvaring bakom vita skåpluckor. Från vardagsrummet nås balkongen med vacker utsikt över Saltsjön och Djurgården. Sovrum med plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Genomgående mattlackad ekparkett och vitmålade väggar i hela lägenhet.

  • kvarnholmsvagen80019tryck

Beskrivning

Fakta

Adress:
Kvarnholmsvägen 80, 4 tr
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen-Nacka
Rum:
2
Boarea:
55 Kvm
Pris:
4.290.000 kr
Avgift:
3.332 kr inkl. Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
4 av 7
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
11501
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.9942 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
64 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Spisbrödsfabriken
Org.nr:
769628-4590
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Brf Spisbrödsfabriken består av 94 st bostadsrättslägenheter i totalt 4 st flerfamiljshus.
5 st lokaler finns för uthyrning på gatuplan. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomi förvaltas av Agenta Förvaltning. Juridisk person godkänns ej. Gemensamma utrymmen är Cykel-barnvagn- och rullstolsförråd finns i föreningen. Det finns 62 st garageplatser i gemensamhetsanläggning. Samtliga lägenheter har ett förråd i källaren.
Extra lägenhetsförråd finns tillgängligt för uthyrning.

Föreningen har tecknat ett avtal med Telia gällande Triple Play-tjänst. Telia levererar digital-TV, bredband och telefoni till samtliga bostäder.

Sophantering:
Utrymme för källsortering av sopor finns tillgängligt.

 

Föreningen har en stabil ekonomi och planerar att amortera 317.000:- per år. Då föreningen kalkylerat en snittränta på 3,50% bör effekten av minskade kostnader till större del användas till ökad amortering av lånen för att säkerställa föreningens ekonomi på längre sikt.

 


 

 

Övrigt

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter bakom skjutbara garderobsdörrar samt härligt ljus från lägenhetens generösa fönsterpartier.

Till höger ligger det helkaklade och stilrena badrummet med vitkaklade väggarna och mörkgrått golv. Badrummet är rymligt och utrustat med duschhörna, WC, tvättställ med kommod. Här finns även kombinerad tvättmaskin med torktumlare med bekväm arbetsbänk samt förvaring ovan.

Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. I detta rum sträcker sig fönsterpartier längs hela väggen tillsammans med balkongdörren i glas som ger ett generöst ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås den stora balkongen som är fullt möblerbar med matplats, loungemöbler och grill. Här sitter man med skön eftermiddagssol och med sjöutsikt över Saltsjön. Balkongen är delvis inglasad.

Köket är bra planerat med mycket förvaring och arbetsytor. Vita skåpluckor, bänkskiva i mörkgrå ton och vitt kakel ovan bänkskivan. Alla vitvaror i köket är från Siemens.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg.

Genomgående mattlackad ekparkett och vitmålade väggar i hela lägenhet.


Välkomna bör upplevas på plats!

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Biträdande

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.