• Aktuellt bud
  • 2.700.000:-

Västertorp Störtloppsvägen 40 2rok 62 Kvm


BALKONG i S/V GARAGE FRIKÖPT TOMT


2.700.000 kr

Högst upp i huset finns denna välplanerade 2:a med stor balkong i S/V. Garage och stambytt Brf som äger marken. Bostaden utmärks av ett fantastiskt ljusinsläpp från två håll, stora fönsterpartier, gott om förvaring, samt insynsskyddat läge. Välskött fastighet i Brf med garage och goda intäkter samt 1 hyresrätt kvar.

  • Stört Kväll NY

Beskrivning

Välkomna till en mycket välplanerad funkislägenhet i bra grundskick. Köket med matplats är i behov av bevarande renovering eller byte till nytt kök.

Hall med bra avhängningsmöjligheter på hatthylla samt plats för skoställ. Gott om förvaring erbjuds i tre stycken inbyggda garderober med överskåp.

Lägenhetens badrum från 2005 med frostat fönster är helkaklat i vitt med  två blå klinkerbårder och matchande blåvitt klinkergolv. Övrig utrustning består av, badkar med duschmöjlighet, badrumsskåp, handfat och WC.

Mycket stort vardagsrum med plats för både matdel och umgängesdel. Parkettgolv fantastiskt ljusinsläpp från det vackra fönsterpartiet med ett mycket stort öppningsbart fönster som leder ut till lägenhetens rymliga balkong.

Sovrummet är rymligt och ger gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats, samt förvaringsmöblering. Förvaring erbjuds i två stycken garderober, varav en dubbelgarderob. Rummet har ingång från både kök samt vardagsrum och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

Köket är ett klassiskt funkiskök i behov av renovering. Den tidstypiska stilen kan vara värd att bevara i samband med renovering. Fullhöjds kyl/frys, plattspis med ugn, fläkt samt bra skåpsförvaring, rostfri diskbänk med dubbelho och arbetsbänkar i klassiskt vit/grått Virrvarrmönster, design S. Bernadotte. Köket är stort och har en trivsam matplatsen intill fönstret.

Lägenhetens stora och trivsamma balkong i sydväst med eftermiddags- och kvällssol vetter mot ett lummigt grönområde och inbjuder till många sköna sommardagar och ljumma kvällar. Här får du plats med både utemöbler och planteringar. En stor markis som täcker balkongen monterades förra året och ger skön skugga på varma dagar. Från balkongen ser du också bort mot Västertorp centrum med T-banan och sin huvudgata med mängder av butiker, mataffärer, banker, restauranger, service mm. Västertorp har en speciell känsla, som en stad i staden.

FÖRRÅD
Till lägenheten följer nyttjande av ett förråd på ca 3,6 kvm samt ett matförråd om ca 0,5 kvm, utmärkt för förvaring av t.ex. bildäck, färgburkar etc.

BREDBAND / TV
Bredband 100 Mbit via OWNIT samt TV basutbud via ComHem ingår i avgiften.

Välkomna!

FÖR MEDLEMMAR
Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett separat torkrum med mangel och arbetsbänk. Cykel- och barnvagnsrum finns i garagelängan, det finns ett hobbyrum samt en väldigt trivsam grillplats.

OMRÅDET
Västertorp är ett välkänt, genuint och trivsamt 50-tals område känt för sin skulpturpark. Ett klassiskt funkisområde. Bostaden är belägen på Västertorps charmiga centrumgata. Här finns det mesta man kan önska sig som bland annat 2 st. livsmedelsbutiker, bank, postombud, apotek, kinarestaurang, sushirestaurang, pizza- och salladsbutiker, spel- och videobutiker, frisörsalonger, låssmed, radio- och TV-butik m.m.

Västertorps T-bana, linje 14. som tar ca.7-8 minuter till Liljeholmen och ca.12-13 minuter till Slussen, ligger fyra minuters promenad ifrån lägenheten.

På en minuts avstånd ligger också Bakstugan i lokalen efter den gamla macken som sedan 2007 huserar härliga och populära Café Bakstugan med sitt nybakta kaffebröd i den hemtrevliga och genuint mysiga miljön. Så fort värmen kommer öppnar de upp uteserveringen som ligger i härligt solläge.

Du har även gång eller cykelavstånd till Hägerstensbadet med utomhuspool och Västertorps idrotts/simhall med gym samt till naturområden intill Mälaren med populära Vinterviken och Mörtviken.

Fakta

Adress:
Störtloppsvägen 40
129 45 Hägersten
Område:
Västertorp
Rum:
2
Boarea:
62 Kvm
Pris:
2.700.000 kr
Avgift:
3.359 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband 100 Mbit, Basutbud Kabel-TV
Våning
2, högst upp.
Byggnadsår:
1956
Lägenhetsnr:
27
Tv- internetutbud:
TV via ComHem. Bredband 100 Mbit via OWNIT.
Uppvärmning:
Bergvärme med olja som spets
Hiss
Nej
Andelstal, avgift:
2.15 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
59 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Störloppsvägen 36-46
Org.nr:
769603-7634
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
279 kr/mån
Försäkring:
148 kr/mån
Summa:
427 kr/mån
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter

Föreningen

Brf Störtloppsvägen 36-46
Föreningen förvärvade fastigheten år 2000 fastigheten med byggår 1956. Föreningen består av ett flerbostadshus i 3 våningsplan, 1 garagebyggnad med 15 garageplatser, 13 parkeringsplatser och 1 byggnad med bageri/café. Föreningen består av 45 Br om 1-4 rum och kök, varav 44 st. är upplåtna med BR och 1st. är upplåten med HR (Dolt Kapital). Föreningen innehar 7 st. lokaler som är upplåtna med hyresrätt, samtliga uthyrda. Belåningen uppgår till ca 30 Mkr. Total byggnadsyta är 4 358 kvm, varav 2 937 kvm utgör bostadsyta, 1 421 kvm lokalyta samt en friköpt tomt om ca 3 156 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts av RBEkonomi och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Föreningen har goda intäkter från garage, lokaler samt hyresrätt om ca 1,1 Mkr/år. Vid årsskiftet 17/18 fanns en kassa om ca 1,1 Mkr. Månadsavgifterna har varit oförändrade sedan 2013.

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2001 Renovering av fönster
2005 Stambyte
2005 Ny ventilationsanläggning
2005 El-stigar
2005 Nya tät- och ytskikt i badrum
2006 Byte till säkerhetsdörrar
2006 Renovering av trapphus
2007 Installation av bergvärme, byte takpannor och plåtarbeten
2011 Fasad- och balkongrenovering
2011/12 Radonmätning - Godkänd
2012-2013 Byte maskiner i tvättstuga2015 Renovering av garagelänga
2015 Fiber till varje lägenhet via Ownit
2016 Ventilationsåtgärder
2017/18 Dränering av fastigheten
2018 Vissa fönster, balkongdörrar

KOMMANDE RENOVERINGAR
2019 Förbättrad utebelysning

GARAGE
Föreningen hyr ut 13 stycken garageplatser för 800:-/mån, samt 13 stycken parkeringsplatser för 225:-/mån, i skrivande stund finns parkeringsplats ledig. Separat kö.

TRAPPSTÄDNING
Sköts av anlitad firma.

RADON
Uppmätt med utmärkt resultat om 30 Bq/m3 ( gränsvärde 200 Bq/m3)

Budgivning

21 Okt
Budgivare 1
2.700.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.