• Ring för
  • visning

Vasastan Torsgatan 27 3rok 82 Kvm


STILSÄKERT OCH VÄLPLANERAT 20-TAL


6.500.000 kr

Karaktärsfull och fin 3,5:a med eftertraktat läge i Vasastan. Här bor du med ett härligt fritt läge med utsikt mot Vasaparken. Njut av ett boende med ytterst begränsad insyn. Genomgående lägenhet som är mycket välplanerad och som erbjuder generösa sällskapsytor och två utmärkta sovrum. Båda sovrummen ligger med ett ostört läge mot lugna Atlasområdet. Centralt placerat i lägenheten finner du trevligt halvrum som kan fungera som både som läsrum, arbetsrum och matsalsrum. Lägenheten erbjuder hög boendestandard med snygga design- och materialval som samspelar med vackra 20-talsdetaljer från byggåret 1928. I denna lägenhet bor du med ett fantastiskt läge i Vasastan med S:t Eriksplan runt hörnet med ett härligt utbud av caféer och restauranger, däribland prisbelönta Portal. Goda kommunikationer precis i närheten inkluderar tunnelbana, buss, flygbuss och en kort promenad till pendeltåget.

  • Picture-30

Beskrivning

Karaktärsfull och fin 3,5:a med eftertraktat läge i Vasastan. Här bor du med ett härligt fritt läge med utsikt mot Vasaparken. Njut av ett boende med ytterst begränsad insyn. Genomgående lägenhet som är mycket välplanerad och som erbjuder generösa sällskapsytor och två utmärkta sovrum. Båda sovrummen ligger med ett ostört läge mot lugna Atlasområdet. Centralt placerat i lägenheten finner du trevligt halvrum som kan fungera som både som läsrum, arbetsrum och matsalsrum. Lägenheten erbjuder hög boendestandard med snygga design- och materialval som samspelar med vackra 20-talsdetaljer från byggåret 1928. I denna lägenhet bor du med ett fantastiskt läge i Vasastan med S:t Eriksplan runt hörnet med ett härligt utbud av caféer och restauranger, däribland prisbelönta Portal och en mängd högklassiga ställen på populära Rörstrandsgatan. Flera välsorterade matbutiker samt Västermalmsgallerian finns på bekvämt gångavstånd. Goda kommunikationer precis runt hörnet inkluderar tunnelbana, bussar, flygbussar och en kort promenad till pendeltåget.

HALL | Ingång sker till välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finner du inbyggd garderob.

VARDAGSRUM | Generöst vardagsrum med både ljus och rymd. Njut av ett fritt läge mot Vasaparken. Från vardagsrummet når du inbyggd garderob.

HALVRUM | Centralt placerat i lägenheten finner du trevligt halvrum som kan fungera som både läsrum, arbetsrum och matsalsrum.

KÖK | Fint kök med vita luckor med beslag i rostfritt. Goda arbetsytor inramas av stänkskydd i glas/mosaikkakel. God förvaring tillförsäkras av skåp som tar tillvara på takhöjden. Full maskinell utrustning med moderna vitvaror i rostfritt som inkluderar keramikhäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, inbyggd micro, inbyggd kyl/frys samt fläkt. Märk det fina serveringsskåpet i original som rymmer massor. Plats finns för litet matbord i köket. Fint ljus från stort fönster.

MASTER BEDROOM | Behagligt sovrum som är beläget med ett ostört läge mot Atlasområdet. Gott om plats för både dubbelsäng och ytterligare förvaring om så önskas. Inbyggd garderob. Stort fönster ger fint ljus.

SOVRUM | Utmärkt sovrum som är beläget mot Atlasområdet. Stort fönster ger mycket ljus.

BADRUM | Från halvrummet når du stilrent badrum med kaklade väggar och snyggt klinkergolv med golvvärme. Badrummet erbjuder duschhörna bakom duschväggar i glas. Kombimaskin (tvätt/tork) finns och ingår självklart i köpet. Snygg kommod med handfat. WC och handdukstork.

Fakta

Adress:
Torsgatan 27
113 21 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
3 rum och kök.
Boarea:
82 Kvm
Pris:
6.500.000 kr
Avgift:
3.702 kr inkl. värme, VA och kabel-tv
Våning
3 av 5
Byggnadsår:
1928
Lägenhetsnr:
134
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.7984 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
160 kWh/Kvm och år
Förening:
Loket 16
Org.nr:
769606-4687
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
350 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
550 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2001. I föreningen finns 47 lägenheter, varav 46 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Tre lokaler upplåts med hyresrätt.

VA-stammar och elstigar byttes 2003. Stammarna spolades dessutom 2011.
Övriga renoveringar i urval:
Punktrenovering av fasad - 2016
Renovering av fönster på Torsgatan - 2015
Takmålning (Atlasgatan) - 2012
Fiberanslutning fastighet (Stokab) - 2011
Renovering horisontella stammar (källare) - 2009/2010
Nytt yttertak (Torsgatan) - 2006

Föreningen planerar för en fasadrenovering.
.
Gemensamma utrymmen är tvättstuga och cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har också en innergård där du finner grill och utemöbler.

Kabel-tv från ComHem. Basutbudet av kabel-tv ingår i avgiften. För övriga kostnader se www.comhem.se.

Bredband via fiber finns tillgängligt. Leverantör är Ownit. 100 Mbit kostar 199 kr per månad. För övriga kostnader se www.ownit.se.

För mer information vänligen se föreningens hemsida: www.brfloket16.se

Övrigt

Till lägenheten hör både ett källarförråd och ett vindsförråd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.