• Ring för
  • visning

Nacka strand Augustendalsvägen 33 4rok 152 Kvm


100 kvm terrass


9.300.000 kr

Unikt stor lägenhet med magisk uteplats alldeles ovanför hamn och sjöbodar - fantastiska ytor både inne och ute - vardagsrum om ca 55 kvm och uteplats om dryga 100 kvm - ger dig ett bekvämt "villaboende" men utan underhåll och "måsten"! Attraktiv planlösning med härliga sociala ytor i vardagsrum och matsalsdel och intill ligger det exklusiva, stilrena köket och i en privatare del, med egen utgång till uteplatsen, ligger tre fina sovrum med utsikt mot altanen/hamnen. Två exklusiva duschrum med hotellkänsla samt separat tvättstuga med intilliggande mycket stor klädkammare - stor nog att nyttjas som arbetsrum eller gästrum! Närapå utanför porten går pendelbåten som tar dig till Nybrokajen på ca 20 minuter och Torget med affärer, restauranger och bussar når du genom att gena i huset - eller ta Bergbanan upp! Garage i huset (plats finns). Snabbt tillträde är möjligt.

  • F5D 0095

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade lägenhet med fantastiska sociala ytor både inne som ute! Attraktiv planlösning som fungerar såväl i vardag som fest - och alldeles vid Stockholms inlopp och hamnen med Milles-statyn!

HALL - Hall med grått klinkergolv och garderob för praktisk förvaring av ytterkläder och skor. 

Passage mot de tre sovrummen och utgång 1 till uteplatsen.
SOVRUM 1 och 2 - Rymliga sovrum med plats för såväl säng som skrivbord o dyl. och båda med stora fönsterpartier mot uteplatsen och utsikt mot hamn och inlopp. 

SOVRUM 3 - Stort master bedroom med god plats för såväl dubbelsäng som läshörna/arbetsplats. Garderobsvägg med skjutdörrar. Stort fönsterparti mot den egna uteplatsen. 

Passage mot kök och vardagsrum med två påkostade duschrum och välinredd tvättstuga med klädkammare.
DUSCHRUM - Två eleganta och stilrena duschrum med hotellkänsla - stora, vita kakelplattor och grått klinkergolv med komfortvärme, stor duschhörna med takdusch (plats för badkar finns), handfat med kommod, infälld spegel med belysning samt wc.

TVÄTTSTUGA - Stor, helkaklad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk med tvättho. Klinkergolv.
KLÄDKAMMARE - Innanför tvättstugan ligger en mycket stor klädkammare med massor av förvaringsutrymme - här kan du skapa dina drömmars walk-in-closet - eller nyttja del av rummet som arbetsrum eller gästrum! 


KÖK - Välplanerat och påkostat kök med gott om skåp och goda arbetsytor. Vita, släta köksskåp från Ballingslöv. Högkvalitativa och stilrena vitvaror från Siemens. Kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, skåpintegrerad micro resp ugn, skafferiskåp i fullhöjd och induktionshäll. Utgång 2 till uteplatsen.

MATPLATS och VARDAGSRUM - Magnifikt stort vardagsrum med matsalsdel och där den fantastiska uteplatsen utanför fönstren sommartid ger dig mingelytor på ca 150 kvm! 

UTEPLATS - Fantastisk uteplats om dryga 100 kvm löper utefter lägenhetens alla fönster och bjuder på paradläge mot Nacka strands vackra hamn med Milles-statyn, hamninloppet och Djurgården - här kan du sitta många, långa sommardagar och njuta av båttrafikens skådespel - och dagarna avslutas med stan´s vackraste solnedgångar (och den morgonpigge njuter även av ljuvliga soluppgångar!).

Genomgående 2-stavigt ekparkettgolv från Kährs samt ljusa, målade väggar. Takhöjd ca 2.70m (badrum ca 2.50m).


Bostadsarean uppgår till ca 152 kvm, varav ca 21,2 kvm enligt gällande mätregler utgör s k biarea för bostadsändamål då dessa kvm ligger mer än sex meter från fönster.

Lägenheten disponerar ett förråd.

-

Årsavgift 88 211 kronor (= mån.avgift 7 351 kronor) inkl. värme och kallvatten.

Föreningen tillämpar individuell avläsning för varmvatten och har ett gemensamt avtal för TV, bredband och ip-telefoni (Ownit) vilket ej ingår i månadsavgiften. 
Årsavgift för
a) Hushållsel 5 500 kronor/år schablon - avräknas efter faktisk förbrukning.
b) TV/bredband/ip-telefoni 2 880 kronor. Obligatorisk kostnad, erläggs månatligen med 240 kronor.
c) Varmvatten 3 000 kronor/år, schablon - avräknas efter faktisk förbrukning.

-

Se även www.theview.se och www.nackastrand.se. 

Fakta

Adress:
Augustendalsvägen 33
131 52 Nacka strand
Område:
Nacka strand
Rum:
4 rum och kök3
Boarea:
152 Kvm
Pris:
9.300.000 kr
Avgift:
7.351 kr inkl. värme , kallvatten
Våning
2 (plan 3)
Byggnadsår:
1995, konvertering till bostadshus 2017-19
Lägenhetsnr:
6-1203
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas och 3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Tv- internetutbud:
Fiber (Ownit)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.613 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
The View
Org.nr:
769630-9702
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Värme:
458 kr/mån
El:
250 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
958 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäknad

Föreningen

Bostadsrättsföreningen The View bildades i oktober 2015 och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter, lokaler och mark i föreningens fastighet Nacka Sicklaön 13:79. Fastigheten är under ombyggnad från kontorsfastighet till flerbostadsfastighet och första etappen färdigställdes i september 2018. Fastigheten beräknas vara helt färdigställd hösten 2019.
Föreningen har totalt 268 lägenheter - samtliga bostadsrätter - samt två hyreslokaler och ca 236 garageplatser. 
Föreningen kan, efter styrelsens beslut, acceptera juridisk person. 

Föreningen tillämpar individuell avläsning för varmvatten och har ett gemensamt avtal för TV, bredband och ip-telefoni (Ownit). Varje lägenhet har tillgång till ett förråd och i entré- resp. garageplan finns barnvagns/rullstols- och cykelförråd. Flera soprum och ett återvinningsrum.

GARAGE
Föreningen äger och förvaltar ett garage under byggnaden som nås med hiss från våningsplanen. 
Totalt finns ca 236 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna för ca 1 200 kr/mån per parkeringsplats (1 500 kr/mån + elförbrukning för elbilplats).

Ansvarig mäklare

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Biträdande

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.