• Ring för
  • visning

Hästängsudd / Svinninge Ardennervägen 46 5rok 160 Kvm


1-planshus med högt och fritt läge


6.950.000 kr

Utan insyn och med viss sjöglimt, ligger denna arkitektritade villa på skafttomt med vidsträckt utsikt, uteplatser och gräsmatta. Huset har en spektakulär sällskapsdel med högt i tak, flera glaspartier och en öppen och social planlösning. Även utgång till en fantastisk altan i sydväst med trädäck där flera soffgrupper och grillplatser ryms. Här finns även ett utespa. Fastigheten inrymmer även 4 sovrum, härlig lekyta på loftet, två duschrum samt källarplan med vinkällare, verkstad och förvaring. Genomgående vattenburen golvvärme. Ett naturskönt, grönskande läge, nära till bad och båtplatser samt cirka 150 m till buss. Välkommen på visning.

  • DSC7830

Beskrivning

PLANLÖSNING

HALL

Välkomnande hall med klinker (granitkeramik) och förvaringsnisch. Skåp för el och nätverk LexCom Home. Klädkammare med hyllor & förvaring. Spotlights.

BADRUM

Smakfullt badrum med kakel, klinker, dusch, wc, handfat, spegel, skåp, duschvägg av glas.

KÖK

Stort och rymligt kök med barlösning, inbyggda och integrerade vitvaror, bra med arbetsyta & skåp samt stora klinkerplattor. Rostfri kul & frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn, ismaskin, spotlights samt grillplatta.

VARDAGSRUM

Härlig sällskapsdel med matplats & vardagsrum i delvis öppen planlösning mot kök. Spektakulär takhöjd, härligt ljusflöde från stora glaspartier samt utgång till altan.

ALTAN

Härlig uteplats med trädäck cirka 72 kvm och flera grillplatser och soffgrupper. Spa bad.

KONTOR /SOVRUM 1

Barnrum med plats för säng och skrivbord. Disponeras idag som kontor.

GARDEROB

Inbyggda garderober bort mot de övriga sovrummen.

GROVENTRÉ / TVÄTTSTUGA

Tvättmaskin, torktumlare, keramik klinker, hyllor och bänk.

BADRUM

Exklusivt badrum med dubbla handfat, stora klinkerplattor (60 x 60), vägghängd wc, dubbla duschar med glasdörrar. Förvaringsnisch i ena duschen och både vattenburen och elgolvvärme. Spotlights. Stora speglar och skåp.

SOVRUM 2

Barnrum med plats för säng och hyllor. Platsbyggt skrivbord. En trappa leder upp till loftvåning cirka 24 kvm lekyta för barn med lågt i tak.

SOVRUM 3

Hörnrum med 3 fönster och utgång till uteplats.

SOVRUM 4

Hörnrum med 2 fönster. Plats för säng och skrivbord.

KÄLLARE

Med verkstad, vinkällare samt förvaring.

TOMT

Iordninggjord tomt med granittrappa, stensatta rabatter för växter, marksten samt snygg kantsten. Tomten ligger ganska högt beläget, delvis kuperat men även med planare gräsytor.

Stensatt uteplats på framsidan med morgonsol.

Altan i sydväst. 

Fiber finns i tomtgräns. Finns trådbundet larm installerat. Ej i drift.

Huset har löpande underhållits;

-2010/2011 omdränerat utvändigt källare

-2017 Träpanelsfasad utbytt

-2017 Kommunalt V&A installerat

-2017 Ett duschrum renoverat

 

Fakta

Adress:
Ardennervägen 46
184 94 Åkersberga
Område:
Hästängsudd / Svinninge
Rum:
5
Boarea:
160 Kvm
Tomtarea:
2498 Kvm
Pris:
6.950.000 kr
Byggnadsår:
2008
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund och delvis källare
Grundmur:
Betonghålsten / murblock
Fönster:
3-glas isoler
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Energistatus:
Utförd
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
30000 kr/år
Vatten/Avlopp:
10297 kr/år
Sotning:
750 kr/år
Samfällighet:
2890 kr/år
Renhållning:
3430 kr/år
Summa:
47367 kr/år

Övrigt

Med sin närhet till havet och skärgården, bara cirka 25 min från Roslagstull ligger Svinninge. Oavsett var man bor, är det bara några minuter till närmsta bad- eller båtplats.

Närservice

Längs Svinningevägen finns en bensinmack och Thai - Take Away. För den som söker ett större utbud finns Arninge C eller Åkersberga C båda med ett brett utbud av butiker och service bara några minuters bilväg ifrån. I området med omnejd finns flera privata familjedaghem och vid Skåvsjöholm en förskola. I Rydbo finns både privat, kommunal för- och grundskola och det finns plan för ytterligare skolor i området.

Kommunikation

Buss 683 går mot Danderyds sjukhus och Åkersberga. Vid Kulla Vägskäl finns även infartsparkering, där kan man även ta buss 670, 680 samt nattbuss 699, snabbussar från Vaxholm. Rydbo finns Roslagsbanan som går mot Östra station och Österskär.

Övrigt

Hästängsudds Fastighetsägareförening består f.n. av 293 medlemmar och omfattas geografiskt av Hästängsuddsvägen, Svartgarnsvägen och Björnhammarsvägen med anslutande vägar samt Gunbovägen söder om Nantesvägen. Föreningen äger och förvaltar ett antal markområden som bl a utnyttjas för brygganläggningar (inkl båtupptagningsramp), idrottsplats, lekplats, tre badstränder och i övrigt som grönområden.

Det finns en markerad motionsslinga på cirka 5 km som börjar och slutar vid idrottsplatsen. För allas trevnad ordnas aktivitetsdagar då man samlas för att städa och röja på allmänningar, bad- och båtbryggor, utmed vägarna och andra gemensamma platser. Städning av gemensamma marker sker vanligtvis på höst och vår efter behov. Aktivitetsdagarna meddelas på hemsidan.

Midsommar firas traditionsenligt på idrottsplatsen varje år. På förmiddagen samlas man för att löva och resa midsommarstången för att på eftermiddagen sjunga och dansa till dragspel och sång. Detta är en mycket uppskattad begivenhet. Även Valborg firas med brasa då vädret tillåter. Detta sker vanligtvis nere vid vattnet intill Stora badet. 

Det finns en idrottsplats med fotbollsplan och lekplats som ligger vid Idrottsstigen. Vid Stora bryggan finns en boulebana.

Varje år ordnas seglarskola för barn och ungdomar i Hästängsudds Segelsällskaps regi, HSS. Det är en lika populär som naturlig del av Hästängsudd med närheten till vatten och sjöliv. Seglarskolan håller till vid seglarboden vid Stora bryggan. Simskolan riktar sig naturligt till de mindre barnen och genomförs under sommarlovet i mån av inkomna anmälningar.

Karsvreta Träsk Karsvreta träsk är ett lokalt naturreservat med ett rikt djur och växtliv, bla. finns det rikligt med kräftor. Mer information finns på www.karsvretagruppen.se där man även kan hitta en karta över området. Se länk för mer information om Hästängsudd: http://hastangsudd.hemsida24.se/

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.