En mäklare du kan lita på hela vägen


Att sälja med oss


Varje bostad är unik. Därför tycker vi att det är väldigt viktigt att varje försäljningsprocess utformas utifrån varje bostads unika förutsättningar. Vi på Fastighetsmäklarna har både kunskapen och erfarenheten som krävs för att lyckas och dessutom har vi en av branschens mest kompletta mäklartjänster. Tillsammans med dig som säljare sätter vi ihop den perfekta kombinationen av marknadsföringsåtgärder för att maximera slutpriset på just din bostad.

1. Första mötet

Vid vårt första möte träffas vi vanligtvis hemma hos er. En av våra mäklare kommer på besök och tittar på er bostad. Vi hjälper er med en kostnadsfri värdering samt kommer med goda råd inför försäljningen. Syftet med mötet är att ni ska känna er väl förberedda inför er bostadsförsäljning. Vi går tillsammans igenom er bostads läge, skick och eventuell utvecklingspotential – allt för att skapa de bästa förutsättningarna. Vi passar också på att ge er en bild över hur bostadsmarknaden ser ut just nu, både generellt och mer specifikt för just ert område.

Våra erfarna mäklare ger en gedigen introduktion till hela försäljningsprocessen samt vilka tjänster vi erbjuder. Vi presenterar en marknadsplan med syftet att ni ska få högsta möjliga slutpris på er bostad.

2. Inför försäljning

För en lyckad affär krävs goda förberedelser. Innan förberedelsearbetet påbörjas så krävs att vi tecknar ett uppdragsavtal gällande försäljningen. Vi planerar sedan in ett datum då vår professionella inredningsfotograf ska komma förbi för att ta bilder av er lägenhet. Inför fotograferingen och visningen så är det viktigt att vi förbereder er bostad noggrant. Våra erfarna mäklare ger er goda råd om hur ni med enkla medel förbereder er bostad för att få ut dess fulla potential. Eventuell stylinghjälp kan ni också vid önskemål köpa från någon av våra duktiga samarbetspartners som vi varmt kan rekommendera. Inför försäljningen så kommer din mäklare också samla in information kring er bostad och föreningen.

3. Marknadsföring

Marknadsföringen av din bostad avgör hur många som kommer på visningen. Vi på Fastighetsmäklarna har en av branschens mest kompletta tjänster och vi vet hur vi ska annonsera för att nå ut till så många potentiella spekulanter som möjligt. Internet är den viktigaste marknadskanalen och er bostad kommer annonseras på vår välbesökta hemsida fastighetsmaklarna.se samt såklart även på Hemnet,Booli m.m. En viktig del av marknadsföringen är också att vi bjuder in spekulanter i vårt omfattande spekulantregister till visningen. I överenskommelse med er mäklare så erbjuder vi också annonsering i dagspress, både SvD och lokaltidningar. Förutom detta så arbetar vi även med annonsering av er bostad på sociala medier såsom Facebook m.m.

4. Visning

Visningen är tillfället att visa upp din bostads bästa sidor för intresserade spekulanter. Vi anpassar oss efter era önskemål och är lyhörda för hur ni vill visa upp ert hem, antingen genom öppna eller slutna visningar. Före visningen så går vi tillsammans igenom med er vilka förberedelser som är nödvändiga. Förutom de i förhand planerade visningarna så får ni vara förbereda att det ibland finns spekulanter som vill komma på privata visningar utanför de planerade visningarna.

5. Budgivning

Budgivningen betraktas av det stora flertalet som den mest nervösa delen av försäljningsprocessen. Här väcks inte sällan känslor, såväl hos säljare som köpare. Vår ambition är att både säljare och köpare skall känna sig trygga under hela budgivningen. Vi tillämpar alltid en öppen budgivning där samtliga budgivares namn och telefonnummer presenteras för säljare och köpare efter avslutad budgivning. Vi har en löpande personlig kontakt med både säljare och budgivare där vi uppdaterar via telefonsamtal, sms och mail vid inkomna bud. Budgivningsprocessen äger rum under vår fulla kontroll. Det är dock alltid säljaren som tar det slutliga beslutet om vem de vill sälja till, samt till vilken prisnivå.

6. Kontrakt

När köpare och säljare är överens om villkoren för den stundande bostadsaffären så möts vi för att skriva ett kontrakt. Vi sitter ner och går noggrant igenom varje del av kontraktet som sedan undertecknas av både köpare och säljare. Inom en vecka efter att kontraktet skrivits under erläggs en handpenning på tio procent av köpeskillingen. Resterande del av köpeskillingen betalas på tillträdesdagen.

7. Tillträde

Vi på Fastighetsmäklarna lotsar er hela vägen igenom er bostadsaffär och inte förrän på tillträdesdagen når bostadsförsäljningen sitt slut. Före tillträdesdagen kontaktar vi säljarens och köparens respektive bank för att låta förbereda alla handlingar. På själva tillträdesdagen möts mäklaren samt säljare och köpare antingen på vårt kontor eller på köparens bank. En s.k. likvidavräkning undertecknas och den resterande delen av köpeskillingen erläggs. Vi står i fortsatt kontakt med varandra även efter själva tillträdesdagen, med målsättningen att alla parter ska vara fullt nöjda. Vi hoppas vi ses igen nästa gång du går i flyttankar!